Καιρός να περάσουμε στην 2η season του "Sekai-ichi Hatsukoi", η οποία και αρκέστηκε να πάρει τον αριθμό 2 δίπλα από τον βασικό τίτλο και που μας έδωσε όλα όσα μας στέρησε η πρώτη. Και όταν λέω μας στέρησε, δεν εννοώ πως δεν την απολαύσαμε, το ακριβώς αντίθετο, αλλά κακά τα ψέματα, όταν οι ήρωές σου υποκύπτουν στα πάθη τους, δεν μπορείς να μην σου αρέσει ακόμα περισσότερο. Και όσοι χάσατε τον σχολιασμό της 1ης season, μπορείτε να τον βρείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://culture21century.blogspot.gr/2013/10/sekai-ichi-hatsukoi-anime-series-1st.html

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:
Μετά την ολοκλήρωση της 1ης season, τα Studio Deen αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα σε μία δεύτερη καθώς, όχι μόνο η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και η αγάπη των fans, ακόμα μεγαλύτερη, αλλά κακά τα ψέματα, αν δεν το έκαναν, το story θα έμενε ημιτελές και δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα. Ξεκινώντας αμέσως την παραγωγή της 2ης season, και πριν αυτή βγει στον αέρα, αποφάσισαν να κάνουν ακόμα ένα OVA το οποίο και θα αποτελούσε μια καλή εισαγωγή προκειμένου να βάλουν και πάλι τους θεατές στο κλίμα, το οποίο κυκλοφόρησε 27 Σεπτεμβρίου 2011 με τίτλο, "The Case of Hatori Yoshiyuki", το οποίο και θα αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή. Όσο για τη 2η season, βγήκε στον αέρα στις 08 Οκτωβρίου 2011 και όπως και η πρώτη, ολοκλήρωσε τον κύκλο της έπειτα από 12 επεισόδια, τα οποία παίχτηκαν και πάλι από το τηλεοπτικό δίκτυο TV Hokkaido, στις 23 Δεκεμβρίου 2011.

ΤΟ STORY ΤΗΣ 2ης SEASON:
Ο Onodera, περνάει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Από τη μία η πίεση της δουλειάς που κάθε μέρα όλο και αυξάνεται, χωρίς να του αφήνει χρόνο καλά-καλά για να φάει ή να κοιμηθεί, το γεγονός ότι βρίσκεται συνεχώς κοντά στον Takano ο οποίος δεν έχει χαλαρώσει καθόλου τις πιέσεις του, ειδικά μετά την στιγμή που παρ' ολίγον να κάνουν σεξ, τον φέρνουν στα όριά του και τον εξαντλούν. Παράλληλα, ο Yokozawa, γίνεται όλο και πιο πιεστικός απέναντί του, υπονοώντας πως η σχέση του με τον Takano δεν είναι καθόλου επιφανειακή και πως εκείνος, μπαίνει ανάμεσα, χωρίς μάλιστα να έχει αυτό το δικαίωμα μετά απ' όσο συνέβησαν στο παρελθόν. Μια βραδιά με περιττό αλκοόλ, θα οδηγήσει τον Onodera σε ένα ξέσπασμα, τον Takano σε μια ακόμα εξομολόγηση και τους δυο τους, σε μια νύχτα πάθους την οποία ωστόσο, ο πρώτος, δεν θυμάται το επόμενο πρωί. Όπως είναι φυσικό επόμενο, μετά από αυτό, ο Takano, δεν τον αφήνει σε χλωρό κλαρί, ζητώντας του μέσα σε όλα τ' άλλα να περάσουν μαζί την Παραμονή των Χριστουγέννων, όπου τυγχάνει να είναι και τα γενέθλιά του. Οι δυο τους θα έρθουν κοντά για ακόμα μια φορά, έστω κι αν ο Onodera δεν είναι ακόμα σίγουρος για το πως να διαχειριστεί την κατάσταση. Η αιφνίδια επίσκεψη της αρραβωνιαστικιάς του, ή τουλάχιστον, της κοπέλας που αδίκως φέρει αυτόν τον τίτλο, θα τον κάνει να νιώσει την ανάγκη να απολογηθεί στον Takano ο οποίος, την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται να πάει στον Yokozawa. Η καρδιά του Onodera χάνει χτύπους στο άκουσμα της είδησης και γι' αυτό, αφήνει τις άμυνές του να πέσουν, αποκαλύπτοντας ένα μέρος των τότε αισθημάτων του στον Takano, ζητώντας του παράλληλα να μην πάει πουθενά. Η εξέλιξη, είναι νομίζω αναμενόμενη! Βέβαια, το θέμα αρραβωνιαστικιά δεν
έχει λήξει ακόμα, αφού ο Onodera έχει μία ακόμα συνάντηση μαζί της, στην οποία θα ξεκαθαρίσει μια και καλή τη θέση του και τα συναισθήματά του απέναντί της, ομολογώντας πως είναι ακόμα δοσμένος, στον πρώτο του έρωτα, την αιτία που την είχε απορρίψει και πάλι στο παρελθόν. Ο Takano, που άθελά του γίνεται μάρτυρας της συζήτησης, δεν μπορεί να μην νιώσει μια κάποια ανακούφιση, προσπαθώντας να τον πιέσει ώστε να παραδεχτεί τα αισθήματά του. Φυσικά, ο Onodera δεν έχει σκοπό να το κάνει έτσι εύκολα, δηλώνοντας πως θέλει να αφοσιωθεί στη δουλειά του ενώ λίγο αργότερα, θα έρθει σε ρήξη με τον Yokozawa για πολλοστή φορά, λέγοντας πράγματα για τον Takano που δεν τα εννοεί και τα έχει μετανιώσει την ίδια κιόλας στιγμή. Ο Takano από την άλλη, που καταλαβαίνει πολύ καλά τι συμβαίνει, ξεκαθαρίζει τη θέση του απέναντι στον Yokozawa ο οποίος, τελικά, δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποδεχτεί τα συναισθήματά του. Στη συνέχεια, ο Onodera και ο Takano θα έχουν μια εκ βαθέων συζήτηση, η οποία θα ρίξει φως σε ορισμένα σκοτεινά σημεία του παρελθόντος, θα φέρει στην επιφάνεια συναισθήματα που προσπάθησαν να μείνουν κρυμμένα και οι δυο τους, θα καταλήξουν να είναι μαζί, ξεκινώντας και πάλι από την αρχή, έπειτα από 7 ακόμα επεισόδια.
Περνώντας στους Hatori και Chiaki, καλό θα ήταν να τονίσω για μια ακόμη φορά πως το story μεταξύ τους, ουδεμία σχέση έχει ανάμεσα στο manga και το anime καθώς, οι διαφορές, είναι πολύ μεγάλες με μεγαλύτερη όλων, την υποψία ερωτικού τριγώνου που κακά τα ψέματα, κάνει την υπόθεση πιο ζουμερή. Ο Hatori ζητά από τον Chiaki να τον βοηθήσει με ένα έκτακτο θέμα που έχει προκύψει στον εκδοτικό, κάτι όμως που τον φέρνει στα όριά του και τελικά, καταρρέει. Όταν συνέρχεται, χαίρεται που ο Hatori βρίσκεται στο πλευρό του, όμως μια επίσκεψη του Yuu ο οποίος θα φέρει στο προσκήνιο μια επίσκεψη στο σπα που του έχει τάξει ο Chiaki, και που ο Hatori ουσιαστικά του απαγόρευσε, θα φέρει ένα νέο κύμα έντασης. Σε μια συζήτηση ανάμεσα στον Chiaki και τον Yuu, με τον πρώτο να προσπαθεί να απολογηθεί που δραπέτευσε από την εκδρομή τους τόσο ξαφνικά στα γενέθλιά
του, ενώ παράλληλα, του προτείνει να βγει με μια βοηθό του που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στο πρόσωπό του, ο Yuu, για πρώτη φορά του εξομολογείται τα συναισθήματά του για εκείνον, όμως ο Chiaki, τον απορρίπτει λέγοντάς του πως μπορούν να είναι μόνο φίλοι και τίποτα άλλο, όμως εκείνος επιμένει λέγοντάς του να το σκεφτεί. Αργότερα, ο Chiaki, καλεί το σπίτι τον Hatori για να λύσουν την παρεξήγηση, με τον τελευταίο να νομίζει πως πρόκειται να χωρίσουν και τον πρώτο να γίνεται έξαλλος μαζί του που βγάζει τόσο εύκολα συμπεράσματα. Βέβαια, η ηρεμία δεν κρατάει για πολύ, αφού όταν ο Hatori θα ακυρώσει ένα ραντεβού του με τον Chiaki, και εκείνος, τον δει τυχαία μαζί με την πρώην φιλενάδα του, θα τον οδηγήσει σε λάθος συνειρμούς και στο σπίτι του Yuu για να τον αποφύγει. Εκεί, ο Yuu, θα πιέσει την κατάσταση περισσότερο απ' όσο πρέπει, με τον Hatori να εισβάλλει στο σπίτι και τελικά, με εκείνον και τον Chiaki να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα μεταξύ τους. Όλα αυτά, τα είδαμε μέσα σε μόλις 2 επεισόδια.
Τελευταίο ζευγάρι, οι Kisa και Yukina οι οποίοι, δεν ζουν ακριβώς το μήνα του μέλιτος. Ο πρώτος δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει γιατί ένας τόσο δημοφιλής άντρας σαν τον Yukina, θέλει να είναι μαζί του ενώ παράλληλα, το γεγονός πως δεν δείχνει να τον ενοχλεί πως εργάζεται πάρα πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να συναντιούνται σπάνια, τον κάνει να ανησυχεί και να προβληματίζεται ακόμα περισσότερο. Ένα τέτοιο περιστατικό, είναι που θα τον οδηγήσει σε ένα μεγάλο ξέσπασμα, για το οποίο και θα θελήσει αργότερα να απολογηθεί. Όταν όμως θα πάει να συναντήσει τον Yukina, θα τον δει να φεύγει μαζί με μια νεαρή γυναίκα και θα καταλήξει σε λάθος συμπεράσματα τα οποία, με τη σειρά τους, θα τον κάνουν να διατηρήσει την απόσταση μεταξύ τους, μέχρι που όταν πια δεν θα μπορεί να τον αποφεύγει, να του ζητάει να χωρίσουν παρουσιάζοντας την σχέση τους ως κάτι το εφήμερο, άσχετα από το αν δεν το πιστεύει πραγματικά. Ενώ δέχεται να βγει με κάποιον που είχε γνωρίσει λίγο καιρό πριν, πιστεύοντας πως δεν έχει τίποτα σημασία πια και πως η αγάπη, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να πληγώνει, την ώρα που ετοιμάζεται να παραδοθεί και πάλι στον προηγούμενο τρόπο ζωής του, εμφανίζεται ο Yukina, αναγκάζοντάς τον να μιλήσουν και τελικά, να αποδεχτεί τα όσα νιώθει και να πάψει να φοβάται ή να νιώθει ανασφάλεια, γεγονότα τα οποία επίσης είδαμε μέσα σε 2 επεισόδια.
Όσο για το επεισόδιο που μοιάζει να περισσεύει... λοιπόν... δεν περισσεύει ακριβώς απλά, δεν αφορά κανένα από τα 3 βασικά ζευγάρια του main story. Αντίθετα, είναι ένα flashback της σχέσης του νυν ιδιοκτήτη της Marukawa, Ryuichiro Isaka και του νυν γραμματέα του, παλαιά βοηθού του, Kaoru Asahina. Το συγκεκριμένο επεισόδιο, αποτελεί παράλληλα side story του "Junjou Romantica" το οποίο είναι γνωστό ως "Junjou Mistake", που όμως δεν έχει μεταφερθεί στη μικρή οθόνη. Μέσα σε αυτό το επεισόδιο, βλέπουμε παράλληλα πως ο Akihiko (ναι, αυτός του "Junjou Romantica") οδηγήθηκε στο να γίνει συγγραφέας στα 17 μόλις του χρόνια, σε μια cameo εμφάνιση που δεν περνάει απαρατήρητη.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ 2η SEASON:
- Εντάξει... ό,τι και να πω, θα είναι πολύ λίγο. Λατρεύω αυτή τη σειρά και ειδικά αυτή τη season η οποία, δεν έχει το παραμικρό ψεγάδι, τόσο σεναριακά, όσο και ως προς τον σχεδιασμό και την εκτέλεσή της. Αν από την 1η season μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως έχει γίνει πολύ προσεχτική και καλομελετημένη δουλειά, στην συγκεκριμένη, μου το επιβεβαίωσαν και οφείλω να βγάλω το καπέλο.
- Επιτέλους, ο Onodera, αρχίζει να ρίχνει τις άμυνές του οπότε, έχουμε την ικανοποίηση να
παρακολουθήσουμε ορισμένες πιο ζουμερές σκηνές στις οποίες, μπορεί και πάλι το πονηρό του πράγματος, ή ακόμα και το ίδιο το sex, να υπονοούνται ωστόσο, αυτό, δεν μας ενοχλεί καθόλου εφόσον δίνεται με τρόπο ερωτικό και αισθησιακό.
- Το "Sekai-ichi Hatsukoi" είναι πάνω απ' όλα μια σειρά για τον έρωτα, για την πρώτη αγάπη και πως αυτή μπορεί να σε αλλάξει, να σε κάνει αυτό που είσαι. Και μέσα από 3 διαφορετικά πρίσματα, δίνεται με τον πιο άψογο και ολοκληρωμένο τρόπο που θα μπορούσε, παρουσιάζοντάς μας διαφορετικές πτυχές μιας ιστορίας, δίνοντας έμφαση στην διαφορετικότητα
που χαρακτηρίζει την κάθε μία από αυτές, με κάποιο εξ' αυτών να είναι αυτή που μπορούμε μεν να ταυτιστούμε, χωρίς ωστόσο να αδιαφορούμε για τις άλλες, που κεντρίζουν εξίσου το ενδιαφέρον μας και τραβάνε την προσοχή μας.
- Ναι, είναι ρομαντικό, χωρίς να γίνεται σαχλό. Ναι, μιλάει για αγάπη, χωρίς όμως να παρουσιάζει μόνο την καλή και φωτεινή της πλευρά. Ναι, παρουσιάζει καταστάσεις που μπορεί να συμβούν σε όλους και ακόμα κι αν έχει να κάνει με ομοφυλοφιλικές σχέσεις, κάθε άλλο παρά παράξενο φαίνεται αυτό. Αντίθετα, σε κάνει να συνειδητοποιήσεις αυτό. Η αγάπη είναι αγάπη, άσχετα από το φύλο.

- Οι ήδη καλοδουλεμένοι χαρακτήρες, εξελίσσονται και μας προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Δεν μένουν στάσιμοι, αλλά αντίθετα, τους βλέπουμε να διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους, δεδομένων των συνθηκών που τους αναγκάζουν να πάρουν αποφάσεις που θα καθορίσουν, όχι μόνο το προσωπικό, αλλά και το μέλλον της σχέσης τους με τον άνθρωπο με τον οποίο, το παραδέχονται ή όχι, συνδέονται.

ΤΟ OST ΤΗΣ 2ης SEASON:
Όπως η 1η season, έτσι ακριβώς και η δεύτερη, έχει εξαιρετικό ost το οποίο δεν χάνει το ύφος ή την ταυτότητά του και είναι πλήρως προσαρμοσμένο κι εναρμονισμένο, με το εκάστοτε συναίσθημα που θέλει η εικόνα να περάσει. Οι μουσικοί τόνοι, αλλά τα μουσικά όργανα, παραμένουν σταθερά, με τροποποιημένες και νέες μελωδίες που απλά, είναι εξαιρετικές και σε μαγεύουν σε κάθε άκουσμα. Η track list του ost, σε μουσική σύνθεση του Hijiri Anze, αποτελείται από 24 κομμάτια σύνολο, 22 εκ των οποίων είναι καθαρά ορχηστρικά. Τα άλλα 2, δεν είναι άλλα από το opening και το ending theme της season. Το πρώτο, έχει τίτλο "Sekai no Hate ni Kimi ga Itemo" και το ερμηνεύει ο Shuhei Kita, όπως και το opening της 1ης season, ενώ το δεύτερο, που είναι για μια ακόμη φορά εξαιρετικό, έχει τίτλο "Aikotoba" και το ερμηνεύουν οι Sakura Merry-Men.

Sekai-ichi Hatsukoi 2 Opening



Sekai-ichi Hatsukoi 2 Full Opening Song



Sekai-ichi Hatsukoi 2 Ending



Sekai-ichi Hatsukoi 2 Full Ending Song