"Παραμύθι" του Stephen King

Ο θρυλικός παραμυθάς βουτάει στο βαθύτερο πηγάδι της φαντασίας του σε αυτό το καθηλωτικό μυθιστόρημα για ένα δεκαεπτάχρονο αγόρι που κληρονομεί τα κλειδιά για έναν παράλληλο κόσμο, όπου το καλό συγκρούεται με το κακό.
Στις αρχές της πανδημίας, ο Κινγκ έθεσε στον εαυτό του ένα ερώτημα: «Τι θα μπορούσα να γράψω, που θα μου πρόσφερε χαρά; Λες και η φαντασία μου περίμενε αυτή την ερώτηση, στο μυαλό μου εμφανίστηκε μια τεράστια ερημωμένη πόλη, ερημωμένη αλλά ζωντανή. Είδα τους άδειους δρόμους, τα στοιχειωμένα κτίρια, το τερατόμορφο κεφάλι μιας υδρορροής αναποδογυρισμένο στον δρόμο. Είδα σπασμένα αγάλματα… Είδα ένα τεράστιο, εκτεταμένο παλάτι με γυάλινους πυργίσκους τόσο ψηλούς, που τρυπούσαν τα σύννεφα. Εκείνες οι εικόνες απελευθέρωσαν την ιστορία που ήθελα να αφηγηθώ»
Ο Τσάρλι είναι ένα συνηθισμένος μαθητής λυκείου, εξαιρετικός στο μπέιζ-μπολ και το φούτμπολ, με αξιοπρεπείς βαθμούς. Ωστόσο, κουβαλάει ένα βαρύ φορτίο. Στα επτά του ο Τσάρλι έχασε τη μητέρα του και το πένθος οδήγησε τον πατέρα του στο αλκοόλ. Ο Τσάρλι έμαθε πώς να φροντίζει τον εαυτό του και τον μπαμπά του. Στα δεκαεφτά του, ο Τσάρλι συναντάει ένα σκυλί, τη Ρέινταρ, και το ηλικιωμένο αφεντικό της, τον Χάουαρντ Μπόουντιτς, που ζει απομονωμένος σε ένα μεγάλο σπίτι, με μια κλειδωμένη αποθήκη στην αυλή. Κατά καιρούς, ακούγονται παράξενοι ήχοι μέσα απ’ την αποθήκη.
Ο Τσάρλι αναλαμβάνει διάφορα θελήματα για τον κύριο Μπόουντιτς και ξετρελαίνεται με τη Ρέινταρ. Όταν ο Μπόουντιτς πεθαίνει, αφήνει στον Τσάρλι μια κασέτα όπου αφηγείται μια απίστευτη ιστορία. Είχε κρατήσει κρυφό πως μέσα στην αποθήκη υπάρχει μια πύλη που οδηγεί σε έναν άλλον κόσμο.

"O μελισσοκόμος απ’το Χαλέπι" της Christy Lefteri

Ο Νούρι είναι μελισσοκόμος και η Άφρα, η γυναίκα του, είναι ζωγράφος. Τα πρωινά ο Νούρι σηκώνεται νωρίς για να πάει με το αυτοκίνητο στις κυψέλες του στην εξοχή.
Τα Σαββατοκύριακα η Άφρα πουλά τους γεμάτους χρώματα πίνακές της στην υπαίθρια αγορά του Χαλεπιού. Όταν όλα όσα αγαπούν καταστρέφονται από τον πόλεμο, ο Νούρι ξέρει ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Όμως η φυγή από τη Συρία δεν είναι εύκολο εγχείρημα: Η Άφρα έχει χάσει την όρασή της και αφήνει τον Νούρι να την οδηγήσει σε ένα επικίνδυνο ταξίδι μέσω Τουρκίας και Ελλάδας, προς ένα αβέβαιο μέλλον στη Βρετανία.
Καθώς ο Νούρι και η Άφρα διασχίζουν έναν διαλυμένο κόσμο, έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τον πόνο της δικής τους, ανείπωτης απώλειας, αλλά και κινδύνους που θα λύγιζαν ακόμα και τις πιο γενναίες ψυχές. Πάνω από όλα όμως, το δυσκολότερο που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι το ταξίδι για να βρουν ξανά ο ένας τον άλλο.
 
