"Επικίνδυνοι δρόμοι" της Chevy Stevens

Ο αυτοκινητόδρομος του Κόουλντ Κρικ, μήκους περίπου οκτακοσίων χιλιομέτρων, διασχίζει τα βουνά της Βρετανικής Κολομβίας και καταλήγει στη δυτική ακτή. Η περιοχή αυτή, απομονωμένη και αχανής, αποτελεί το ιδανικό πεδίο δράσης «θηρευτών»… Τις τελευταίες δεκαετίες αρκετές νεαρές γυναίκες έχουν εξαφανιστεί, κανένας όμως δεν έχει οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ως υπαίτιος.
Η πόλη του Κόουλντ Κρικ είναι η γενέτειρα της Χέιλι ΜακΜπράιντ. Ο πατέρας της της έχει μάθει να σέβεται τη φύση, να επιβιώνει σε αντίξοες συνθήκες και να μη διασχίζει μόνη τον αυτοκινητόδρομο. Ωστόσο, μετά τον θάνατό του, την κηδεμονία της Χέιλι αναλαμβάνει η αδελφή της μητέρας της. Ο σύζυγός της, αστυνομικός στο επάγγελμα, εκμεταλλεύεται την ιδιότητά του για να ελέγχει και να εκφοβίζει τη Χέιλι. Εκείνη, κυριευμένη από τη θλίψη, αφού δεν της επιτρέπεται να εργαστεί, να διασκεδάσει ή να βγει ραντεβού, καταφεύγει στο βουνό, με την ελπίδα ότι όλοι θα πιστέψουν πως έχει εγκαταλείψει την πόλη. Η φήμη ότι ο δολοφόνος του αυτοκινητόδρομου την έχει απαγάγει εξαπλώνεται. Παράλληλα, του χρεώνεται ο φόνος άλλης μιας νεαρής γυναίκας.
Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα η Μπεθ Σεβαλιέ καταφθάνει στο Κόουλντ Κρικ, όπου ζούσε η Άμπερ, η νεκρή πλέον αδελφή της. Αποξενωμένη από τους γονείς της, ψάχνει απαντήσεις για τον θάνατό της.
Προσλαμβάνεται ως σερβιτόρα στο εστιατόριο όπου εργαζόταν κι εκείνη, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να καταλάβει τι ακριβώς της συνέβη και για ποιο λόγο.
Αυτή όμως η αναζήτηση τη βάζει στο στόχαστρο και απειλεί να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της Χέιλι…

"Σε ποιον μίλησες;" της Lesley Kara

Είπαμε να το κρατήσουμε μυστικό. Κανείς δεν χρειαζόταν να ξέρει.
192 ημέρες, 7 ώρες και 15 λεπτά: Τόσος καιρός έχει περάσει από το τελευταίο της ποτό. Τώρα η Άστριντ προσπαθεί να αλλάξει τελείως τη ζωή της. Έχοντας επιστρέψει, χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό, στο πατρικό της με τη μητέρα της, σε μια ήσυχη παραθαλάσσια πόλη μακριά από πειρασμούς και τις οδυνηρές αναμνήσεις της παλιάς της ζωής, επικεντρώνεται στην ανάρρωσή της.
Πηγαίνει σε συναντήσεις Ανώνυμων Αλκοολικών, παραδέχεται τα λάθη της και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη σχέση της με όσους αδίκησε στο παρελθόν. Γεμίζοντας τις μέρες της, ίσως καταφέρει να ξεγελάσει τα «φαντάσματα» που την κυνηγούν. Ίσως καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή.
Κάποιος όμως με βασανίζει.
Κάποιος γνωρίζει πού είμαι και τι έχω κάνει.
Κάποιος γνωρίζει πολύ καλά από τι προσπαθεί να ξεφύγει η Άστριντ. Και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να της μάθει πως κάποια λάθη δεν διορθώνονται. Για κάποια λάθη πρέπει να πληρώσεις…
Το ερώτημα είναι: Σε ποιον μίλησες;
Το ότι φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κάνει κάτι και να το απολαμβάνει δεν σημαίνει και ότι θέλεις να το κάνεις. Έτσι, λοιπόν, αν νοερά αρπάζω μερικά από τα κοτσιδάκια της και χτυπάω με μανία το κεφάλι της σε έναν τοίχο μέχρι να της λιώσω το κρανίο δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα το κάνω κιόλας. Η σκέψη και μόνο δεν με κάνει κακό άνθρωπο. Θέλω να πω, όλοι έχουμε τέτοιες φαντασιώσεις μερικές φορές, έτσι δεν είναι; Έτσι δεν είναι;

