Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η Φράνι Ντάρλινγκ είναι ένα αληθινό παιδί του Λονδίνου, μεγαλωμένη στους δρόμους, περιτριγυρισμένη από κλέφτες, απατεώνες και ποιος ξέρει τι άλλο. Αλλά αν και επιβίωσε σε αυτό το σκληρό περιβάλλον και μεγάλωσε για να γίνει μια ασύγκριτα όμορφη κοπέλα, η Φράνι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τους άντρες που συχνάζουν στη λέσχη όπου δουλεύει και της ρίχνουν κλεφτές ματιές με κάθε ευκαιρία. Έχει μάθει να προστατεύει μια χαρά τον εαυτό της και αισθάνεται απόλυτα ασφαλής.
Δηλαδή, απόλυτα ασφαλής μέχρι που εκείνος μπαίνει στον κόσμο της και ξαφνικά όλα μετατρέπονται σε ένα παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού. Γιατί ο Στέρλινγκ Μάμπρι, ο υψηλότατος όγδοος δούκας του Γκρέιστοουν, δεν θέλει βέβαια να την παντρευτεί, αλλά να τη ρίξει στο κρεβάτι του. Και είναι αρκετά απερίσκεπτος ώστε να φέρει τα πάνω κάτω προκειμένου να το πετύχει.
Η Φράνι είναι συνηθισμένη να αποκρούει αλαζόνες αριστοκράτες που σκέφτονται μόνο την ικανοποίησή τους, αλλά αυτή τη φορά το διαβολικό βλέμμα του δούκα κάνει την καρδιά της να χάνει πού και πού έναν χτύπο. Και θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον δούκα σε αυτόν τον επικίνδυνο χορό. 

Προσωπική άποψη:
Το 3ο βιβλίο των "Απατεώνων αριστοκρατών" βρίσκεται στα χέρια μας, με την Lorraine Heath να έχει θέσει ένα στοίχημα με τον ίδιο της τον εαυτό. Να μας παρουσιάσει την προσωπική ιστορία ενός χαρακτήρα που έχουμε ξανασυναντήσει, και που καθόλου δεν τον συμπαθήσαμε, και να μας κάνει, τελικά, αν όχι να γοητευτούμε από αυτόν, τουλάχιστον να τον ακολουθήσουμε στην ερωτική του περιπέτεια με όσο το δυνατόν πιο θετική διάθεση και αφήνοντας τις όποιες προκαταλήψεις στην άκρη. Όσον αφορά εμένα, δεν θα έλεγα πως το περίμενα, αλλά η ιστορία του Στέρλινγκ με κέρδισε σε πολύ μεγάλο βαθμό, όχι γιατί ο ίδιος κατάφερε να κλέψει την καρδιά μου, αλλά γιατί η Φράνι πήρε όλο το παιχνίδι πάνω της αντιστρέφοντας τα ταμπλό μέσα στα οποία αυτό παίχτηκε.

Γενικά, και σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος, μου αρέσουν τα βιβλία όπου η κεντρική ηρωίδα δεν είναι ένα καλομαθημένο κορίτσι της υψηλής κοινωνίας, μα μια δυναμική γυναίκα που ξέρει ποια είναι, τι θέλει, πως να το διεκδικεί, μα και πως να προστατεύει τον εαυτό της, χωρίς να εξαρτάται ντε και καλά από την παρουσία κάποιου άντρα δίπλα της. Μια τέτοια γυναίκα είναι και η Φράνι, μεγαλωμένη στις πιο σκοτεινές πλευρές του Λονδίνου, απόλυτα ανεξάρτητη και αυτόνομη, μια αληθινή μαχήτρια της ζωής που έχει μάθει να επιβιώνει κόντρα σε κάθε αντίξοη συνθήκη, μα και μια γυναίκα που έχει μάθει να διαβάζει τους άντρες και να γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς ζητάνε από εκείνη. Έτσι, δεν της είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει πως ο Στέρλινγκ Μάμπρι, όγδοος δούκας του Γκρέιστοουν, θέλει να την κατακτήσει, όχι όμως επειδή είναι ερωτευμένος μαζί της, αλλά γιατί την θέλει στο κρεβάτι του, μια επιθυμία του που η ίδια δεν είναι πρόθυμη να ικανοποιήσει.

