"Η Λένα και η μέλισσα" της Άννας Κουππάνου

Είναι η αγάπη μεγάλη σαν ήλιος ή μικρή σαν το φως που περνά μέσα από ένα δαχτυλίδι και δένει δυο ζωές για πάντα; Και ποιος την έχει; Και ποιος τη δίνει; Και πού χωράει; Η Λένα θα ζητήσει να μάθει και θα συνεχίσει να μαθαίνει, από τα πρώτα της χρόνια μέχρι τα τελευταία.
Ένα βιβλίο για την αγάπη, για αυτά που νομίζαμε ότι ξέραμε και για αυτά που μπορούμε ακόμα να μάθουμε.

"Είμαι ένα δέντρο" της Sylvaine Jaoui

- Είμαι ένα σποράκι.
- Κι εγώ!
- Έχω όμορφες και μεγάλες ρίζες.
- Κι εγώ!
- Είμαι το δώρο της ζωής!
- Κι εγώ...
Ένα πολύτιμο βιβλίο που εξυμνεί τη γέννηση και τον σεβασμό στη φύση και στον διπλανό μας.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα" των Απόστολου Πάππου & Μαίρης Μπιρμπίλη

Αιώνες τώρα συγκεντρώνουμε από κάθε γράμμα της αλφαβήτου λέξεις μικρές, μεγάλες, εύκολες, δύσκολες, σπάνιες, μαγικές, ξεμαγεμένες και τις εικόνες τους.
Όσων χρονών κι αν είσαι, ήρθε η ώρα να βοηθήσεις κι εσύ με το κέφι και τη φαντασία σου! Γίνε μέλος στη μυστική Λέσχη ΠροσωποΖωοΠραγματιστών (Π.Ζ.Π.) και παίξε στα δάχτυλα τα γράμματα της αλφαβήτου με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!
Ένα εκπαιδευτικό βιβλιοπαιχνίδι που καλλιεργεί την αγάπη για την ελληνική γλώσσα, προάγει τη συνδυαστική σκέψη και τη φωνολογική επίγνωση και προσφέρει ευκαιρίες για την πρώτη γραφή και ανάγνωση.

"Είπε ο κήπος…" της Αργυρούς Πιπίνη

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας κήπος. Μια ιστορία για τον αρχαίο δεσμό όλων των πλασμάτων, για την ιερότητα των δέντρων, των ζώων και των φυτών, για την αποφασιστική στιγμή, για όσα μπορούμε να κάνουμε τώρα αμέσως.

"Να γιατί!" του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη

Αποκτήστε το Να γιατί! και γίνετε κι εσείς Υποστηρικτές Πρώτης Ανάγνωσης.
Δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.
Έχετε δίκιο, κυρία. Ήρθα τελείως αδιάβαστος και σήμερα στο μάθημα. Όμως δε φταίω εγώ. Έχω καλή δικαιολογία. Πολύ καλή. Και αν δε σας κάνει αυτή, έχω και άλλη!

"Ποντίκι στην οικία Τσαϊκόφσκι" της Μυρτούς Μποκολίνη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού προήλθαν οι πιο φαντασμαγορικές κινήσεις στο μπαλέτο; Πώς εμπνεύστηκε ο Τσαϊκόφσκι τη Λίμνη των Κύκνων; Πώς οι χορεύτριες της όπερας απέκτησαν την πρώτη τους τουτού;
Ίσως ένα ποντίκι να είχε σχέση με όλα αυτά…
Μπορείτε να το φανταστείτε;

"Είδα ένα μαμούθ!" του Alex Willmore

Καλώς ήλθατε στην Ανταρκτική, όπου μια ατρόμητη ομάδα εξερευνητών μελετάει τη συμπεριφορά των πιγκουίνων. Πιγκουίνοι εδώ, πιγκουίνοι εκεί, παντού πιγκουίνοι… Όμως, ένας από τους εξερευνητές ανακάλυψε κάτι πολύ διαφορετικό. Κάτι εντελώς άγριο, εντυπωσιακά χαλαρό και απόλυτα εξαφανισμένο. Άραγε θα πιστέψει κάποιος στα λόγια του; Εσύ θα τον πίστευες;
Μια πολύ αστεία, δροσερή ιστορία για όσους δυσκολεύονται να αποδεχτούν το απρόοπτο!