"Ο δικηγόρος με τη Λίνκολν" του Michael Connelly

Ο Μίκι Χόλερ έχει περάσει όλη του την επαγγελματική ζωή φοβούμενος πως δεν θα αναγνώριζε την αθωότητα ακόμα κι αν στεκόταν μπροστά του. Αυτό για το οποίο θα έπρεπε να ανησυχεί ήταν το κακό.
Ο Χόλερ είναι ο δικηγόρος με τη Λίνκολν, ένας δικηγόρος υπεράσπισης ποινικών αδικημάτων που εργάζεται από το πίσω κάθισμα της Λίνκολν του, μετακινούμενος μεταξύ των απομακρυσμένων δικαστικών αιθουσών του Λος Άντζελες και υπερασπιζόμενος κάθε είδους πελάτες. Για εκείνον, ο νόμος σπανίως αφορά την ενοχή ή την αθωότητα – είναι περισσότερο διαπραγμάτευση και χειραγώγηση. Κάποιες φορές αφορά ακόμα και τη δικαιοσύνη.
Ένας πλέι μπόι του Μπέβερλι Χιλς συλλαμβάνεται για επίθεση σε μία γυναίκα που γνώρισε σε ένα μπαρ, επιλέγει τον Χόλερ για να τον υπερασπιστεί και ο Μίκι βρίσκει τον πρώτο πελάτη, εδώ και χρόνια, που πληρώνει αδρά. Είναι το όνειρο κάθε συνήγορου υπεράσπισης, η λεγόμενη υπόθεση franchise. Καθώς τα στοιχεία συγκεντρώνονται, ο Χόλερ αρχίζει να πιστεύει ότι πρόκειται για την πιο εύκολη υπόθεση της καριέρας του.
Όταν κάποιο κοντινό του πρόσωπο δολοφονείται, ο Χόλερ ανακαλύπτει ότι η αναζήτησή του για την αθωότητα τον έχει φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με το απόλυτο κακό. Για να ξεφύγει χωρίς να «καεί» θα πρέπει να επιστρατεύσει κάθε τακτική, αντιπερισπασμό και ένστικτο που διαθέτει – αυτή τη φορά για να σώσει τη ζωή του.
Ο Δικηγόρος με τη Λίνκολν μεταφέρθηκε στο σινεμά τον Μάρτιο του 2011. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Matthew McConaughey στον ρόλο του Μίκι Χόλερ, η Marisa Tomei ως Μάγκι Μακ Φίρσον και ο Ryan Phillippe ως Λούις Ρουλέ.

