Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε διαδραστική εκδήλωση με αφορμή τη διασκευή σε graphic novel του βιβλίου της Άλκης Ζέη
το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024, στις 12.00μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Η Σάσα, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, είναι μοναχοκόρη. Περνάει ώρες να κοιτάει τις ράγιες που πάνε πέρα, μακριά, στην Πετρούπολη. Βαριέται τόσο, που στο σπίτι η βασική της παρέα είναι… η αντανάκλασή της. Σύντομα όμως όλα αυτά αλλάζουν, και η Σάσα κάνει φίλες και φίλους έξυπνους, ενδιαφέροντες και μοναδικούς, κάποιους που της μοιάζουν και κάποιους όχι τόσο.

Η δημιουργός κόμικς Γεωργία Ζάχαρη μας περιμένει για να ζωγραφίσουμε τους φίλους και τις φίλες μας, για να ζωγραφίσουμε με τους φίλους και τις φίλες μας, να συζητήσουμε τι αγαπάμε πιο πολύ πάνω τους, αλλά και να κάνουμε παρεΐστικα κόμικς συνεργατικά!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
Για παιδιά από 7 ετών

Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο 211-3003580 ή στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο του παιδιού και του κηδεμόνα, την ηλικία του παιδιού και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μετά την εκδήλωση θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στην έκθεση εικονογράφησης με θέμα «Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση», που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εικονογράφησης illustradays. 30 ξεχωριστά έργα αγαπημένων και πολυβραβευμένων εικονογράφων που αντλούν έμπνευση από κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μεμονωμένα διηγήματα, ποιήματα ή ακόμα και λογοτεχνικά σπαράγματα σας περιμένουν να τα απολαύσετε και να τα αποκτήσετε για να στολίσετε το σπίτι σας, το παιδικό σας δωμάτιο, το γραφείο σας ή να τα χαρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα. 
Μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, καθώς και στο ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ.