Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Ρίξτε μια ματιά στο ντουλάπι της κουζίνας σας... Έχετε μερικά φουντούκια και λίγο μέλι; Αρκούν για να φτιάξετε το δικό σας scrub προσώπου! Βρήκατε μαγειρική σόδα και κορνφλάουρ; Ξέρετε τι μπορούν να σας δώσουν αν τα συνδυάσετε με ελάχιστα ακόμα υλικά; Τους δικούς σας υπέροχους κόκκους για ένα αρωματικό, απολαυστικό αφρόλουτρο! Μήπως σας περίσσεψε λίγη μαγιονέζα; Είναι τέλεια για μάσκα ομορφιάς! Και μήπως στο μπάνιο σας κρύβονται μπουκαλάκια με τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια; Πάρτε τα στα χέρια και δημιουργήστε ένα σούπερ ενυδατικό λάδι! Όχι, δεν χρειάζεστε σπουδές χημείας, ούτε είναι απαραίτητο να είστε αισθητικός, ούτε φυσικά να διαθέτετε κάποιο επιστημονικό εργαστήριο! Όλα γίνονται με απλά βήματα και με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας ή με κάποια που μπορείτε εύκολα να βρείτε!

Προσωπική άποψη:
Αν κι έχω δηλώσει πολλάκις πως δεν το κατέχω το άθλημα, όσον αφορά την περιποίηση προσώπου και όχι μόνο, μου αρέσει πάρα πολύ να διαβάζω και να ανακαλύπτω μικρές, θαυματουργές συνταγές μέσω των οποίων μπορώ να έχω τα δικά μου, σπιτικά καλλυντικά, χωρίς να χρειάζεται να δώσω το νεφρό μου για να αγοράσω τις επώνυμες μάρκες τις αγοράς, που όχι μόνο δεν ξέρω τι μπορεί να περιέχουν, αλλά και δεδομένου του πόσο σπάνια τα χρησιμοποιώ, θα κατέληγα να επενδύσω τσάμπα χρήματα σε κάτι που σε μικρό χρονικό διάστημα, θα έπρεπε να πετάξω στα σκουπίδια. Αρκετά λοιπόν τα διάφορα βιβλία με οδηγίες και κατευθύνσεις πάνω στο θέμα, που έχουν πέσει στα χέρια μου τα τελευταία χρόνια, ένα όμως που ξεχώρισα.

Η Μαρία-Μαρίνα Σεραφειμίδου είναι μία γυναίκα που ο όρος αισθητικός, είναι λίγος για να την περιγράψει. Αρκετοί από εσάς, ίσως να την γνωρίζετε μέσω ιστοσελίδων, blogs, αλλά και τηλεοπτικών εκπομπών που έχει συνεργαστεί κατά καιρούς. Με το βιβλίο της αυτό, επιχειρεί να κάνει την βαθιά της αγάπη για το "μαγείρεμα" των καλλυντικών, ένα εγχειρίδιο ομορφιάς και ανανέωσης που θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει και αξιοποιήσει, ο κάθε αναγνώστης που θα επιλέξει να το αγοράσει, ή που θα πέσει τυχαία στα χέρια του. Και πράγματι, τα καταφέρνει περήφημα, προσφέροντάς μας ακριβής οδηγίες, όσο αναλυτικές χρειάζεται χωρίς να γίνονται φλύαρες και τόσο απλές, όπως θα έπρεπε να είναι δεδομένου του ότι μιλάμε για φυσικά προϊόντα και όχι για σπουδή πάνω στην αισθητική.

Ξεκινώντας με ορισμένες απλές πληροφορίες, βασικές σημειώσεις αλλά και ορισμένα μικρά στοιχεία που καλό θα ήταν να γνωρίζουμε, κατευθύνοντας και προσανατολίζοντάς μας, η κυρίας Σεραφειμίδου μας πληροφορεί σχετικά με τον πλήρη εξοπλισμό που χρειαζόμαστε για να εκτελέσουμε τις συνταγές της, τα υλικά και που μπορούμε να τα προμηθευτούμε, για να προχωρήσει σε συνταγές σχετικά με την περιποίηση του προσώπου, του σώματος, των μαλλιών, δημιουργία αρωμάτων σαπουνιών, αντρικών και παιδικών καλλυντικών και χίλιες δυο άλλες επιλογές, σε όποια μορφή, υφή και ποικιλία μπορεί να έχετε φανταστεί, ή και να έχετε ιδιαίτερη προτίμηση. Το σίγουρο είναι πως όχι μόνο δεν θα δυσκολευτείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και τις συμβουλές της, αλλά πως στην περίοδο της κρίσης, θα έχετε αποκτήσει ένα εγχειρίδιο που θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο όμορφη χωρίς κόπο, χρόνο και κυρίως, περιττά έξοδα.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Μαρία-Μαρίνα Σεραφειμίδου
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Κατηγορία: Υγεία - Διατροφή
Έτος Έκδοσης: 2013
Αρ. σελίδων: 224
ISBN: 978-960-569-017-5