"Γυναίκα ψάχνει…" της Ελεονώρας Μελέτη

Η Ελεονώρα Μελέτη, ορμώμενη από τις προσωπικές της εμπειρίες, μιλάει για τα κοινωνικά στερεότυπα και όλα εκείνα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα εξαιτίας τους, δίνοντας ένα μήνυμα: καθεμία πρέπει να είναι αποδεκτή όπως ακριβώς είναι, με τις επιλογές της και όλα της τα συναισθήματα.
«Ανύπαντρες ή μη, με παιδί ή χωρίς, εργαζόμενες ή αραχτές, με κιλά ή αδύνατες, είμαστε πάνω από όλα γυναίκες. Δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες, δεν χρειάζεται να κρίνουμε αυστηρά η μία την άλλη. Είναι αποδεκτά όλα τα συναισθήματα και είμαστε καλές στον πυρήνα μας, όπως και αν βιώνουμε την κάθε αλλαγή. Αρκεί να προετοιμαστούμε για αυτή, να την αγκαλιάσουμε και να τη ζήσουμε όπως ξέρει και μπορεί η καθεμία από εμάς».
Μέσα από τη βιωματική αφήγηση, το βιβλίο πραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία σύγχρονη γυναίκα, όταν δεν ακολουθεί τα στερεότυπα. Την ψυχολογική πίεση που μπορεί να δέχεται ως τίμημα για τις επιλογές της όταν αυτές πάνε κόντρα στο κατεστημένο, τις τύψεις και τις ενοχές που την κυριεύουν όταν δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Πρόκειται για ένα βιβλίο που ξεσκεπάζει το προσωπείο της τέλειας μητρότητας και καταρρίπτει τον μύθο που θέλει τις γυναίκες να ολοκληρώνονται μέσα από τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας. Μπορεί ως άνθρωποι να μην αλλάζουμε ριζικά, ωστόσο καλούμαστε λόγω των συνθηκών να μάθουμε να ερμηνεύουμε τους εαυτούς μας και τις καταστάσεις μέσα από ένα νέο πρίσμα.
«Ο λόγος που αποφάσισα να τοποθετηθώ ανοιχτά για θέματα τόσο λεπτά και προσωπικά, όπως οι σχέσεις, ο έρωτας, ο γάμος και η μητρότητα, είναι γιατί ανακάλυψα με το πέρασμα του χρόνου πως τελικά αυτά καθόλου δεν βιώνονται ως προσωπικά, αλλά περισσότερο ως οικογενειακά ή ακόμα και κοινωνικά ζητήματα, αν όχι οικουμενικά, συχνά με έναν τρόπο που φωνάζει από μακριά πόσο ασφυκτιούν ακόμα και οι ίδιες οι έννοιες που εκπροσωπούν, μέσα στα στενά καλούπια της διαχρονικά λαξευμένης κοινής γνώμης».

"Το φιλί του Δεκέμβρη" του Πάνος Αμυρά

Δεκέμβριος 1944
Η Αθήνα βιώνει τις δραματικές ημέρες του Εμφυλίου, οι φονικές συγκρούσεις μαίνονται σε όλη την πόλη. Ο Νίκος Αγραφιώτης, απότακτος πια αξιωματικός της Αστυνομίας, αναλαμβάνει να εντοπίσει έναν δικαστικό υπάλληλο, υπεύθυνο για υποθέσεις δωσιλόγων, που έχει εξαφανιστεί μαζί με μία νεαρή τραγουδίστρια καμπαρέ.
Κυνηγώντας τα ίχνη τους, θα εμπλακεί σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι που σύντομα θα ανακαλύψει ότι τον αφορά προσωπικά. Θα βρεθεί ανάμεσα σε διπλούς πράκτορες και αδίστακτους συνεργάτες των ναζί που ψάχνουν την ευκαιρία να απαλλαγούν από το ένοχο παρελθόν τους. Μέσα στους δρόμους του Εμφυλίου, με τον θάνατο να παραμονεύει κάθε στιγμή, θα ακροβατήσει ανάμεσα στην αγάπη και στην προδοσία αναζητώντας την αλήθεια και την κάθαρση.
Μία συναρπαστική περιπέτεια στην τραγικότερη περίοδο της σύγχρονης Ελλάδας, μία προσωπική αναμέτρηση του Αγραφιώτη με τα πάθη του Διχασμού.

"Ξανασκέψου το!"του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου

Με ένα υπόκωφο χιούμορ και απτές αποδείξεις, το βιβλίο πραγματεύεται ιστορίες, παραδείγματα και προσωπικές εμπειρίες που έχει συλλέξει μέσα στα χρόνια ο συγγραφέας γύρω από την τέχνη και τη σχέση της με τη ζωή.
Εκθέτει με σαφή και άμεσο τρόπο τις παρανοήσεις που κατά καιρούς συμβαίνουν στην τέχνη και στη ζωή, αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από βαρύγδουπα τσιτάτα και καταρρίπτει αυθαίρετες παραδοχές, ενώ εξηγεί και αφηγείται συγκυρίες και πεποιθήσεις ριζωμένες σε όλη την ανθρωπότητα οι οποίες, πολλές φορές, δεν έχουν ουσιαστική βάση. Αυτή είναι η έκπληξη που θα αντιμετωπίσει ο αναγνώστης όταν μπροστά στα μάτια του θα μπουν σε μια σειρά πράγματα που είχε προσπεράσει και θα συνειδητοποιήσει μια ξεχωριστή πλευρά της αλήθειας για κάτι που για χρόνια πίστευε ότι ήταν αλλιώς.
To Ξανασκέψου το! θα σε βοηθήσει να ξεκλειδώσεις και να αποκτήσεις τη δική σου άποψη γύρω από την τέχνη και τη φιλοσοφία της ζωής, ενώ είναι σίγουρο ότι θα σε διασκεδάσει και θα προκαλέσει συζητήσεις γύρω από ερωτήματα όπως:
Τι είναι το ταλέντο;
Τι είναι χάρισμα;
Τι είναι έμπνευση;
Υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη;
Διδάσκεται η τέχνη;
Καλλιτέχνης γεννιέσαι;

