"Πίσω από τον καπνό" των Jorn Lier Horst & Thomas Enger

Όσλο, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ο ετήσιος εορτασμός με το θέαμα των βεγγαλικών στην πλατεία του δημαρχείου, κοντά στο λιμάνι, διακόπτεται από μια έκρηξη με πολλούς νεκρούς, και η πόλη τίθεται σε συναγερμό για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.
Ο αστυνομικός Αλεξάντερ Μπλιξ και η ρεπόρτερ Έμα Ραμ βρίσκονται στο σημείο, και όταν μια σοβαρά τραυματισμένη επιζήσασα ανασύρεται από τα παγωμένα νερά, ταυτοποιείται ως η μητέρα της μικρής Πατρίσια Σμέπλας, που απήχθη δέκα χρόνια πριν… και δεν βρέθηκε ποτέ.
Ο Μπλιξ και η Ραμ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ερευνήσουν την ανεξιχνίαστη υπόθεση, ενώ ταυτόχρονα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης φτάνει στο ζενίθ, ο φόβος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος μεγαλώνει και όλα δείχνουν πως η απαγωγή της Πατρίσια δεν είναι αυτό που φαίνεται…

"Κάθε παιδί είναι μοναδικό ... και χρειάζεται την ανατροφή που του ταιριάζει" της Danielle Dick, Ph.D.

Βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα, η βραβευμένη ερευνήτρια και καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας Danielle Dick αναλύει μια διαφορετική προσέγγιση στη διαπαιδαγώγηση που εστιάζει στον μοναδικό γενετικό «κώδικα» κάθε παιδιού.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα βιβλία και τα podcasts για γονείς δίνουν έμφαση στον κρίσιμο ρόλο που παίζουν οι γονείς στη διαμόρφωση της ζωής ενός παιδιού, παραβλέποντας μια θεμελιώδη αλήθεια:
ότι η γενετική επηρεάζει κάθε όψη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και κάθε παιδί διαθέτει έναν μοναδικό «κώδικα» με προδιαθέσεις που επηρεάζουν τα πάντα, από το πόσο εύκολα φοβάται μέχρι την παρορμητικότητα και την ευτυχία.
Η βραβευμένη καθηγήτρια Danielle Dick έρχεται να καταρρίψει τον μύθο ότι οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι γονείς μπορούν από μόνες τους να καθορίσουν τη συμπεριφορά και το μέλλον ενός παιδιού.
Η Dick εισάγει τους αναγνώστες στις τρεις διαστάσεις που βρίσκονται στη ρίζα της μοναδικής προδιάθεσης κάθε παιδιού –την εξωστρέφεια, τη συναισθηματικότητα και τον ηθελημένο έλεγχο ή αυτοέλεγχο– και δείχνει ότι, στην πραγματικότητα, το κλειδί για να αναθρέψουν οι γονείς παιδιά που θα γίνουν ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι ενήλικες είναι να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους στην προσωπικότητα των παιδιών.
Προσφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα, το Κάθε παιδί είναι μοναδικό εξηγεί στους γονείς ότι το σημαντικότερο έργο τους είναι να βοηθήσουν τα παιδιά τους να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του αληθινού τους εαυτού.

"Ο άτλας του χρόνου" του Tommaso Maiorelli

Αυτός ο εικονογραφημένος Άτλας παρουσιάζει τα πιο σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας Ιστορίας, από τη γένεση του Σύμπαντος μέχρι σήμερα, χρησιμοποιώντας το οπτικό εργαλείο των χρονολογικών γραμμών και μεγάλες σελίδες που ξεδιπλώνουν.
Ξετυλίγοντας το νήμα του χρόνου παρακολουθούμε τις μεγάλες κατακτήσεις της ανθρωπότητας, την άνοδο και την πτώση αυτοκρατοριών, ξακουστές μάχες και τα θαύματα της τέχνης, της επιστήμης και της λογοτεχνίας.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα ταξιδέψουμε στον χρόνο, από την εποχή των δεινόσαυρων ως την Αρχαία Ελλάδα, από τα μεσαιωνικά κάστρα μέχρι τα στρατόπεδα των δύο παγκόσμιων πολέμων, από τη Μεγάλη Έκρηξη ως την ψηφιακή επανάσταση.
Ένα Ταξίδι στην Iστορία από τη Μεγάλη Έκρηξη μέχρι την Ψηφιακή Επανάσταση!

