Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, τo ANT1+ και τα Public σας προσκαλούν σε μια συζήτηση αφιερωμένη στο ψυχολογικό θρίλερ ΣΩΣΕ ΜΕ του Δημήτρη Σίμου και στη νέα, επιτυχημένη ομότιτλη σειρά, σε σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου, που προβάλλεται αποκλειστικά στη streaming πλατφόρμα ΑΝΤ1+ και βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Δημήτρη Σίμου.

Την Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023, στις 20:30μ.μ., στο Public Café Συντάγματος, ο συγγραφέας Δημήτρης Σίμος και ο σκηνοθέτης Πιέρρος Ανδρακάκος μας μιλούν για την πρόκληση της μεταφοράς ενός μυθιστορήματος από το χαρτί στην οθόνη, τη συνεργασία τους στο σενάριο της σειράς και τις νέες τάσεις στη μυθοπλασία που συνδιαμορφώνονται από τις πρόσφατες ελληνικές παραγωγές. Μαζί τους, οι πρωταγωνιστές της σειράς θα μας μιλήσουν για τη συνολική εμπειρία των γυρισμάτων και για όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες.
____________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΝΝΕΦΟ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση για υποψήφιους και νέους γονείς με αφορμή το βιβλίο της Περσεφόνης Παπαδοπούλου


την Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023, στις 19.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Ι. Πασαλίδη 44-46, Καλαμαριά).

Τι είναι καλό να τρώω τώρα που είμαι έγκυος; Πρέπει να θηλάσω; Μήπως δεν έχω αρκετό γάλα; Με ποιες στερεές τροφές να ξεκινήσω και πότε; Μπορώ να δώσω στο παιδί μου finger food; Πώς θα επηρεάσω τις γευστικές και διατροφικές του προτιμήσεις; Τι να κάνω για να μην εμφανίσει πρόβλημα παχυσαρκίας;

Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Περσεφόνη Παπαδοπούλου συζητά με την εκπαιδευτικό και ιδιοκτήτρια κέντρων προσχολικής αγωγής Σωσάννα Καρδάτου για τη διατροφή κατά την εγκυμοσύνη και τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού, μια περίοδο κατά την οποία τίθενται οι βάσεις για την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών.

Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις και απορίες του κοινού. To βιβλίο θα προλογίσει ο διαιτολόγος-διατροφολόγος και Πρόεδρος ΕΔΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας Αθανάσιος Τσιούδας.

Ο Οδηγός διατροφής για εγκύους βρέφη και μικρά παιδιά είναι ένα βιβλίο με αναλυτικές και σαφείς πληροφορίες για την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό, την τεχνητή βρεφική διατροφή, την ανταποκρινόμενη σίτιση τόσο στα βρέφη όσο και στα νήπια, αλλά και τη συμπληρωματική διατροφή-απογαλακτισμό.
____________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο Ιδιώνυμο και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Ακρίβου


την Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023, στις 18:30μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Κοραή 11Α, Κορυδαλλός).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Ιωάννα Κυριακίδου. Ο Κώστας Ακρίβος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Η τραγική ιστορία μιας γυναίκας, μητέρας και βασίλισσας, που έζησε τις στάχτες της Τροίας και βρέθηκε στην ανάγκη να αγαπήσει ό,τι κανονικά θα ’πρεπε να μισεί με όλη την ψυχή της.