Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Με τις ατίθασες μπούκλες της και τις ακόμα πιο ατίθασες ιδέες, αλλά και μια ασίγαστη αγάπη για εκρηκτικά πειράματα, η κοινωνία έχει φορέσει στη Λαίδη Ίμοτζεν την ταμπέλα της περίεργης, μοναχικής… αγνοώντας φυσικά ότι είναι μέλος των διαβόητων Δαιμόνιων Καλλονών, μιας ομάδας εκδικητριών που κινούνται εκτός των συνηθισμένων κύκλων του Λονδίνου.
Αλλά ο Τόμας Πεκ δεν είναι ένας συνηθισμένος Λονδρέζος. Ο ευφυής ντετέκτιβ αναδείχθηκε από τους σκληρούς δρόμους της πόλης και κατέκτησε μια αξιοσημείωτη καριέρα, λόγω της θέλησής του και της μοναδικής ικανότητας να βλέπει τις λεπτομέρειες που οι περισσότεροι αγνοούν.
Και μια λεπτομέρεια είναι ότι η Λαίδη Ίμοτζεν δεν είναι μια «μοναχική, περίεργη», είναι ένα εκρηκτικό πανδαιμόνιο.
Αν τον ρωτήσεις, θα σου πει ότι χρειάζεται κάποιον να τη χαλιναγωγήσει. Και όταν η παντοδύναμη οικογένειά της ανακαλύπτει τις μεταμεσονύκτιες περιπέτειές της, έχει κι εκείνη ακριβώς την ίδια άποψη…
Ο Τόμας δεν έχει καμιά όρεξη να γίνει προστάτης της, έχει τη δουλειά του και την καριέρα του. Επίσης, δεν έχει χρόνο για να επιτηρήσει το εκρηκτικό χάος της νεαρής κοπέλας, όσο δελεαστικό κι αν είναι το περιτύλιγμά του.
Όμως κάποιες αποστολές δεν τις επιλέγεις, σε επιλέγουν. Και ακόμα κι αν κλείσεις τα μάτια μπροστά στη φωτιά, το πεπρωμένο δεν το ξεγελάς.

Προσωπική άποψη:
Το τρίτο βιβλίο της σειράς "Hell's Belles", με τίτλο "Η κρυφή ζωή της λαίδης Ίμοτζεν", ήρθε για να επισκιάσει τους προκατόχους του και να μας προσφέρει μία έξυπνη, διασκεδαστική κι άκρως απολαυστική ερωτική περιπέτεια, που καλύπτει όλα εκείνα τα μικρά κενά που μπορεί να είχαν τα δύο προηγούμενα βιβλία. Γιατί η Λαίδη Ίμοτζεν δεν είναι μια οποιαδήποτε ηρωίδα, αλλά μια γυναίκα που σκέφτεται και δρα έξω απ' το κουτί, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, και που θέλοντας και μη σε παρασύρει σε έναν δικό της κόσμο στον οποίο είναι πολύ δύσκολο ν' αντισταθείς.

Η Λαίδη Ίμοτζεν, λοιπόν, είναι μια γυναίκα της καλής κοινωνίας, η ύπαρξη της οποίας, όμως, συνοδεύεται από διάφορους χαρακτηρισμούς, όπως περίεργη και μοναχική -ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να την θεωρούν απλά ιδιόρρυθμη. Ωστόσο, όλο αυτό δεν είναι παρά ένα προσωπείο, αφού στην πραγματικότητα διαθέτει μια εκρηκτική προσωπικότητα, κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από την κοφτερή ματιά του Τόμας Πεκ, ενός ντετέκτιβ με εξαιρετικά καλή φήμη στη δουλειά του και με μια καριέρα αξιοζήλευτη. Εκείνος γνωρίζει πολύ καλά πως η Ίμοτζεν δεν είναι αυτό που φαίνεται, κάτι που σύντομα θα ανακαλύψει και η οικογένειά της, όταν θα μάθει πως είναι μέλος των Δαιμόνιων Καλλονών, οπότε και θα πρέπει να προλάβουν το όποιο σκάνδαλο, ζητώντας μάλιστα την βοήθεια του Τόμας σε αυτό.

Ο Τόμας και η Ίμοτζεν είναι ένα απ' τα πιο εκρηκτικά και παράδοξα ταιριαστά ζευγάρια που έχω συναντήσει ποτέ σε βιβλίο αυτού του είδους. Μπορεί να κάνουν συνεχώς κύκλους ο ένας γύρω από τον άλλον, να έρχονται σε συγκρούσεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα, όμως η μεταξύ τους χημεία είναι γεγονός μη αμφισβητήσιμο και οι πολύ καυτές στιγμές που μοιράζονται οι δυο τους, μας το επιβεβαιώνουν με τρόπο περίτρανο. Είναι και οι δυο τους χαρακτήρες με έντονη προσωπικότητα, την οποία και υπερασπίζονται, και παρά που αρχικά έχεις την αίσθηση πως ο Τόμας προσπαθεί να επιβληθεί στην Ίμοτζεν, συνειδητοποιείς πως αυτό σταδιακά αλλάζει και μετουσιώνεται σε κάτι, πολύ βαθύτερο και πολύ πιο ουσιαστικό, που επιτρέπει στα όποια λεπτά όρια να διατηρηθούν.

Στην πορεία της ιστορίας, ίσως ο Τόμας να έχει λίγο μεγαλύτερη εμμονή απ' αυτήν που θα έπρεπε, σε ό,τι έχει να κάνει με τις ταξικές διαφορές ανάμεσα σε εκείνον και την Ίμοτζεν, πράγμα που οδηγεί σε ορισμένες αφηγηματικές επαναλήψεις, όμως η MacLean έχει έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να ξεφεύγει από τέτοιου είδους σκοπέλους, κυρίως με το να προσφέρει μια σκηνή στην κεντρική της ηρωίδα, όπου καταφέρνει να αναδείξει όλο το μεγαλείο τους δυναμισμού της και να επιβληθεί σε όλους, αποδεικνύοντας πως τα ταξικά στεγανά είναι για άλλους και όχι για εκείνες, με την Ίμοτζεν να μην αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, γεγονός που απολαμβάνουμε σε όλες του τις εκφάνσεις, πολύ περισσότερο δε δεδομένης της εποχής όπου εξελίσσεται το αφήγημά μας.

Όπως προανέφερα, το "Η κρυφή ζωή της λαίδης Ίμοτζεν" είναι το πιο διασκεδαστικό βιβλίο της σειράς, το οποίο μας προσφέρει ένα συναισθηματικό roller coaster, χωρίς να καταφεύγει σε ακραία μελοδράματα ή σε τραγικά προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Αντίθετα, βασίζεται στην ύπαρξη του κλαμπ των Δαιμόνιων Καλλονών και στη δράση του, έτσι όπως αυτή αντανακλάται στα πρόσωπα των ηρωίδων μας, με την Ίμοτζεν ν' αποτελεί την κορυφαία όλων -τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Είναι όμορφη, αστεία, έξυπνη, τρομερά επίμονη, και το ότι συναντά έναν άντρα αφοσιωμένο και με αυταπάρνηση, αν και κάπως σφιγμένο μέσα στο κοστούμι που του επιβάλλει η κοινωνία, οδηγεί σε μια ουσιαστική εξερεύνηση του ρομαντισμού της αφήγησης, αλλά και του πάθους μεταξύ τους, προσφέροντάς μας ένα κράμα που απολαμβάνουμε από την πρώτη μέχρι και την τελευταία του λέξη, συνδυάζοντάς το με χιούμορ αλλά και με δράση, κρατώντας μας σε εγρήγορση ακόμα περισσότερο.
Βαθμολογία 9,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Sarah MacLean
Μεταφραστής: Ελιασά Νοέλα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2024
Αρ. σελίδων: 472
ISBN: 978-618-219-051-7