"Το παγκάκι" της The Duchess of Sussex Megan

Αυτό είναι το δικό σου το παγκάκι,
όπου θα φυσήξει της ζωής το αεράκι
για σένα και τον γιο μας,
το παιδί μας, τον καρπό μας.
Στο Παγκάκι, η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσσεξ, συλλαμβάνει την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ πατέρα και γιου και την αποδίδει με τα μάτια της μητέρας. Η προοπτική του μέλλοντος για την οικογένειά της, δοσμένη με στοχαστικό, ποιητικό τρόπο, αφορά κάθε αναγνώστη, κάθε ηλικίας.
Ο τιμημένος με το βραβείο Κάλντεκοτ Κρίστιαν Ρόμπινσον προσθέτει τις χαρούμενες εικόνες με τα τόσο χαρακτηριστικά του χρώματα. Ένα βιβλίο τρυφερό, που προορίζεται να αγαπηθεί από πολλές γενιές αναγνωστών.

"Μην το σκέφτεσαι! Καλά λες, πώς δεν το σκέφτηκα;" της Κατερίνας Χατζηκαλλία-Κουνιάκη

«Μη στενοχωριέσαι! Προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι!»
Είναι μια συμβουλή που οι γονείς δίνουμε συχνά στα παιδιά μας για να τα παρηγορήσουμε και να απαλύνουμε τις ανησυχίες τους. Είναι όμως τόσο απλό; Πώς επιτυγχάνεται; Τι θα μπορούσε να αποτελέσει μια αποτελεσματική λύση στην αγωνία του παιδιού μας;
Στο βιβλίο αυτό μια μητέρα και μια κόρη προσπαθούν να διαχειριστούν τα πιο «δύσκολα» συναισθήματα που συχνά όλοι βιώνουμε. Μαζί κατορθώνουν και βρίσκουν τη λύση!
Ένα βιβλίο-κλειδί για γονείς και παιδιά για να ξεκλειδώσουμε τους εαυτούς μας και τις σχέσεις μας, λύνοντας ουσιαστικά τις αγωνίες μας.

"Είναι ο νονός μου εφευρέτης;" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

Λατρεύω τον νονό μου. Βγάζει αστείες φωτογραφίες, μελετάει τον ουρανό και τα συναισθήματα, τραγουδάμε παρέα, με καθησυχάζει, σκαρφίζεται παιχνίδια και κάνουμε φανταστικά ταξίδια.
Όμως με βασανίζει μια απορία: τι δουλειά κάνει άραγε; Μήπως είναι φωτογράφος; Αστρονόμος; Πωλητής φαντασίας; Ή μήπως τελικά είναι απλώς εφευρέτης;

"Στο Πικεφί" της Μαρίας Παπαγιάννη

Δυο αδέρφια μετατρέπουν το δωμάτιό τους σε θάλασσα και μαζί καβαλάνε τα κύματα για να περάσουν στην απέναντι ακτή. Είναι δυο αδέρφια, δυο παιδιά που στο παιχνίδι τους χωράνε τον κόσμο όλο.

"Ο άλλος" του Μάνου Κοντολέων

Γεννηθήκανε κι οι δυο την ίδια μέρα, την ίδια χρονιά. Ο Βάιος και ο Φώτος.
Μα μέχρι εκείνο το καλοκαίρι, του 1990, δεν είχε τύχει να συναντηθούν.
Και κανείς άλλος δεν τους είχε δει τον έναν δίπλα στον άλλον.
Μέχρι το πρωινό που η Έλσα πρόσεξε την απόλυτη ομοιότητά τους.
Τον έναν τον ήξερε – ο Βάιος ήταν συμμαθητής της· το αγόρι της.
Ο άλλος –αργότερα θα μάθαινε πως τον λέγανε Φώτο– ποιος μπορεί να ήταν;
Μια ιστορία όπου το παρελθόν εισβάλλει στο παρόν και ξαφνικά τα καλά κρυμμένα μυστικά φωτίζονται. Μα ακόμα και μετά την αποκάλυψη, εξακολουθεί να παραμένει το ερώτημα: ποιος είναι Εκείνος και ποιος ο Άλλος;