"Η λίστα" της Lucy Foley

Σ’ ένα μικρό νησί στα ανοιχτά των ανεμοδαρμένων ιρλανδικών ακτών καταφθάνουν εκλεκτοί καλεσμένοι για τον γάμο της χρονιάς ανάμεσα στην επιτυχημένη επιχειρηματία Τζουλς Κίγκαν και στον γοητευτικό τηλεοπτικό αστέρα Γουίλ Σλέιτερ.
Καθώς η σαμπάνια ρέει άφθονη και αρχίζει το ξεφάντωμα, παλιές διαφορές και κρυμμένες ζήλιες αναδύονται και μπλέκονται περίεργα με τις νοσταλγικές αναμνήσεις και τις ευχές για βίο ανθόσπαρτο, διαταράσσοντας επικίνδυνα τη γιορταστική, χαρούμενη ατμόσφαιρα.
Λίγο μετά την κοπή της τούρτας, οι κραυγές μιας έντρομης σερβιτόρας, που μόλις έχει αντικρίσει ένα αποτρόπαιο θέαμα, θα μετατρέψουν την όμορφη βραδιά σε μια νύχτα τρόμου.
Και μια θύελλα που ξεσπάει όλη της τη μανία στο μικρό νησί κρατάει παγιδευμένους τους καλεσμένους.
Όλοι έχουν κάποιο μυστικό. Πολλοί έχουν κίνητρο.
Και ένας δεν θα φύγει από το νησί ζωντανός…

"Κυριακή της μητέρας" του Graham Swift

30 Μαρτίου 1924
Κυριακή της Μητέρας
Μια ασυνήθιστα ζεστή μέρα του Μαρτίου 1924, στη γιορτή της Μητέρας, η εικοσιδυάχρονη Τζέιν Φέαρτσαϊλντ, καμαριέρα σε μια εξοχική έπαυλη της Αγγλίας, συναντά τον κρυφό εραστή της Πολ Σέρινγκαμ, νεαρό κληρονόμο ενός γειτονικού κτήματος. Ο μυστικός δεσμός τους μετρά μια εξαετία σχεδόν, από τότε που η Τζέιν άρχισε να εργάζεται στην έπαυλη. Τώρα ο Πολ πρόκειται να παντρευτεί μια γυναίκα που ταιριάζει περισσότερο στην κοινωνική του θέση και η σχέση τους πρέπει να τελειώσει. Το τραγικό γεγονός που θα ακολουθήσει και το οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει η Τζέιν αλλάζει τη ζωή της για πάντα.
H αφήγηση καλύπτει πολλές δεκαετίες και κινείται συνεχώς μπρος πίσω, ενώ όλα όσα μαθαίνουμε και διαισθανόμαστε για την Τζέιν –για το πώς αγαπάει, σκέφτεται, νιώθει, βλέπει, θυμάται– φωτίζουν μια αξιοσημείωτη ζωή. Κάθε λεπτομέρεια που αποκαλύπτεται, κάθε στιγμή που ανακαλείται στη μνήμη από εκείνη την άνοιξη του 1924 είναι και μία ψηφίδα στη συναρπαστική πορεία της ηρωίδας προς την αυτογνωσία. Το μυθιστόρημα με τον πρωτότυπο τίτλο Mothering Sunday έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο (πρώτη προβολή Κάννες, Ιούλιος 2021) με τον Κόλιν Φερθ και την Ολίβια Κόλμαν.

"Η κόρη του Ράιχ" της Louise Fein

Λιψία, δεκαετία του ’30
Θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αφοσίωση προς την πατρίδα της και σε μια αγάπη που θα μπορούσε να σημάνει την καταστροφή της…
Η Χέτι Χάινριχ, ευπειθής θυγατέρα ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού των ναζί, ονειρεύεται να παίξει τον ρόλο της στο ένδοξο Χιλιετές Ράιχ. Αυτό που δεν έχει φανταστεί ποτέ είναι πως θα αναγκαστεί να αναθεω­ρήσει όλα όσα ξέρει και πιστεύει από τη στιγμή που θα ξανασυναντήσει τον Βάλτερ, έναν Εβραίο φίλο της από τα παιδικά της χρόνια, ο οποίος ξυπνάει επικίνδυνα συναισθήματα μέσα της. Μέσα στο νοσηρό περιβάλλον του ναζισμού, όπου κυριαρχεί ο φόβος και οι άνθρωποι συμπεριφέρονται απάνθρωπα στους Εβραίους, η Χέτι δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί και πού να στραφεί. Ειδικά μάλιστα όταν ανακαλύπτει ότι κάποιος την παρακολουθεί.
Συνειδητοποιώντας το τεράστιο ρίσκο που αναλαμβάνει –αλλά και ανήμπορη να αντισταθεί στην έντονη έλξη που της ασκεί ο Βάλτερ– ξεκινάει μια μυστική ερωτική σχέση μαζί του. Καθώς όμως απειλεί να τους αφανίσει το διογκούμενο ρεύμα του αντισημιτισμού, η Χέτι και ο Βάλτερ θα αναγκαστούν να καταφύγουν σε ακραία μέτρα.
Η επέλαση των σκοτεινών δυνάμεων του ναζισμού θα καταστρέψει το σύμπαν της Χέτι ή μπορεί να θριαμβεύσει τελικά η αγάπη;
Συναρπαστικό, βαθιά συγκινητικό και εμπνευσμένο από την οικογενειακή ιστορία της συγγραφέως, Η κόρη του Ράιχ είναι ένα μαγευτικό βιβλίο γεμάτο ολοζώντανους χαρακτήρες.
Ένα σχολαστικά μελετημένο πορτρέτο της ναζιστικής Γερμανίας και μια υπενθύμιση ότι το παρελθόν δεν πρέπει ποτέ να ξεχνιέται.

