Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συμμετέχουν στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και περιμένουν τους μικρούς τους φίλους σε διαδραστική εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Σύρμως Μιχαήλ
την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στις 18.00μ.μ., στην Παιδική Γωνιά της Έκθεσης (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 12, Αίθουσα 3).

Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τον κύριο Ράτη, τον αρουραίο, που το μόνο που θέλησε ήταν να φάει αυγά μελάτα. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά με μια τόσο απλή επιθυμία; Κι όμως, ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που του συνέβη και που τελικά του άλλαξε τη ζωή. Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα!

Για παιδιά από 7 ετών
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συμμετέχουν στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και περιμένουν τους μικρούς τους φίλους σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή το βιβλίο του Χόρχε Τσαμ


την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στις 12.00μ.μ., στην Παιδική Γωνιά της Έκθεσης (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 12, Αίθουσα 3).

Θα μπορούσε ένας δωδεκάχρονος να σας μιλήσει για το σύμπαν; Αδύνατον; Κι όμως! Αυτός ο δωδεκάχρονος δεν είναι σαν τους άλλους! Δίπλα στον δρα Χάουαρντ και τους υπόλοιπους ταλαντούχους φίλους του, θα σας μπλέξει σε μια περιπέτεια γεμάτη γρίφους, έξυπνες απαντήσεις και μπόλικη αγωνία!

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Δημιουργική ομάδα παιχνιδιών Gamecraft

Για παιδιά από 9 ετών
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συμμετέχουν στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και περιμένουν τους μικρούς τους φίλους σε διαδραστική εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Μαρίας Δασκαλάκη
την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στις 14.00μ.μ., στην Παιδική Γωνιά της Έκθεσης (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 12, Αίθουσα 1).

Η θεία Πορτοκαλένια επισκέπτεται τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και φέρνει μαζί της ασημένια λάβα από το ηφαίστειο στο όρος Τουπουνγκάτο και μια μυστική συνταγή... Ελάτε να τη γνωρίσουμε παρέα. Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε μαζί σας είναι… μπόλικη φαντασία!

Για παιδιά από 8 ετών
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν σε συζήτηση και γνωριμία με τη βραβευμένη Γαλλίδα συγγραφέα Camille Laurens με αφορμή το μυθιστόρημά της

την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στη 13.00μ.μ., στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 13, Αίθουσα «Γιώργος Ιωάννου»).

Με τη συγγραφέα συνομιλεί η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Ελένη Χοντολίδου. Η συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Με ταυτόχρονη διερμηνεία από τα γαλλικά.

Σ’ αυτό το πολύ δυνατό μυθιστόρημα, η Camille Laurens ξεδιπλώνει το πεπρωμένο μιας γυναίκας αντιμέτωπης με τις αλλαγές στη γαλλική κοινωνία των τελευταίων σαράντα χρόνων. Ένα βαθιά προσωπικό και δυνατό μυθιστόρημα για το τι σημαίνει να είσαι κορίτσι, γυναίκα, μητέρα, σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει το θηλυκό ως κάτι υποδεέστερο. Η γραφή της Camille Laurens είναι αριστοτεχνική και αποτυπώνει, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με συγκίνηση και τρυφερότητα, τις κοινωνικές αλλαγές αλλά και τη σημασία των λέξεων στη διαμόρφωση μιας ζωής.
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θεοδόση Μίχου
την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στις 14.00μ.μ., στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 14, Αίθουσα «Διάλογος»).

Με τον συγγραφέα συνομιλήσεί ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Στέφανος Τσιτσόπουλος. Ο Θεοδόσης Μίχος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Τα διηγήματα της συλλογής Ένα για το δρόμο συνθέτουν το ζωντανό πορτρέτο μιας συγχυσμένης μεγαλούπολης, την αυτοβιογραφία σε συνέχειες ενός τόπου σύναξης που δεν αλλάζει.
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θωμά Ψύρρα
την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στις 16.00μ.μ., στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 15, Αίθουσα «Κάφκα»).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο φιλόλογος Τάσος Μάτος. Συντονίζει ο υπεύθυνος εκδηλώσεων και δημοσίων σχέσεων στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Γιάννης Στάμος. Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Μια νουβέλα υπό μορφή συνέντευξης. Μια υπόθεση καταπάτηση δασικής έκτασης στη Θεσσαλία. Μια τεράστια δικαστική διαμάχη. Παθογένειες και ελληνική πραγματικότητα με γνήσιο λογοτεχνικό ενδιαφέρον.
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Κιοσσέ
την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στις 17.00μ.μ., στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 15, Αίθουσα «Εξώστης 1»).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος, συγγραφέας και μουσικός Κώστας Κουτρουμπάκης και ο φιλόλογος και συγγραφέας Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης. Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Λίλη Αδρασκέλα. Συντονίζει ο υπεύθυνος εκδηλώσεων και δημοσίων σχέσεων στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Γιάννης Στάμος. Ο Σπύρος Κιοσσές θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Μικροϊστορίες, δηλαδή «ιστορίες σύντομες σε έκταση», αλλά και «ιστορίες των μικρών αυτού του κόσμου». Που μ’ ένα τσιγάρο στο χέρι –έχεις τσιγάρο;– κάνουν ένα φευγαλέο πέρασμα από τη ζωή και την αντίληψη του αφηγητή.
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Διονύση Μαρίνου
την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στις 19.00μ.μ., στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 13, Αίθουσα «Cosmos»).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Τζένη Μανάκη και η Φανή Χατζή, μεταφράστρια, απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Αγγλικών και Αμερικανικών Σπουδών. Συντονίζει ο υπεύθυνος εκδηλώσεων και δημοσίων σχέσεων στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Γιάννης Στάμος. Ο Διονύσης Μαρίνος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα, για μια επινοημένη πόλη όπου πολλά παράξενα συμβαίνουν στους ανθρώπους που κυκλοφορούν στους δρόμους της.
____________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο Monogram και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha, σας προσκαλούν σε διαδραστικό σεμινάριο δημιουργικής γραφής αστυνομικής λογοτεχνίας την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στις 19.00μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Monogram (Υμηττού 17, Χολαργός).

Οι συγγραφείς Τατιάνα Αβέρωφ και Χρύσα Σπυροπούλου θα μυήσουν τους φίλους της αστυνομικής λογοτεχνίας στα μυστικά της, θα συζητήσουν για τα είδη και τη μεθοδολογία της συγγραφής έργων του είδους και θα κατευθύνουν τους συμμετέχοντες να συνθέσουν τη δική τους αστυνομική ιστορία.

Μην το χάσετε!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