Την Τετάρτη, 01 Μαρτίου, στις 18:00μ.μ., ο επιμελητής του ΙΑΝΟΥ Κώστας Καζαμιάκης, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Περί Ωραίου», συνομιλεί με τον Μάρκο Γεωργιλάκη με θέμα συνάντησης: «Η έννοια του χώρου». Μία παρουσίαση του γλύπτη και καθηγητή Γλυπτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, Μάρκου Γεωργιλάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Διάρθρωση εκδήλωσης: 
- Σύντομη παρουσίαση του προσκεκλημένου και του έργου του από τον Κωστή Καζαμιάκη με ταυτόχρονη προβολή εικόνων.
- Ακολουθεί, αν το κρίνει σκόπιμο, ο ίδιος ο καλεσμένος που αναφέρεται στο έργο του.
- Θα ακολουθήσουν σχόλια και αναλύσεις από τον καθηγητή γλυπτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών Γιώργο Χουλιαρά.

Ο Μάρκος Γεωργιλάκης γεννήθηκε το 1957 στο Σπήλι Ρεθύμνου. Οι ατομικές εκθέσεις του συμπεριλαμβάνουν την Αίθουσα Τέχνης «Έκφραση», Αθήνα (1995), την Γκαλερί «Anny Balta», Θεσσαλονίκη (1996) την Αίθουσα Τέχνης «Έκφραση», Αθήνα (1999), την Γκαλερί «Αμυμώνη», Γιάννενα (2005), την Αίθουσα Τέχνης «ΈΚΦΡΑΣΗ ΓΙΑΝΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ», Αθήνα (2006), την έκθεση στο «Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ροδίων» Ρόδος (2009), την έκθεση «ΈΚΦΡΑΣΗ ΓΙΑΝΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ» (2012).