Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ίκαρος που φέτος γιορτάζουν τα 80 χρόνια τους, διοργανώνουν αφιέρωμα σε αγαπημένα graphic novels παρέα με τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς του είδους από τις 16:00μ.μ. έως και τις 20:30μ.μ.

Στο πλαίσιο των δράσεων θα πραγματοποιηθεί Εργαστήρι comics με τον Αλέκο Παπαδάτο και Στρογγυλό Τραπέζι με τους Αλέκο Παπαδάτο, Aντώνη Νικολόπουλο (Soloúp), Θανάση Πέτρου.

Aναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

“Long Story Short”: Εργαστήριο με τον Αλέκο Παπαδάτο για άτομα 16-21 ετών (απαραίτητη δήλωση συμμετοχής), 16:00μ.μ.-18:30μ.μ.

Πώς μετατρέπεται μια λευκή σελίδα σε μια ιστορία; Πώς τα σκίτσα ζωντανεύουν την πλοκή; Πώς αφαιρούνται τα περιττά και διατηρείται η ουσία; Μετά από μια σύντομη ιστορική/θεωρητική εισαγωγή οι συμμετέχοντες επιλέγουν μια ιστορία και αναλαμβάνουν να τη μεταφέρουν στο χαρτί με την καθοδήγηση του εισηγητή. Στο τέλος όλα τα σκίτσα παρουσιάζονται ενώπιον της ομάδας, αναλύονται και συζητιούνται. Ποιο κατάφερε να «αφηγηθεί» καλυτέρα την ιστορία; Ποιο «έπιασε» τον χαρακτήρα, τη στιγμή, τη δράση; Η καλύτερη προσπάθεια (μετά από ψηφοφορία των νεαρών κομικάδων) βραβεύεται και κερδίζει δωρεάν Graphic Novel από τις Εκδόσεις Ίκαρος.Ένα εργαστήριο που εισάγει vεαρούς και νεαρές κομίστες στην τέχνη και τεχνική των Graphic Novels από τον μαιτρ Αλέκο Παπαδάτο.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30/09 στο pr@ikarosbooks.gr ή στο 2167005964 (405)

“History & Politics: Το Graphic Novel ως καθρέφτης”, Στρογγυλό Τραπέζι με τους Αλέκο Παπαδάτο, Aντώνη Νικολόπουλο (Soloúp), Θανάση Πέτρου, 19:00μ.μ.-20:30μ.μ.

Πολιτική επικαιρότητα, ιστορική συγκυρία και Graphic Novel: Ποια είναι η σχέση τους; Είναι αλληλένδετες η ιστορική και πολιτική στιγμή με την τέχνη; Παράγει πολιτική η τέχνη; Ιστοριογραφεί; Πώς συνομιλεί το "σκίτσο" με την πραγματικότητα και πώς μπορεί να αποτυπώσει μια εποχή; Πώς παγιδεύονται περασμένες μέρες με σχέδιο και χρώμα; Μπορεί ένα strip να σε ταξιδέψει 100 χρόνια πίσω; Παραδείγματα, προσωπικές ιστορίες/εμπειρίες και σκέψεις.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2023, 16:00μ.μ.- 20:30μ.μ.

Διεύθυνση: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:
Διεύθυνση Πολιτιστικών: 210-3680052, culture@hau.gr, www.hau.gr