"Όνειρα μέσα σε όνειρα" του Μάριου Φούσκα

Μία συλλογή διηγημάτων για τον άνθρωπο και τα όνειρα. Τις αγωνίες και τις αναζητήσεις του. Τα όνειρα λειτουργούν ως κινητήριος δύναμη σε κάθε διήγημα. Άλλες φορές αφυπνίζουν τους ήρωες, άλλες φορές τους καταδικάζουν. Ο χρόνος σχετικός, με αποστάσεις και κενά που μένουν να συμπληρωθούν. Ήρωες χωρίς ονόματα, θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς.

"Το κόκκινο τάπερ" της Ελένης Καραγιάννη

Μικρά οικογενειακά στιγμιότυπα. Μικρές ιστορίες πλασμένες με αναπόληση, συγκίνηση και χιούμορ ταξιδεύουν στον χρόνο για να γεφυρώσουν το σήμερα με το χτες και να αναμετρηθούν με της ζωής τα πάθη. Αφηγήσεις με ήρωες γήινους, σάρκινους και οικείους που αγόγγυστα ανηφορίζουν τον Γολγοθά της Σταύρωσής τους, αναζητώντας στην κορφή αγάπη αληθινή, τρυφερότητα και στοργή, τόση όση μπορεί να χωρέσει σ’ ένα μεγάλο κόκκινο τάπερ.

"Η νύχτα ακίνητη" της Σίσσυς Αγγελάκου

21 διηγήματα μιλούν για την αξία της ήττας, για την ύπαρξη που αγωνίζεται να ξεπηδήσει σαν αστραφτερό λεπίδι μέσα από τις πληγές και τα τραύματά της, για το πως μια στιγμή μπορεί να κουβαλάει μια ζωή. Για τη σιωπηλή φυγή των ανθρώπων και τα παράτολμα πετάγματα της φαντασίας τους. Για τους εγκλωβισμούς, τις ασυμμετρίες και τους πόνους τους.