"Η υπεράσπιση της ελεύθερης Ελλάδας" του Γιώργου Μαργαρίτη

Τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης η Ελλάδα υπήρχε πλέον ως ανεξάρτητη πολιτική οντότητα. Είχε θεσμούς, είχε κυβέρνηση, είχε πολιτικό σώμα, είχε νόμους και κανονισμούς. Είχε επιπλέον και μια πρώτη μορφή διεθνούς αναγνώρισης και παρουσίας διαμέσου κυρίως των εξωτερικών δανείων που συνομολόγησε.
Οπωσδήποτε δεν επρόκειτο για ένα σταθερό και ευνομούμενο κράτος.
Οι διαμάχες γύρω από την πολιτική εξουσία χώριζαν τις διάφορες συνιστώσες των ισχυρών κοινωνικών ομάδων που προϋπήρχαν ή που δημιουργήθηκαν στη νέα κατάσταση. Οι εμφύλιοι πόλεμοι αποτύπωναν δυναμικά αυτούς τους βίαιους ανταγωνισμούς.
Την ίδια εποχή ο χθεσινός δυνάστης ετοίμαζε τη δική του αντεπίθεση. Στην Κωνσταντινούπολη επιστράτευαν όλες τις δυνατότητες της οθωμανικής εξουσίας, η οποία έδινε την εντύπωση πως έβγαινε με δυσκολία από χρόνιο λήθαργο. Δύο μεγάλοι στρατιωτικοί ηγέτες, ο Κιουταχής και ο Ιμπραήμ, θα έβαζαν στο στόχαστρο την ασταθή ακόμη ελληνική ελευθερία.
Η κρίσιμη αναμέτρηση αποτυπώθηκε στις δύο τιτάνιες συγκρούσεις, τις πολιορκίες του Μεσολογγίου και της Αθήνας. Στο πεδίο του πολέμου οι Έλληνες γνώρισαν καταστροφές και στη μια και στην άλλη περίπτωση. Όπως όμως συμβαίνει συχνά στην ιστορία, ο θρίαμβος των εχθρών της Επανάστασης αποκάλυψε την αδυναμία τους:
μπορούσαν να νικήσουν, δεν μπορούσαν να υποτάξουν.
Πάνω στις δύο αυτές καταστροφές και στο αίμα που χύθηκε θεμελιώθηκε στέρεα η Ελληνική Ανεξαρτησία.

"Πώς να ξοδέψεις ένα τρισεκατομμύριο δολάρια" του Rowan Hooper

Αν είχες ένα τρισεκατομμύριο δολάρια κι έναν χρόνο για να το ξοδέψεις για το καλό της ανθρωπότητας και την πρόοδο της επιστήμης, τι θα έκανες;
Το ποσό είναι ασύλληπτα μεγάλο, κι όμως αντιστοιχεί μόλις στο 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ, περίπου όσο αποτιμάται η Google, η Microsoft ή η Amazon, και σίγουρα είναι πολύ μικρότερο από το ποσό που δαπανήθηκε για τη διάσωση των τραπεζών το 2008 ή για την αντιμετώπιση της COVID-19.
Τι θα μπορούσες να πετύχεις τελικά με 1 τρισεκατομμύριο;
Θα μπορούσες να λύσεις το πρόβλημα της πανδημίας, να εξαλείψεις την ελονοσία – ίσως να θεράπευες και όλες τις ασθένειες. Θα μπορούσες να εξαλείψεις την παγκόσμια φτώχεια. Να εγκατασταθείς στο φεγγάρι και να εξερευνήσεις το ηλιακό σύστημα. Να κατασκευάσεις έναν τεράστιο επιταχυντή σωματιδίων, για να μελετήσεις τη φύση της πραγματικότητας όπως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Θα μπορούσες επίσης να κατασκευάσεις κβαντικούς υπολογιστές, να εξελίξεις την τεχνητή νοημοσύνη ή να αυξήσεις το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου. Θα μπορούσες ακόμα και να δημιουργήσεις μία νέα μορφή ζωής.
Εναλλακτικά, τι θα έλεγες για την παγκόσμια μετάβαση σε «καθαρές» μορφές ενέργειας; Ή να διατηρήσεις τα δάση του Αμαζονίου; Ή να προστατεύσεις όλα τα υπό εξαφάνιση είδη; Μήπως να επανέφερες τους πάγους που λιώνουν στην Αρκτική, να ξεκινούσες μία νέα αγροτική επανάσταση, με στόχο την αειφόρο γεωργία, και να ανέστρεφες την κλιματική αλλαγή;