"Πράσινος πλανήτης" της Leisa Stewart-Sharpe

Αυτός είναι ο πράσινος πλανήτης μας. Ένας κρυμμένος κόσμος όπου τα φυτά έχουν αισθήσεις και μπορούν ακόμα και…να «μιλούν».
Ολόγυρά σας υπάρχουν φυτά που μάχονται τους εχθρούς τους Και πείθουν ζώα να εργαστούν για λογαριασμό τους.
Από τα γιγάντια δέντρα ως τα πιο μικρά χόρτα, Όλα χρειάζονται τη φροντίδα μας για την επιβίωση Των ανθρώπων και του πλανήτη μας.
Ταξιδέψτε μες στην τροπική βλάστηση, για να συναντήσετε Μια ορχιδέα που εξαπατά μια σφίγγα, να επισκεφτείτε Ένα εκθαμβωτικό ποτάμι με τα χρώματα του ουράνιου τόξου Και να θαυμάσετε ένα νούφαρο που φιλοξενεί Ένα πάρτι σκαθαριών.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον πράσινο πλανήτη μας, βασισμένο στο νέο ντοκιμαντέρ του BBC.
Ίσως αλλάξει για πάντα τον τρόπο που βλέπετε τα φυτά…

"Πώς δημιουργείται το δάσος" της Sally Nicholls

Ποιος δημιουργεί το δάσος;
Ένας μάγος, ένας γίγαντας ή ένας αυτοκράτορας;
Πάμε μια βόλτα με τον παππού για να μάθουμε πώς δημιουργείται το δάσος, και να ανακαλύψουμε πώς χιλιάδες μικροσκοπικά πράγματα συνεργάζονται για να αλλάξουν τη Γη.
Διαβάζω την ιστορία και μαθαίνω για τα δάση σε όλο τον κόσμο και τους τρόπους για να τα προστατέψουμε.
 
"Σε καταλαβαίνω - No 1: Ο Νόλαν μετράει τα αστέρια" της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου

Κάθε Σαββατοκύριακο ο Νόλαν έμενε στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς.
Αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως, κάτι άλλαξε. Ο παππούς έλειπε... Είχε φύγει για ένα μακρινό ταξίδι.
«Ο παππούς τώρα θα βλέπει τα αστέρια;» ρώτησε ο Νόλαν κοιτάζοντας ψηλά.
«Ο ουρανός ανήκει σε όλους!» είπε η γιαγιά.
Η νέα σειρά βιβλίων Σε καταλαβαίνω βοηθά τα παιδιά να διαχειριστούν ευαίσθητα θέματα.
Εδώ παρουσιάζεται μια συγκινητική ιστορία για την απώλεια, που μας δείχνει πως, ακόμα και όταν οι αγαπημένοι μας δεν είναι κοντά, βλέπουμε τον ίδιο ουρανό. 
 
"3 Τρελοί YouTubers! - No 6: Η πρόκληση του μινώταυρου" των The Crazy Haacks

ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΡΕΛΟΠΑΙΔΑ!
Οι 3 Τρελοί YouTubers σε νέο challenge; Δεν θα ήταν και τίποτα καινούριο, αν αυτή τη φορά δεν βρισκόμαστε μπροστά στην πιο ΕΠΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ της ελληνικής μυθολογίας.
Θα αντιμετωπίσουμε τον ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ, ένα τέρας μισό άνθρωπο μισό ταύρο! Να δούμε πώς θα γλιτώσουμε αυτή τη φορά…
ΕΤΟΙΜΟΙ;
Μας περιμένουν χίλιες φοβερές περιπέτειες, απίθανες καταστροφές και ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ!

"3 Τρελοί YouTubers! - No 7: Η πόρτα του μέλλοντος" των The Crazy Haacks

ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΡΕΛΟΠΑΙΔΑ!
Φαντάζεστε τους 3 Τρελούς YouTubers στο μέλλον; Δεν υπάρχει τίποτα πιο COOL... ούτε πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! Η Χάνα εξαφανίστηκε και είμαστε ΟΙ ΜΟΝΟΙ που μπορούν να τη βρουν, ακόμα κι αν χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε μια ΤΡΕΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ…
ΕΤΟΙΜΟΙ;
Μας περιμένουν χίλιες φοβερές περιπέτειες, απίθανες καταστροφές και ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ!