Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

«Οι κανόνες ήταν απλοί.
Να κρατήσω τα χέρια μου μακριά από την κόρη του και να μην μπλέξω. Όμως τώρα έχω κολλήσει μαζί της. Υπάρχει μόνο ένα κρεβάτι. Κι εντάξει, οι κανόνες φτιάχτηκαν για να σπάνε».
Ο Ρετ Ίτον είναι το πρόσωπο του επαγγελματικού ροντέο. Το παιδί-θαύμα. Ή τουλάχιστον ήταν, ώσπου έριξε μπουνιά σε έναν δημοσιογράφο μπροστά σε ανοιχτή κάμερα και πλέον οι χορηγίες του κρέμονται από μία κλωστή.
Τώρα ο ατζέντης του λέει ότι θα πρέπει να φτιάξει την εικόνα του, οπότε αναθέτει στην κόρη του, Σάμερ Χάμιλτον, την πλήρη επίβλεψη του Ρετ για το υπόλοιπο της σεζόν.
Όμως ο Ρετ δε χρειάζεται νταντά, ειδικά μία με στενό τζιν, σέξι χαμόγελο κι ένα στόμα που δεν μπορεί να ελέγξει.
Ένα στόμα που δεν μπορεί να σταματήσει να το σκέφτεται.
Η Σάμερ λέει ότι υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπεράσουν. Η καρδιά της δεν μπορεί να δεχτεί άλλο πλήγμα. Το ίδιο και η φήμη του Ρετ.
Αλλά ο Ρετ δεν έχει μάθει να υπακούει σε κανόνες.

Προσωπική άποψη:
Η δημοφιλής σειρά βιβλίων "Chestnut Springs" της Elsie Silver ξεκίνησε την κυκλοφορία της και στη χώρα μας, πριν από λίγες ημέρες, με την υπογραφή των εκδόσεων Ψυχογιός, που έχουν μπει πολύ δυναμικά στον χώρο του contemporary romance, φέρνοντας στα χέρια μας ολοένα και περισσότερα βιβλία ικανά να μας προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις. Κι αν νομίζατε πως δεν χρειαζόσασταν μια ιστορία με hot cowboys, ίσως το "Χωρίς κανόνες" να σας κάνει να αναθεωρήσετε και να σας παρασύρει μαζί του χάρις στην άκρως ερωτική του διάθεση.

Ο Ρετ Ίτον δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματικού ροντέο και έχει καταφέρει να στρέψει τα μάτια όλου του κόσμου πάνω του λόγω του μεγάλου του ταλέντου -κι όχι μόνο. Ωστόσο, μια έκρηξη θυμού που θα τον φέρει στο σημείο να χτυπήσει έναν δημοσιογράφο, ενώ οι κάμερες τον καταγράφουν, απειλεί να γκρεμίσει όλα όσα έχει χτίσει. Ο ατζέντης του είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να σώσει την καριέρα του Ρετ και γι' αυτό αναθέτει στην κόρη του, Σάμερ, να αναλάβει την επίβλεψή του, μέχρι και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, για να διασφαλίσει πως τίποτα άλλο δεν θα συμβεί. Όμως θέτει έναν όρο κι αυτός δεν είναι άλλος απ' το ότι ο Ρετ θα κρατήσει μακριά τα χέρια του από την Σάμερ, κάτι που στην πράξη αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολο απ' ότι είναι στα λόγια.

Η γραφή της Silver δεν έχει κάτι το εξεζητημένο, αλλά αυτό δεν αποτελεί πάντοτε το απαραίτητο ζητούμενο. Όχι σε μια ιστορία, τουλάχιστον, που σκοπός της δεν είναι να εντυπωσιάσει με την τέχνη της γραφής της, αλλά με τα συναισθήματα που αυτή θα προκαλέσει, καλώντας σε να ταυτιστείς με τους ήρωές της, να φορέσεις τα παπούτσια τους και ν' αναλογιστείς τι θα έκανες εσύ αν βρισκόσουν στη δική τους θέση. Και σε ό,τι αφορά αυτό το σκέλος, το "Χωρίς κανόνες" τα καταφέρνει περίφημα. Βέβαια, με το αρχικό μου σχόλιο δεν θέλω να υποτιμήσω την πένα της συγγραφέως καθώς, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερη μεν, είναι σύγχρονη, νεανική, φρέσκια κι ευχάριστη δε, και σε ιστορίες όπως η συγκεκριμένη, αυτός ίσως και να είναι ο καλύτερος τεχνικός δρόμος που μπορεί ν' ακολουθήσει κανείς.

Η ιστορία, με τη σειρά της, είναι αρκετά προβλέψιμη, με προδιαγεγραμμένη θα λέγαμε πλοκή, οπότε μην περιμένετε μεγάλες εκπλήξεις ή ανατροπές. Αντ' αυτού, εστιάστε καλύτερα στους ήρωές μας, στον "προβληματικό" πρωταγωνιστή μας και στη γυναίκα που μέλλει να αλλάξει τη ζωή του για πάντα, με τη χημεία ανάμεσά τους να είναι μη αμφισβητήσιμη από την πρώτη τους κιόλας επαφή. Λειτουργούν πολύ όμορφα ως ζευγάρι, σε όλα τα επίπεδα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, χαρίζοντάς μας πολύ όμορφες ερωτικές και ρομαντικές παράλληλα εικόνες, με τον χρόνο να κυλά ανάμεσά τους γρήγορα, αβίαστα, οδηγώντας το παρελθόν εκεί που πρέπει και τους ίδιους προς το μέλλον τους -περικυκλωμένους από ορισμένους πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες, για τους οποίος σίγουρα θα ανακαλύψουμε πολλά στο μέλλον.

Ξεκινώντας να διαβάζω το "Χωρίς κανόνες" δεν είχα πολύ υψηλές προσδοκίες -δεν είμαι πολύ μεγάλη fan του εν λόγω theme, αλλά έχω μάθει να μην σνομπάρω-, αλλά παρ' όλα ταύτα κάτι μέσα μου μού έλεγε πως θα το απολαύσω. Και πράγματι, αυτό ακριβώς συνέβη και μάλιστα, ίσως να το απόλαυσα και λίγο περισσότερο απ' όσο πίστευα. Το να παρακολουθώ τη σχέση του Ρετ με την Σάμερ να εξελίσσεται, οδήγησε σε μια άκρως διασκεδαστική ερωτική περιπέτεια, που είχε τόσο τις ανάλαφρες όσο και τις πιο σοβαρές τις στιγμές, χωρίς ποτέ η πλάστιγγα να γέρνει περισσότερο προς τη μία ή προς την άλλη πλευρά, παραμένοντας ανάλαφρο και καλοκαιρινό μεν, με μια μεγαλύτερη ουσία στο βάθος δε, χωρίς ωστόσο να το... "βαραίνει" περισσότερο απ' όσο έπρεπε. Άλλωστε, μιλάμε για μια ερωτική ιστορία που σκοπός της είναι ν' αποδείξει πως οι κανόνες πρέπει κάποιες φορές να παραβιάζονται, κι αυτό δεν το ξεχνά ποτέ.
Βαθμολογία 8,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Elsie Silver
Μεταφραστής: Πατίκα Βασιλική
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2024
Αρ. σελίδων: 368
ISBN: 978-618-01-5668-3