Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Μετά από την παγκόσμια εκδοτική επιτυχία του πρώτου του βιβλίου, ο Charlie Mackesy έφτιαξε μια ταινία μικρού μήκους μαζί με 100 συνεργάτες μέσα σε σχεδόν 2 χρόνια, με τους αγαπημένους ήρωες αγόρι, τυφλοπόντικα, αλεπού και άλογο. Αυτό είναι το βιβλίο της ταινίας.

Προσωπική άποψη:
Ήταν το 2019, αν δεν απατώμαι, όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του Charlie Mackesy, "Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο", το οποίο κατέκτησε τις καρδιές μικρών και μεγάλων αναγνωστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα βιβλίο που, ακόμα κι αν ακουστεί υπερβολικό σε κάποιους, είναι "Ο μικρός Πρίγκιπας" της εποχής μας. Ένα βιβλίο που έχει όλα τα φόντα και τις προοπτικές να γίνει κλασσικό, μα κι ένα βιβλίο που σίγουρα, όποιος το διαβάσει, θα το προτείνει σε κάθε άλλο βιβλιόφιλο που ξέρει, ασχέτως ηλικίας. Γιατί αυτή είναι η πραγματική μαγεία της καλής λογοτεχνίας. Άσχετα με το είδος της, ανεξάρτητα από την όποια ταυτότητα μπορεί να έχει, δεν δέχεται ηλικιακούς περιορισμούς, όχι όταν καταφέρνει ν' αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας ακόμα και μέσα από την πιο απλή μορφή της.

Την ιστορία αυτή, που είναι γεμάτη αγάπη, τρυφερότητα και πάνω απ' όλα ευγένεια και καλοσύνη, ο συγγραφέας, μαζί με άλλους 100 ανθρώπους με τους οποίος συνεργάστηκε, την μετέφερε σε μια ταινία μικρού μήκους, και αυτή την ταινία, με τη σειρά της, την μετέφερε σε τούτο εδώ το εικονογραφημένο βιβλίο, που κυκλοφόρησε πριν από κάποιους μήνες από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε μια πραγματικά αξιοζήλευτη σκληρόδετη έκδοση, προσεγμένη στην κάθε της λεπτομέρεια, που αποτελεί κόσμημα για την βιβλιοθήκη όποιου την αποκτήσει. Ένα εικονογραφημένο βιβλίο που δεν μοιάζει με άλλα, που ζωντανεύει τους ήρωές μας και την περιπέτειά τους, δίνοντας έμφαση στα πιο σημαντικά αφηγηματικά στοιχεία αυτής, συνδυάζοντας την εικόνα και τον λόγο με τον πιο όμορφο και μοναδικό τρόπο που θα μπορούσε.

Υπέροχοι χαρακτήρες που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, ποικίλα συναισθήματα που συνεχώς εναλλάσσονται, με την ομορφιά της καλοσύνης να κυριαρχεί μέσα στην ψυχή μας, προσφέροντάς μας τροφή για σκέψη μα και κίνητρο για να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι, με την αγάπη και την συντροφικότητα ν' αποτυπώνονται στο χαρτί με το πιο όμορφο τρόπο, η ιστορία αυτής, μέσα απ' την απλότητα και την αμεσότητά της, είναι από εκείνες που σε αφήνουν με μια γλύκα στα χείλη, με ένα όμορφο καρδιοχτύπι και γεμάτο από φως, ψυχικά και νοητικά, ασκώντας κριτική και προβάλλοντας ιδανικά που πραγματικά αξίζουν, χωρίς να διδασκαλίζει, αλλά εστιάζοντας στην ουσία και στην ποιότητα. Μια μοναδική ιστορία, ένα υπέροχο εικονογραφημένο βιβλίο, μια αναγνωστική εμπειρία που είτε είσαι μικρός είτε μεγάλος, δεν μπορεί παρά να κλέψει ένα κομμάτι της καρδιάς σου.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Charlie Mackesy
Μεταφραστής: Παπασταύρου Άννα
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Κατηγορία: Εικονογραφημένα Παιδικά Βιβλία
Έτος Έκδοσης: 2023
Αρ. σελίδων: 192
ISBN: 978-960-484-895-9