Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Η αγάπη μπορεί να βρεθεί στα πιο απρόβλεπτα μέρη.
Αλλά όχι πάντα.
Όλοι περιμένουν ότι η Μπίλι Μπρίτζερτον θα παντρευτεί κάποιο από τα αδέρφια Ρόκσμπι.
Οι δύο οικογένειες διατηρούν χρόνια τώρα φιλικές σχέσεις και τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει μαζί.
Πρώτες περιπέτειες, πρώτες σκανδαλιές, πρώτα παιχνίδια. Άλλωστε, ένας από τους Ρόκσμπι θα μπορούσε να γίνει ο τέλειος σύζυγος.
Ορισμένες φορές ερωτεύεσαι ακριβώς τον άνθρωπο που πρέπει.
Αλλά όχι πάντα.
Γιατί υπάρχει ένας Ρόκσμπι που η Μπίλι δεν μπορεί –σε καμία περίπτωση– να ανεχτεί, κι αυτός είναι ο Τζορτζ.
Μπορεί ως μεγαλύτερος να είναι ο διάδοχος, αλλά στα δικά της μάτια είναι ένας ενοχλητικός αλαζόνας.
Όμως μερικές φορές η μοίρα έχει μια πολύ περίεργη αίσθηση του χιούμορ…
Γιατί όταν –ως ενήλικες πια– η Μπίλι και ο Τζορτζ αναγκάζονται να συνυπάρξουν, τα δεδομένα αλλάζουν.
Τι θα συμβεί όταν οι δύο αυτοί χρόνιοι αντίπαλοι έρθουν πιο κοντά;
Από τη στιγμή αυτή δεν υπάρχει επιστροφή.

Προσωπική άποψη:
Η Julia Quinn κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των αναγνωστών της με τη σειρά βιβλίων "Bridgertons", και η τηλεοπτική μεταφορά του πρώτου της βιβλίου από το Netflix -ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζεται και η μεταφορά του δεύτερου- συνέβαλλε ακόμα περισσότερο στην εκτόξευση της αναγνωρισιμότητας και της επιτυχίας της. Δίκαιο, άδικο, αυτό είναι σχετικό, αλλά το βέβαιο είναι πως εξαιτίας αυτής της τής επιτυχίας, πλέον την γνωρίζει ολόκληρος ο πλανήτης. Κι εκεί που νομίζαμε πως η εν λόγω σειρά, τουλάχιστον όσον αφορά τα βιβλία της, έχει φτάσει στο τέλος της, έρχονται οι εκδόσεις Elxis και σου παρουσιάζουν τη σειρά "Rokesbys" και καταλαβαίνεις πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, αλλά πως μόλις ανέτειλε μια νέα εποχή.

Οι οικογένειες Μπρότζερτον και Ρόκσμπι διατηρούν εξαιρετικά φιλικές σχέσεις εδώ και χρόνια. Τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει μαζί και οι γονείς τους, κατά βάθος, είχαν ανέκαθεν δεδομένο πως η κόρη της οικογένειας Μπρίτζερτον, η Μπίλι, θα καταλήξει ζευγάρι με έναν απ' τους γιους της οικογένειας Ρόκσμπι, οι οποίοι πληρούν όλες τις προδιαγραφές ενός καλού συζύγου. Η Μπίλι, όμως, δεν μοιάζει πρόθυμη να παραδοθεί σε κανέναν από από αυτούς, πολύ περισσότερο στον Τζορτζ, ο οποίος της προκαλεί εκνευρισμό και δεν μπορεί να τον ανεχθεί με τίποτα, αφού θεωρεί πως είναι ένας αλαζόνας και τίποτα περισσότερο. Όμως η ζωή έχει διαφορετικά σχέδια για εκείνη, και όταν οι δυο τους θ' αναγκαστούν να συνυπάρξουν, θα έρθουν τα πάνω κάτω στη σχέση τους και όλα θ' αλλάξουν.