"Ανέβα επίπεδο!" του John Izzo

Ένας οδηγός για να λύνουμε προβλήματα με εφτά αρχές που μας μετατρέπουν σε φορείς αλλαγής.
Στο best seller του Τα 5 μυστικά που πρέπει να ανακαλύψεις πριν πεθάνεις (Εκδόσεις Διόπτρα) ο John Izzo ασχολήθηκε με τα μυστικά της διά βίου ευτυχίας. Τώρα δίνει στους αναγνώστες το κλειδί για μια σπουδαία καριέρα, ένα όμορφο εργασιακό περιβάλλον, καλύτερες σχέσεις κι έναν καλύτερο κόσμο. Το Ανέβα Επίπεδο! υποστηρίζει ότι σχεδόν κάθε πρόβλημα, από προσωπικές δυσκολίες και επαγγελματικές προκλήσεις μέχρι κοινωνικά θέματα, μπορεί να λυθεί αν εστιάσουμε στον εαυτό μας για να φέρουμε την απαραίτητη αλλαγή και όχι στους άλλους. Βλέποντας τον εαυτό μας ως φορέα της αλλαγής, νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι, λιγότερο στρεσαρισμένοι και πιο δυνατοί.
Ο Izzo προσφέρει εφτά αποτελεσματικές αρχές που βοηθούν οποιονδήποτε, οπουδήποτε, οποτεδήποτε να φέρει μια θετική αλλαγή. Το βιβλίο είναι πλούσιο σε ιστορίες που μας εμπνέουν: ιστορίες για δύο εφήβους που ξεκίνησαν κίνημα ενάντια στον εκφοβισμό, ένα στέλεχος που μετέτρεψε ένα τμήμα που παράκμαζε σε πρότυπο κερδοφορίας και πολλές άλλες.
Όλοι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο. Ο John Izzo μας δείχνει τον τρόπο!

"Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους" των Kasey Edwards & Dr. Christopher Scanlon

Ένα κορίτσι που αγαπάει τον εαυτό του:
Έχει φιλοδοξίες και στόχους, γιατί πιστεύει στις δυνάμεις του.
Φροντίζει την ψυχική και τη σωματική του υγεία, γιατί είναι φυσικό να προσέχεις αυτόν που αγαπάς.
Αποζητά υγιείς σχέσεις, γιατί πιστεύει ότι αυτό ακριβώς αξίζει.
Είναι χαρούμενο και νιώθει ασφάλεια, γιατί ξέρει πως ο πιο σταθερός φίλος και ικανός σύμμαχος είναι ο εαυτός του.
Βασισμένοι σε επιστημονική έρευνα, αλλά και στην προσωπική εμπειρία που έχουν ως γονείς, οι συγγραφείς του βιβλίου αυτού παρουσιάζουν με απλότητα και σαφήνεια εφτά βασικά σημεία που θα μας βοηθήσουν να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα κορίτσια σ’ έναν κόσμο όπου δεν είναι πάντα εύκολο, και μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο, να είσαι κορίτσι.

"Γεωγραφία για εντελώς αγεωγράφητους" των Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!

ΣΚΕΨΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ: ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙ; Η ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ; ΕΙΝΑΙ «ΜΑΛΔΙΒΕΣ» Ή «ΜΑΛΒΙΔΕΣ»;
Αν ζορίστηκες λιγάκι να απαντήσεις, αλλά σίγουρα θα ήθελες να αποκτήσεις μια καλύτερη εικόνα σχετικά με το ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ πάνω σε τούτο τον πλανήτη (πού είναι τι, ποιος ζει πού κ.λπ.), τότε αυτό το βιβλίο είναι για σένα! Μέσα από κατατοπιστικούς χάρτες και διαγράμματα πιάνουμε τα πράγματα από την αρχή και τα βάζουμε σε μια σειρά! Ξεκινάμε με τα βασικά (ηπείρους, χώρες, ωκεανούς), λύνουμε συχνές γεωγραφικές απορίες και παρεξηγήσεις και κλείνουμε με ένα κεφάλαιο γεμάτο εξυπνάδες κι ενδιαφέρουσες ιστορίες!
Σε τι τμήματα χωρίζουμε τον πλανήτη Γη ώστε να συνεννοούμαστε μεταξύ μας;
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Αγγλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Μεγάλης Βρετανίας;
Αφού η Κασπία Θάλασσα έχει γύρω γύρω ξηρά, δεν είναι λίμνη;
Γιατί δεν υπάρχουν τα ίδια ζώα και τα ίδια φυτά σε όλες τις ηπείρους;
Έχουμε ερήμους στην Ευρώπη;
Γιατί δεν βρίσκω την Τσεχοσλοβακία στο Google Maps;
Τελειώνοντας την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, δεν θα έχεις λύσει απλώς όλες τις παραπάνω απορίες, αλλά θα σου ανοίξει η όρεξη να λύσεις άλλες τόσες!

"Γράμματα στο έλατο κρυμμένα" της Κατρίνας Τσάνταλη

Η Νίνα κοίταζε απογοητευμένη το έλατο στο σαλόνι.
Ήταν το πιο μικρό, το πιο κοντό και πιο άσχημο δέντρο που είχε δει ποτέ!
Ψάχνοντας όμως ανάμεσα στα κλαδιά, βρήκε ένα γράμμα κλεισμένο με κόκκινο βουλοκέρι και με σφραγίδα από τον Βόρειο Πόλο.
Περιείχε οδηγίες πώς να φτιάξει μόνη της γιορτινά και πολύ ιδιαίτερα μαγικά στολίδια.
Την επόμενη μέρα βρήκε και άλλο ένα γράμμα και μετά ένα τρίτο…
κι έτσι η μικρή Νίνα ανακάλυψε την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων και το μυστικό για μια νέα, ευτυχισμένη χρονιά!
Μια μοναδική ιστορία για το δώρο της Ευγνωμοσύνης, για να αναγνωρίζουμε όλα τα όμορφα που έχουμε στη ζωή μας!

"Το Μεγάλο Βιβλίο - No 3: Χριστούγεννα στην Παιχνιδούπολη"

Αυτό το βιβλίο θα σας ταξιδέψει στη φανταστική Παιχνιδούπολη όπου ζουν άτακτα ξωτικά, μαγικοί τάρανδοι και μπισκοτένια ανθρωπάκια. Γνωρίστε το χωριό του Άγιου Βασίλη, επισκεφθείτε τo εργαστήρι με τα δώρα και δείτε πώς φτιάχνονται τα γιορτινά στολίδια.
Οκτώ επιτραπέζια παιχνίδια με εκπληκτική εικονογράφηση, πρωτότυπα πιόνια και ένα ζάρι, που θα βρείτε στο τέλος του βιβλίου, θα σας χαρίσουν ατέλειωτες ώρες διασκέδασης στο πιο μαγικό μέρος του κόσμου!
ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!
Παιχνίδι της Χήνας, Γκρινιάρης, Μαγικός Λαβύρινθος, Φιδάκι, Ντάμα, Τρίλιζα 9 σημείων.

"Ποιος μένει στην οδό Καμινάδας;"

Ποιος μένει στην οδό Καμινάδας;
Στις στέγες κάτασπρο το χιόνι απλώνεται σαν απαλό σεντόνι…
Στην οδό Καμινάδας όλοι στολίζουν και δωράκια τυλίγουν…
Θα σας πούμε ποιος μένει εδώ αλλά… σσσς… είναι μυστικό!
Επισκεφτείτε το μαγικό εργαστήρι του Άγιου Βασίλη στην οδό Καμινάδας και γνωρίστε τα πιο απίθανα ξωτικά! Θα ετοιμάσετε παρέα τα γιορτινά πακέτα και θα περάσετε ατέλειωτες ώρες διασκέδασης!

