"Ο δωδέκατος ιππότης" τηε Alexene Farol Follmuth

Η Βαϊόλα Ρέγες είναι εκνευρισμένη.
H αποστολή για το επιτραπέζιο παιχνίδι που με τόσο κόπο είχε σχεδιάσει δε γίνεται δεκτή, η καλύτερή της φίλη της προτείνει να προσπαθήσει να είναι πιο «συμπαθής» και ο καλύτερος παίκτης φούτμπολ στο σχολείο της, ο Τζακ Ορσίνο, είναι ο πιο αδιάφορος πρόεδρος μαθητικού συμβουλίου που έχει συναντήσει ποτέ – κάτι που κάνει τη δουλειά της ως αντιπροέδρου ακόμα πιο δύσκολη. Η αγαπημένη απόδραση της Βάι από τον κόσμο είναι το διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων Δωδέκατος Ιππότης. Ο κόσμος του διαδικτύου όμως δεν είναι ιδιαίτερα ευγενικός με κορίτσια σαν εκείνη – κορίτσια που είναι εξαιρετικά ικανά και δε διστάζουν να το αποδείξουν. Έτσι, η Βάι επιλέγει να κατασκευάσει τον χαρακτήρα του ιππότη Σεζάριο, για να μπορεί να παίζει ασφαλής.
Όταν όμως ένας τραυματισμός στο φούτμπολ οδηγεί τον Τζακ Ορσίνο στον κόσμο του Δωδέκατου Ιππότη, η Βάι ανακαλύπτει θορυβημένη πως οι διαδικτυακές τους προσωπικότητες –ο Σεζάριο και ο Δούκας Ορσίνο– είναι απρόσμενα ταιριαστές.
Κι όσο οι ατέλειωτες νύχτες εικονικής δράσης μετατρέπονται σε συζητήσεις για τη ζωή και τον έρωτα, η Βάι και ο Τζακ συνειδητοποιούν πως έχουν γίνει κάτι παραπάνω από αρματωμένοι χαρακτήρες σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι. Μόνο που η Βάι κρύβει από τον Τζακ την αληθινή της ταυτότητα, κι ίσως ο Τζακ να νιώθει περισσότερα πράγματα για εκείνη στην πραγματική ζωή…

"Η άλλη κόρη" της Annie Ernaux

Έπρεπε να πεθάνεις, να θυσιαστείς, για να έρθω εγώ στον κόσμο.
Μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή Κυριακή ένα κοριτσάκι μαθαίνει κάτι που της αλλάζει τη ζωή για πάντα: οι γονείς της είχαν άλλη μια κόρη, που πέθανε δυο χρόνια πριν τη γέννηση της ίδιας. Μια αποκάλυψη κομβικού χαρακτήρα που πυροδοτεί την ένταση αυτού του σύντομου βιβλίου, καθώς η Annie Ernaux ξεκινάει ένα γράμμα σε αυτή την άγνωστη αδερφή, ένα γράμμα που δεν στάλθηκε ποτέ – ένα ανείπωτο μυστικό που σφραγίζει όχι μόνο την παιδική ηλικία, και τη διαμόρφωση της μικρής, αλλά και τη λογοτεχνική της ιδιοσυγκρασία.

"Κυνηγοί κεφαλών" του Jo Nesbo

Παρά το ότι υπολείπεται σε ύψος, ο Ρόγκερ Μπρόουν µοιάζει να τα έχει όλα: είναι ο πιο επιτυχηµένος κυνηγός επιχειρηµατικών ταλέντων της Νορβηγίας, έχει παντρευτεί την πανέµορφη ιδιοκτήτρια µιας γκαλερί και ζει µέσα στη χλιδή σε ένα ονειρεµένο σπίτι. Η ασύστολη σπατάλη, ωστόσο, έχει σαν αποτέλεσµα να βρεθεί χρεωµένος ως τον λαιµό και να αναγκαστεί να ασκήσει ένα παράλληλο επάγγελµα: ληστής πανάκριβων έργων τέχνης. Όταν του δίνεται η ευκαιρία να οργανώσει την τελευταία µεγάλη δουλειά, που θα τον απαλλάξει από όλα του τα χρέη, ένα απρόβλεπτο γύρισµα της τύχης θα τον µετατρέψει από κυνηγό σε θήραµα και τα χρέη θα γίνουν το µικρότερο πρόβληµά του…

"Τα Χρονικά της Ανατριχίλας 2: Πρόσεχε μη σε γδάρουν!" του Sergio Dudli

Ο Πάντρεγκ και οι φίλοι του μαθαίνουν για το Τερατούργημα, ένα τέρας που δημιούργησε ο Βίκτορ Φρανκενστάιν ράβοντας μεταξύ τους μέλη από πτώματα διαφόρων φρικιαστικών πλασμάτων, και που στη συνέχεια το έκανε να ζωντανέψει με τη βοήθεια ενός μαγικού κλειδιού. Η παρέα ξεκινά για τις Κατακόμβες του Παρισίου σε αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών, τις οποίες διαθέτει… ο μεγαλύτερος αγιογδύτης όλων των εποχών.
Οι έρευνες για το δεύτερο κλειδί οδηγούν στον πέτρινο λαβύρινθο του βάλτου και σε μια εγκαταλειμμένη καλύβα πάνω στο βουνό, γεμάτη από κουρδιστές κούκλες. Φυσικά, στην πορεία τους τα παιδιά συναντούν και κάθε λογής τέρατα. Έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσουν τα αποθέματα θάρρους και τις πολεμικές ικανότητες που διαθέτουν. Γιατί, ως γνωστόν, καλό τέρας είναι μόνο το νεκρό τέρας…

"Σουτ και γκολ με τον Άντον 4: Είμαι και ο πρώτος προπονητής! (Σχεδόν δηλαδή…)" του Heiko Wolz

Πόπο, ρε φίλε, ο καινούριος προπονητής μας είναι ένα σκέτο μηδενικό! Με μηδέν προετοιμασία δεν είναι δυνατόν οι Αετοί του Άλενμπεργκ να νικήσουν τους Κροκόδειλους του Κράντσμπαχ! Γι’ αυτό ο Άντον αποφασίζει να γίνει αυτός προπονητής και με τις τρομερές ιδέες του να σπρώξει την ομάδα μπροστά. Όχι παίζουμε!

"Τα τελευταία παιδιά στη Γη 9: Ταξίδι στην Τερατοδιάσταση" του Max Brallier

Μπορεί να γλίτωσαν παρά τρίχα τα τελευταία παιδιά από το απαγορευμένο οχυρό, δεν έχουν όμως και πολλούς λόγους να το γιορτάζουν. Ο Θραλ έχει ό,τι χρειάζεται για να ολοκληρώσει τον Πύργο, ο ερχομός του Ρέτζοχ στη Γη είναι βέβαιος και ο κόσμος όπως τον γνωρίζουν θα πάψει να υπάρχει. Μόνο που το Κοσμικό Χέρι του Τζακ είναι τώρα ακόμα πιο ισχυρό από όσο νόμιζε, και ίσως καταφέρει τελικά να εμποδίσει το αναπόφευκτο. Για να πάρει όμως τις απαντήσεις που γυρεύει, θα χρειαστεί να φτάσει πιο μακριά από κάθε άλλη φορά. Πρέπει να πάει... στην Τερατοδιάσταση!

"Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ: Ληστεία στο κοτέτσι" της Ulrike Rylance

Η Πένι και οι φιλενάδες της είναι ενθουσιασμένες: ένα καινούριο θεματικό πάρκο έχει ανοίξει στην πόλη τους, με πολλά γλυκούλικα ζωάκια. Το εισιτήριο όμως κοστίζει ακριβά. Ευτυχώς τα κορίτσια μετά από κλήρωση καταφέρνουν να μπουν στην Αγρόκτημα Α.Ε.
Γι’ αυτό και η Μπέλα έχει σκάσει από τη ζήλια της. Ξαφνικά όμως τα ζώα αρχίζουν να εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο. Σύμπτωση ή κλοπή; Όταν η Πένι και η παρέα της ξεκινούν την έρευνα, είναι πλέον αργά: ακόμα και τα κατσικάκια έχουν γίνει καπνός…