"Λονδίνο στις φλόγες" του Anthony Quinn

Λονδίνο, δεκαετία 1970.
Tέσσερις εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι γνωρίζονται τυχαία.
Η Βίκι Τρες είναι μια νεαρή, ανερχόμενη αστυνομικός που εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους της Αστυνομίας. Η Χάνα Στροντ είναι μια φιλόδοξη, νεαρή ρεπόρτερ που ειδικεύεται στη στηλίτευση των πλούσιων και ισχυρών. Ο Κάλουμ Κόνλαν είναι ένας Ιρλανδός ακαδημαϊκός που κάνει παρέα με τους λάθος ανθρώπους. Κι ο Φρέντι Σελβς είναι ένας επιτυχημένος διευθυντής θέατρου, βαθιά χωμένος σε ένα προσωπικό και πολιτικό τέλμα. Τέσσερις άνθρωποι που, χωρίς να το καταλάβουν, θα μπλεχθούν σε επικίνδυνα μονοπάτια και ο καθένας του θα επηρεάσει βαθιά τη ζωή του άλλου.
Η πλοκή ακολουθεί απρόβλεπτη τροχιά, σε μια πόλη που πνίγεται στις απεργίες και τρομοκρατείται από βομβιστικές επιθέσεις. Αντηχεί τον φόβο και τις διαμαρτυρίες, τις αστυνομικές σειρήνες, την πανκ ροκ μουσική, τις διαδηλώσεις στους δρόμους, τα σπασμένα τζάμια και τις ραγισμένες καρδιές σε βρόμικες παμπ. Καθώς πλησιάζει η ώρα των βουλευτικών εκλογών, οι παλιές συμμαχίες παραπαίουν και η καινοφανής σκούπα του καπιταλισμού απειλεί να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της.
Το Λονδίνο στις φλόγες είναι ένα μυθιστόρημα για το τέλος της δεκαετίας του 1970 και το τέλος μιας εποχής. Μιλάει για μια χώρα διχασμένη, μια κυβέρνηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης, μια πόλη που τρέμει για το μέλλον της και μια κοινωνία όπου βασιλεύει η καχυποψία. Ένα μυθιστόρημα αστείο και ζοφερό, βίαιο αλλά και ρομαντικό, και τρομακτικά επίκαιρο.

"Ο μυστικός δικηγόρος" - Ανώνυμος Συγγραφέας

«Είμαι “νέος” δικηγόρος… Γράφω ανώνυμα, επειδή αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι ειλικρινής· να φέρνω ως παράδειγμα τις δικές μου εμπειρίες, αλλά και άλλων, να δείχνω τις προσωπικές ιστορίες δικαιοσύνης και αδικίας που συμβαίνουν κάθε μέρα στα δικαστήρια της χώρας».
Πώς μπορείς να υπερασπιστείς έναν κατηγορούμενο για κακοποίηση ανηλίκου, όταν υποψιάζεσαι ότι είναι ένοχος; Τι λες σε κάποιον που έχει καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη, όταν πιστεύεις ότι είναι αθώος; Τι είναι οι νόμοι και γιατί τους χρειαζόμαστε; Από τους εγκληματίες στους δικηγόρους, τα θύματα, τους μάρτυρες και τους δικαστές, στις σελίδες αυτές βρίσκονται οι καλύτερες και οι χειρότερες πλευρές της ανθρωπότητας, μέσα σ’ ένα σύστημα άδικο, που θα βρισκόταν πάντα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αν ο κόσμος ήξερε πώς είχαν τα πράγματα.
Το βιβλίο αποτελεί την καυστική περιγραφή ενός αυτόπτη μάρτυρα για το ανθρώπινο κόστος του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης και ταυτόχρονα μια ανάλυση του πώς φτάσαμε σ’ αυτό το χάλι. Ο μυστικός δικηγόρος θέλει να καταδείξει την πραγματική κατάσταση του δικαστικού συστήματος και τη σημασία τού να γνωρίζουμε τι συμβαίνει.
Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Μυστικού δικηγόρου. Πρόκειται για ιστορίες βγαλμένες από τη δικαστική αίθουσα. Μερικές φορές είναι αστείες, συχνά συγκινητικές και, στο τέλος, σου αλλάζουν τη ζωή.