Ο Στέρλινγκ, από την άλλη, είναι από τους εγωπαθείς εκείνους άντρες που δεν έχουν μάθει ν' ακούνε στο "όχι". Δεν το δέχονται γιατί δεν υπάρχει ως λέξη γι' αυτούς. Είναι αποφασισμένος να κατακτήσει τη Φράνι, ο κόσμος να χαλάσει, και δεν διστάζει να πάρει απερίσκεπτες αποφάσεις προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Αποφάσεις που μπορεί να μας προκαλούν ορισμένες στιγμές έναν κάποιον εκνευρισμό, όμως, την ίδια στιγμή, κάπου βαθιά μέσα μας μάς διασκεδάζουν και μας κάνουν να αμφιταλαντευόμαστε, αφού αυτές είναι που αφήνουν να βγει στην επιφάνεια και μια άλλη πλευρά του εαυτού του, μία πλευρά που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα πως υπήρχε και που αποδεικνύει πως ίσως να μην είναι τόσο κόπανος όσο αρχικά πιστεύαμε για εκείνον. Δεν ισχυρίζομαι πως αναθεωρούμε εντελώς την άποψή μας γι' αυτόν, αλλά όπως και η Φράνι, έτσι κι εμείς, τολμάμε να ρίξουμε λίγο τις άμυνές μας ώστε να μας πλησιάσει και να τον καταλάβουμε λίγο καλύτερα.

Η χημεία ανάμεσά τους είναι από τις πλέον έντονες που έχουμε συναντήσει ποτέ στο είδος μέχρι σήμερα. Δύο άνθρωποι που τολμάνε να ρισκάρουν για τα θέλω τους, που παραδίδονται ο ένας στον άλλον με μοναδικό τους σκοπό να λάβουν και να πάρουν απόλαυση ο ένας από τον άλλον. Μια σαρκική επιθυμία που σταδιακά γίνεται κάτι περισσότερο, κάτι που χτίζεται βήμα βήμα και που φτάνει, εν τέλει, στην κορύφωσή του, μ' έναν τρόπο διόλου πιεστικό ή επιτηδευμένο, όπως συμβαίνει, άλλωστε, τις περισσότερες φορές και στην ίδια τη ζωή. Γιατί μπορεί να φαντάζουν ολότελα διαφορετικοί μεταξύ τους και όμως, στο βάθος της καρδιάς και της συνείδησής τους, ανακαλύπτουν ο ένας στον άλλον περισσότερα κοινά απ' όσα θα μπορούσαν να φανταστούν. Κοινά στοιχεία που τους βοηθούν ν' αποτινάξουν τις ανασφάλειές τους και να οδηγηθούν σε αποφάσεις ζωής που θα καθορίσουν το μέλλον τους.

Αν μη τι άλλο, η Heath ξέρει να γράφει ερωτικές σκηνές πράγμα που έχει αποδείξει πολλάκις, ακόμα και στα βιβλία της που δεν μας άρεσαν τόσο πολύ όσο άλλα. Υπάρχει σε αυτές πάθος, ένταση, δυναμική, στοιχεία τα οποία, στην προκειμένη, διαθέτουν και οι ίδιοι οι ήρωές της. Άξιοι λόγου είναι, επίσης, οι διάλογοι ανάμεσα στους Στέρλινγκ και Φράνι, άλλοτε ελαφρώς κωμικοί με μια δόση κυνισμού και ειρωνείας -που προσωπικά λατρεύω- και άλλες φορές, πάλι, γεμάτοι συναίσθημα, όχι τόσο πολύ ρομαντισμό, μα με μια εξομολογητική διάθεση που μας αφήνει να ανακαλύψουμε μια πιο ευάλωτη κι ευαίσθητη πλευρά τους, πιο ανθρώπινη και κατ' επέκτασιν, πιο ρεαλιστική. Μια ερωτική ιστορία που αν όχι για την πορεία και την εξέλιξη αυτής, σίγουρα θα θυμάστε για καιρό χάρη στο αξιομνημόνευτο φινάλε της, από τα καλύτερα που έχουν γραφτεί ποτέ στο είδος, που θα σας αγγίξει όσο δεν φαντάζεστε.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Lorraine Heath
Μεταφραστής: Ελιασά Νοέλα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2019
Αρ. σελίδων: 312
ISBN: 978-618-5229-98-6