"Η ιστορία ενός ορφανού παιδιού" της Pam Jenoff

Η δεκαεξάχρονη Νοά μένει έγκυος από έναν Ναζί στρατιώτη και αναγκάζεται να δώσει το μωρό που γεννάει. Η οικογένειά της την πετάει στον δρόμο και για να μπορέσει να επιζήσει βρίσκει καταφύγιο σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό, όπου δουλεύει ως καθαρίστρια. Όταν ανακαλύπτει ένα βαγόνι γεμάτο με δεκάδες εβραιόπουλα βρέφη που τα πηγαίνουν σε κάποιο στρατόπεδο εξόντωσης, στο μυαλό της έρχεται το παιδί που της έχουν πάρει. Και σε μια στιγμή αυθορμητισμού που θα αλλάξει την πορεία ολόκληρης της ζωής της αρπάζει ένα από τα μωρά και φεύγει τρέχοντας μέσα στη χιονισμένη νύχτα.
Η Νοά θα καταφύγει σε ένα τσίρκο, όμως θα πρέπει να μάθει να κάνει νούμερα στην ακροβατική αιώρα για να περνά απαρατήρητη. Έτσι όμως προκαλεί την αντιπάθεια της κορυφαίας ακροβάτισσας, της Άστριντ. Στην αρχή είναι ανταγωνίστριες, αλλά σύντομα αναπτύσσεται μεταξύ τους ένας πανίσχυρος δεσμός. Όμως καθώς οι πλαστές ταυτότητες και των δύο γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο επισφαλείς, η Νοά κι η Άστριντ πρέπει να αποφασίσουν αν η φιλία τους αρκεί για να σώσει η μία την άλλη.
Η συγγραφέας με υποβλητική και καθηλωτική γραφή φωτίζει μια από τις πιο εμπνευσμένες ιστορίες ηρωισμού στη ναζιστική Γερμανία, φέρνοντας στο προσκήνιο δύο εκπληκτικές γυναίκες και τις οδυνηρές τους ιστορίες θυσίας και επιβίωσης.

"Οι ζωές απέναντι" της Elizabeth Noble

Πώς γίνεται ένα σπίτι το καταφύγιό σου;
Η Εύα και ο Εντ μόλις μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη και αρχίζουν μια νέα ζωή στο διαμέρισμα 7Α. Αυτή η μεγάλη αλλαγή λογικά θα προκαλούσε χαρά, αλλά η Εύα νιώθει μπερδεμένη και μόνη…
Πώς γίνεται ένας γείτονας φίλος;
Η Βάιολετ μένει στο κτίριο εδώ και δεκαετίες, όμως κρατά αποστάσεις, μέχρι που η μοναξιά της Εύας αγγίζει την καρδιά της, και μια δυνατή φιλία ανθίζει.
Πώς γίνεται μια σύζυγος ερωμένη;
Ο Τζέισον του 6Α δεν είναι πια σίγουρος πως αγαπά τη γυναίκα του, όμως έχει ερωτευτεί τη Ρέιτσελ του 6Β.
Πώς γίνεται η κοπέλα της διπλανής πόρτας η γυναίκα των ονείρων σου;
Όταν ο Τζάκσον γνωρίζει την Έμιλυ από το 3Α, έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή του. Την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά, όμως χρειάζεται τη βοήθεια της Σάρλοτ, της ντροπαλής και ρομαντικής ενοίκου του 2Α, για να μπορέσει να κατακτήσει την καρδιά της.
Όνειρα γίνονται αληθινά, καρδιές ραγίζουν και κανείς δεν μένει ανεπηρέαστος όταν μυστικά και επιθυμίες, που κρύβονται πίσω από τις κλειστές πόρτες, βγαίνουν τελικά στο φως.

"Σαν λούνα παρκ" της Ιωάννας Μπαμπέτα

Η αυλή της Λίνας είναι ένα Λούνα Παρκ.
Κάθε βράδυ μια φωτεινή ρόδα γυρίζει, ένα τρενάκι ανεβαίνει ανηφόρες, κατεβαίνει κατηφόρες, αλογάκια καλπάζουν, μπαλαρίνες χορεύουν.
Όταν ο Βίκτορας εμφανίζεται μόνος του και είναι λυπημένος, η Λίνα τον πλησιάζει.
Μαζί κοιτούν τον κόσμο από ψηλά, μπαίνουν σε βαγόνια, ιππεύουν άλογα που σέρνουν άμαξες, κερδίζουν αρκουδάκια κι όλα αυτά κάτω από το φεγγαρόφωτο.
Μήπως τελικά όλα στη ζωή μοιάζουν με ένα Λούνα Παρκ;

"Στις ράγες του μυστηρίου 2: Απαγωγή στο Καλιφόρνια Κόμετ" του Sam Sedgman & M. G. Leonard

Ο Χάρισον Μπεκ δέχεται με ενθουσιασμό το δώρο του θείου του, Ναθάνιελ, για τα δωδέκατα γενέθλιά του, που δεν είναι άλλο από ένα ανεπανάληπτο ταξίδι με το τρένο Καλιφόρνια Κόμετ, που κάνει το εμβληματικό δρομολόγιο Σικάγο – Σαν Φρανσίσκο.
Μετά τη συνέντευξη τύπου που δίνει ένας δισεκατομμυριού­χος λάτρης των τρένων στο ιδιωτικό βαγόνι του, η κόρη του εξαφανίζεται.
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για απαγωγή και ο Χάρισον θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να βρει γρήγορα το κορίτσι και να ξεσκεπάσει τους ενόχους. Αρκούν το θάρρος, η παρατηρητικότητα, τα λεπτομερή σκίτσα που φτιάχνει, καθώς και δύο καινούριοι φίλοι με κλίση στα ταχυδακτυλουργικά κόλπα για να εξιχνιαστεί το μυστήριο πριν από το τέλος της διαδρομής;

"Μιχαήλ Στρογκόφ" του Jules Verne

Μία επανάσταση απειλεί να αποσπάσει τις σιβηρικές επαρχίες από την επιρροή της Ρωσίας. Κάθε μορφή επικοινωνίας ανάμεσα στη Μόσχα και τις εξεγερμένες περιοχές έχει διακοπεί. Ο αδελφός του τσάρου, που βρίσκεται στο Ιρκούτσκ, πεντέμισι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, κινδυνεύει άμεσα από τον προδότη Ιβάν Ογκάρεφ και πρέπει να ειδοποιηθεί επειγόντως.
Τότε ο ικανός και ευφυής λοχαγός Μιχαήλ Στρογκόφ αναλαμβάνει μια σπουδαία αποστολή: να μεταφέρει το γράμμα του τσάρου προς τον αδελφό του. Τα δραματικά περιστατικά που σημαδεύουν την πορεία του τσαρικού ταχυδρόμου διαδέχονται το ένα το άλλο, και κοντά στις φοβερές περιπέτειες και στους θανάσιμους κινδύνους, μια μεγάλη αγάπη γεννιέται.
Ο αναγνώστης θα συντροφεύσει τον Μιχαήλ Στρογκόφ σε όλο το τραγικό οδοιπορικό του, σε ένα από τα πιο ανθρώπινα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν.

"Ο Ρομπέν των δασών" του Roger Lancelyn Green

Ο ατίθασος επαναστάτης Ρομπέν και οι πιστοί σύντροφοί του καταφεύγουν στο Δάσος του Σέργουντ, θύματα του σκληρού και αδίστακτου πρίγκιπα Ιωάννη, αδελφού του βασιλιά της Αγγλίας Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου.
Ο πρίγκιπας Ιωάννης με την υποστήριξη άπληστων βαρόνων οδηγεί το λαό σε φτώχεια και εξαθλίωση και ο γενναίος Ρομπέν των Δασών, παρέα με τους συντρόφους του, μάχεται για τη σωτηρία των φτωχών και αδυνάτων με ορμητήριο και καταφύγιο το Δάσος του Σέργουντ.
O Ρομπέν των Δασών είναι ένας από τους πιο γνωστούς λογοτεχνικούς ήρωες. Για πρώτη φορά ο θρύλος του εμφανίζεται τον 15ο αιώνα σε λαϊκά άσματα της Αγγλίας. Τα κατορθώματα αυτού του ήρωα τραγουδιόνταν τον Μεσαίωνα από πλανόδιους τροβαδούρους. Αργότερα καταγράφηκαν και τυπώθηκαν, και οι συναρπαστικές περιπέτειές του γοητεύουν μικρούς και μεγάλους μέχρι σήμερα, ενώ μας ταξιδεύουν σε μια εποχή ιπποτική και ηρωική.