"Όταν οι άγγελοι του χιονιού πετούν" της Maggie O’Farrell

Όταν φτιάξεις έναν άγγελο του χιονιού, θα είναι δικός σου για πάντα.
H Σιλβί ξυπνάει ξαφνικά ένα βράδυ και βλέπει το δωμάτιό της λουσμένο σε ένα ασημένιο φως, τα έπιπλά της σκεπασμένα από πάγο, και έναν παράξενο επισκέπτη δίπλα στο κρεβάτι της.
Είναι δυνατόν να συνέβη κάτι μυστηριώδες, κάτι μαγικό;
Άραγε αυτός είναι πράγματι ο άγγελος που είχε φτιάξει στο χιόνι πέρυσι τον χειμώνα;/br> Ο άγγελος του χιονιού, με τα πελώρια βελούδινα φτερά του και τον παγωμένο γαλαζωπό χιτώνα του, επέστρεψε κοντά της.
Η Σιλβί όμως δεν ξέρει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι ο άγγελός της έχει έρθει στη Γη με μια σημαντική αποστολή… να σώσει τη ζωή της.
Στο πρώτο παιδικό βιβλίο της, η Maggie O’Farrell αποτυπώνει τη δύναμη και συνάμα την ευθραυστότητα της ζωής, αλλά και το αξιοθαύμαστο θάρρος ενός κοριτσιού να πλημμυρίσει με μαγεία το σπίτι του…

"Ο Κάφκα και η κούκλα" της Larissa Theule

Το φθινόπωρο του 1923, την ώρα που έκανε περίπατο, ο Φραντς Κάφκα συνάντησε ένα πολύ ταραγμένο κοριτσάκι.
Είχε χάσει την κούκλα του και ήταν απαρηγόρητο.
Ο Κάφκα είπε ότι η κούκλα δεν είχε χαθεί, αλλά ταξίδευε στον κόσμο και ζούσε θαυμάσιες περιπέτειες! Και για να το καθησυχάσει ακόμα περισσότερο, ο Κάφκα άρχισε να παραδίδει γράμματα στο κοριτσάκι από την κούκλα για μερικές εβδομάδες.
Το βιβλίο Ο Κάφκα και η Κούκλα βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία. Αφηγείται την απίστευτη πράξη καλοσύνης ενός από τους πλέον αινιγματικούς και εμβληματικούς συγγραφείς παγκοσμίως.
Τούτη η ιστορία του Κάφκα έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία των ανθρώπων εδώ και δεκαετίες, καθώς αποκαλύπτει την παιχνιδιάρικη και συμπονετική πλευρά ενός ανθρώπου γνωστού για τις σκοτεινές και ζοφερές ιστορίες του. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μαρτυρία για τη δύναμη που έχουν οι ιστορίες να αλλάζουν ζωές και μας συμβουλεύει να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο.

"Μεγάλες Ιδέες για Μικρούς Φιλόσοφους - No 5: Η αγάπη - Πλάτων" των Duane Armitage & Maureen McQuerry

«Πώς νιώθεις ότι σε αγαπούν;»
Ο Πλάτωνας ήταν ένας αρχαίος φιλόσοφος που πίστευε ότι είναι σημαντικό να αγαπάμε τους ανθρώπους για τον εσωτερικό κόσμο τους και όχι για την εξωτερική εμφάνισή τους ή για τα πράγματα που έχουν.
Με απλά λόγια τα παιδιά ανακαλύπτουν βασικές αρχές της φιλοσοφίας.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ!

"Μεγάλες Ιδέες για Μικρούς Φιλόσοφους - No 6: Η καλοσύνη - Κομφούκιος" των Duane Armitage & Maureen McQuerry

«Τι σημαίνει καλοσύνη;»
Ο Kομφούκιος ήταν ένας Κινέζος φιλόσοφος που πίστευε ότι καλοσύνη σημαίνει να δείχνουμε στους άλλους ότι είναι σημαντικοί.
Με απλά λόγια τα παιδιά ανακαλύπτουν βασικές αρχές της φιλοσοφίας.