Η Μπίλι είναι από τις ηρωίδες εκείνες που αν δεν την αγαπήσεις, σίγουρα θα απολαύσεις τις στιγμές της. Είναι έξυπνη, δυναμική, ανεξάρτητη, μα πάνω απ' όλα ξέρει πως ν' απορρίπτει τις προσδοκίες που επιφέρει η κοινωνική της θέση, διατηρώντας, όμως, μια ιδιαίτερη ισορροπία ανάμεσα στα θέλω της και στα όσα περιμένουν οι άλλοι από εκείνη, χωρίς να γίνεται υπερβολικά αυταρχική ή δύστροπη και κακότροπη. Βέβαια, την ίδια στιγμή, είναι εξαιρετικά πεισματάρα, αλλά αντί αυτό της το χαρακτηριστικό να είναι ενοχλητικό, το απολαμβάνουμε έτσι όπως παρουσιάζεται, γιατί μας χαρίζει μερικές πολύ καλές κωμικές στιγμές, όχι μόνο επειδή υπάρχει καλή αίσθηση του χιούμορ, αλλά γιατί αυτή καταφέρνει συνάμα ν' αποδοθεί σωστά. Ο Τζορτζ από την άλλη, αν και δεν καταφέρνει να πρωταγωνιστήσει κυριολεκτικά στην ιστορία αυτή, λειτουργεί ως το ιδανικό αντίβαρο για την ίδια, γεγονός που βοηθάει στο να εξελιχθεί και το μεταξύ τους ρομάντζο χωρίς να εκβιάζονται καταστάσεις, αλλά αντίθετα με τα πάντα να κυλούν με μια φυσικότητα.

Αν κάτι είναι εξαιρετικά απολαυστικό στο βιβλίο αυτό, πέραν της ωραίας χημείας ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, που έχει μια χαριτωμένη παιδιάστικη διάθεση που εξελίσσεται σταθερά σε κάτι περισσότερο, είναι οι εμπλοκή των μελών των οικογενειών τους σε αυτό τους το "παιχνίδι" και οι αλληλεπιδράσεις που έχουν ο ένας χαρακτήρας με τον άλλον. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο είναι ρεαλιστική, γιατί και στην πραγματική ζωή κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, ειδικά όταν μιλάμε για οικογένειες με φιλικούς δεσμούς όπου κάποια μέλη τους εμπλέκονται στην πορεία συναισθηματικά, αλλά δίνει και μια διαφορετική προοπτική σε ένα μυθιστόρημα της κατηγορίας όπως είναι το συγκεκριμένο.

Η πλοκή της ιστορίας είναι αρκετά απλή, αλλά κάτι μου λέει πως η πλειοψηφία των αναγνωστών θα ταυτιστεί μαζί της σε προσωπικό επίπεδο, καθότι όλοι μας έχουμε οικογενειακούς φίλους που μας ήθελαν γαμπρούς ή νύφες για τα παιδιά τους, και το ίδιο ισχύει και για τους δικούς μας τους γονείς. Άρα, αυτό μας επιτρέπει να διασκεδάσουμε ακόμα περισσότερο διαβάζοντάς το, μπαίνοντας στη θέση των ηρώων μας, αλλά και να χαλαρώσουμε, αφού είναι δεδομένο πως δεν θα έχουμε δραματικές εντάσεις, αφού σκοπός της ιστορίας είναι να μας ψυχαγωγήσει και όχι να μας ταράξει. Ένα ρομάντζο δοσμένο από μια διαφορετική οπτική απ' ότι έχουμε συνηθίσει, με ωραίους χαρακτήρες, γρήγορο ρυθμό, ρομαντικές στιγμές, μα και με πάρα πολύ καλό κι έξυπνο χιούμορ που οδηγεί σε εξίσου έξυπνους και παιχνιδιάρικους διαλόγους που δεν γίνεται να μην απολαύσεις.
Βαθμολογία 8,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Julia Quinn
Μεταφραστής: Δελέγκος Μιχάλης
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2022
Αρ. σελίδων: 384
ISBN: 978-618-5543-58-7