"Οι περιπέτειες του νεαρού Ιούλιου Βερν 7: Αντίστροφη μέτρηση" της Paula Vidal

Ανακαλύψτε τις περιπέτειες των μικρών εξερευνητών που σχεδιάζουν έναν κόσμο καλύτερο!
Έχοντας ανακαλύψει τη συνωμοσία που απειλεί τη Διεθνή Γιορτή του Μέλλοντος, ο Ιούλιος κι οι φίλοι του επισκέπτονται τον πλοίαρχο Νέμο. Όμως είναι αδύνατο να ειδοποιήσουν τις αρχές γιατί οι επικοινωνίες έχουν κοπεί ή, για την ακρίβεια, κάποιος έχει κόψει όλα τα καλώδια. Καθώς τα εμπόδια και οι προδοσίες συσσωρεύονται, οι Κυνηγοί της Περιπέτειας του 21ου αιώνα δεν έχουν άλλη επιλογή: πρέπει να αποτρέψουν τα σατανικά σχέδια του Τάγματος Ενάντια στην Πρόοδο, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή τους.

 
"Άγκαθα Μίστερι 4: Ο θησαυρός των Βερμούδων" του Sir Steve Stevenson

ΕΠΙΔΟΞΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΞΙΟ ΞΑΔΕΛΦΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙ, ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΤΗΣ ΜΠΑΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΤΟ ΓΟΥΑΤΣΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.
Μια σφοδρή καταιγίδα ξεσπάει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Ένα ημερολόγιο των Μάγια από ατόφιο χρυσάφι, ανεκτίμητης αξίας, χάνεται ξαφνικά σε ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη του κόσμου, το Τρίγωνο των Βερμούδων! Τα δύο ξαδέλφια Άγκαθα και Λάρι Μίστερι αυτή τη φορά θα έρθουν αντιμέτωπα όχι μόνο με έναν άπληστο και επικίνδυνο εγκληματία αλλά και με αρχαίες θεότητες της θάλασσας.

"Ένας κόσμος γεμάτος… Ντίκενς - 8 αγαπημένες κλασικές ιστορίες"

Ανακαλύψτε οκτώ αγαπημένες κλασικές ιστορίες του διασημότερου Άγγλου συγγραφέα όλων των εποχών, Τσαρλς Ντίκενς. Οι ιστορίες είναι διασκευασμένες για παιδιά και στο τέλος του βιβλίου θα βρουν πληροφορίες για τον συγγραφέα και ένα ιδιαίτερα χρήσιμο γλωσσάρι.

"Η πόλη με τις γάτες" της Νικολέτας Κόστα

Στην παλιά συνοικία του λιμανιού, στην οδό Σαρδέλας, βρίσκεται ένα μεγάλο, ροζ σπίτι που κατοικείται από φασαριόζικες αλλά πολύ συμπαθητικές γάτες.
Οι ιστορίες τους πλέκονται με αυτές του ενοικιαστή της μικρής σοφίτας, του ποντικού Φίλιππου, οποίος με τον καιρό γίνεται καλός τους φίλος.

 
"Μπορώ να γίνω τα πάντα!"

Ένας ολόκληρος κόσμος δυνατοτήτων ανοίγεται για μικρά παιδιά με μεγάλα όνειρα.
Από τον Αστρονόμο ως τον Ωκεανολόγο, και όχι μόνο, μέσα από την εξοικείωση με την αλφαβήτα τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν το επάγγελμα ου ίσως τους ταιριάζει.
Ενθαρρύνετέ τα να φτάσουν ψηλά και να πιστέψουν ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα, αρκεί να το θελήσουν!

"Παιχνίδια για μεγάλα μυαλά" της Beatrice Tinarelli

Λογική και ταχύτητα υπολογισμών, στρατηγική και υπομονή είναι μόνο μερικές από τις δεξιότητες που καλλιεργούνται χάρη στα επιτραπέζια παιχνίδια που περιέχονται σε αυτό το απίθανο βιβλίο!
Συναρμολογήστε εύκολα τα πιόνια και το ζάρι, που συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία, και αρχίστε να παίζετε προσκαλώντας τους φίλους σας σε έναν αγώνα μετ’ εμποδίων στο διάστημα ή σε ένα γεωλογικό τάβλι. Ο κόσμος της επιστήμης ποτέ δεν ήταν τόσο διασκεδαστικός!

"Πίτερ Παν"

Ακολούθησε τον Πίτερ Παν, το αγόρι που δε μεγάλωσε ποτέ, στον μαγικό και περιπετειώδη κόσμο της Χώρας του Ποτέ, μαζί με τα Χαμένα Παιδιά και τη νεραϊδούλα Τίνκερμπελ.