"Σαν διακοπές ρεύματος" των Άλκηστης Χαλικιά & Μάριας Μπαχά

Η Άλκηστη Χαλικιά, στο νέο της βιβλίο ξεφεύγει από τη μικρή φόρμα και μας παρουσιάζει μια ιστορία μεγάλου μήκους: Ο Άγγελος, μετακομίζει με τους γονείς του σε ένα ορεινό χωριό μακριά από την πόλη. Εκεί, ανακαλύπτει ένα σχολείο διαφορετικό, εξερευνά τη φύση και κάνει νέους φίλους. Η ζωή στο βουνό είναι κάπως σαν «διακοπές ρεύματος», συναρπαστική!
Την έκδοση εικονογραφεί η Μάρια Μπαχά, και τη συνοδεύει μουσικό CD με δεκατέσσερα τραγούδια σε στίχους της Άλκηστης Χαλικιά, μουσική της Μέλπως Χαλκουτσάκη και του Πέτρου Σταμέλου.
Φιλική συμμετοχή: Βαγγέλης Γερμανός, Φώτης Σιώτας & «Εκτός τροχιάς».

"Πιτσιμπουίνοι: Κάτι βρομάει στου Πίτσου" των Ευτυχίας Γιαννάκη & Σοφίας Τουλιάτου

Το Πίτσι Πίτσου, το νησί των Πιτσιμπουίνων, είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο.
Μα ένα πρωί, γίνεται και το πιο βρομερό. Μια απαίσια μυρωδιά απλώνεται παντού την ώρα του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής. Έτσι, ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του νησιού, αναλαμβάνει τη βρομερότερη υπόθεση όλων των εποχών.
Οι υποψίες πολλές, όμως για να λύσουν το μυστήριο και να βρουν τη συνταγή της επιτυχίας, τα Πιτσιμπουίνια πρέπει να δουλέψουν ομαδικά – και φυσικά να χρησιμοποιήσουν τη… μύτη τους!
 
"Η ζωή σου στη Γη. Ένα λεύκωμα για καινούργια ανθρωπάκια" του Oliver Jeffers

Εμπνευσμένο από το παγκόσμιο μπεστ σέλερ του Oliver Jeffers, Βρισκόμαστε εδώ, αυτό το μοναδικό λεύκωμα για γονείς θα κρατήσει ζωντανή κάθε στιγμή, από την εγκυμοσύνη μέχρι τα πρώτα χρόνια του νέου μέλους της οικογένειας.
Το λεύκωμα περιλαμβάνει σελίδες όπου μπορούν να σημειωθούν γεγονότα, αξέχαστες στιγμές, οι πρώτες λέξεις, καθώς και θήκες για να τοποθετηθούν φωτογραφίες και πολύτιμα ενθύμια.
Ένα λεύκωμα αναμνήσεων με εικόνες του Oliver Jeffers!