Η επίσημα πλέον αγαπημένη μου, Junko, συνέγραψε και σχεδίασε το manga με τίτλο "Star-like Words" το 2010, το οποίο αρχικά κυκλοφόρησε ανά κεφάλαιο στο περιοδικό "Gush" της εκδοτικής εταιρείας Kaiousha, η οποία και προχώρησε στην συγκέντρωσή τους και στην κυκλοφορία ενός ολοκληρωμένου τεύχους την ίδια χρονιά. Το manga αποτελείται από 6 κεφάλαια, τα 5 εκ των οποίων αφορούν το βασικό ζευγάρι της ιστορίας της, ενώ το 6ο και τελευταίο αποτελεί κεφάλαιο μιας άλλης ιστορίας, φτάνοντας αισίως τις 197 σελίδες.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ MANGA:
Ο Subaru, μαθητής λυκείου, είναι ένας ιδιαίτερα ενεργά σεξουαλικός νεαρός, ο οποίος δεν αρνείται καμία σεξουαλική πρόταση, δεδομένου ότι ευχαριστιέται το sex και το απολαμβάνει, όσο λίγα πράγματα. Παρ' όλα αυτά, μέσα του, υπάρχει η επιθυμία να βρει τον ένα και μοναδικό έρωτα που θα κάνει την καρδιά του να χτυπήσει ξέφρενα και που θα κάνει την σεξουαλική επαφή να φαντάζει κάτι περισσότερο και σαφέστατα, λιγότερο επιφανειακό. Όταν θα αντικρίσει στο σχολείο του έναν πίνακα που θα του κλέψει την ανάσα, ξέρει από την πρώτη κιόλας στιγμή πως για πρώτη φορά στη ζωή του, είναι πραγματικά ερωτευμένος και το αντικείμενο του ενδιαφέροντός του, δεν είναι άλλος από τον δημιουργό του πίνακα αυτού. Ο Nagayama, ο καλλιτέχνης που δημιούργησε τον πίνακα, είναι ένας εσωστρεφής νέος ο οποίος δεν έχει επαφές με κανέναν, είναι κλεισμένος στον εαυτό του, δεν μιλάει σχεδόν ποτέ και όλα του τα συναισθήματα, τα εκφράζει μέσω της τέχνης του. Έτσι είναι, τουλάχιστον, τα πράγματα μέχρι τη στιγμή που ο Subaru εισβάλλει στη ζωή του προσπαθώντας να κερδίσει την προσοχή του, αλλά και την καρδιά του, κάτι που τελικά πετυχαίνει μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια, δεδομένης του προγενέστερου τρόπου ζωής του, με την σχέση τους να εξελίσσεται και να γίνεται αποδεκτή από τους γύρω τους την ίδια στιγμή που σταδιακά συνειδητοποιούν πως η αγάπη, μπορεί να σε αλλάξει προς το καλύτερο.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
- Δεν ξέρω αν φταίει το ότι έχω γίνει πολύ συναισθηματική τελευταία, αλλά η συγκεκριμένη ιστορία, όπως και όλες οι ιστορίες της Junko που διάβασα τις τελευταίες μέρες, άγγιξε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο βαθιά μέσα στην καρδιά και την ψυχή μου. Και αυτό είναι το εντυπωσιακό με την συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα. Ότι καταφέρνει να φέρει στην επιφάνεια πολλά και ποικίλα συναισθήματα, χωρίς καν να προσπαθήσει για κάτι τέτοιο, μέσα από τις πιο απλές και καθημερινές, αληθινές ιστορίες.
- Λάτρεψα την διαφορετικότητα των δύο κεντρικών χαρακτήρων, αλλά και το πως αυτοί ήρθαν τελικά κοντά, αποδεικνύοντας πως κανείς δεν είναι καταδικασμένος να μείνει μόνος του, αρκεί να επιτρέψει στον εαυτό του να βρει την ευτυχία που ο καθένας από εμάς αξίζει. Και στην προκειμένη, χειρίζεται δύο διαφορετικά θέματα. Ο Subaru πρέπει να δεχτεί την επιφυλακτικότητα του Nagayama απέναντι στους ανθρώπους, αλλά και την δυσκολία του να εκφράσει όσα νιώθει, ενώ από την άλλη, ο Nagayama, πρέπει να αποδεχτεί, να συγχωρέσει, αλλά και να ξεχάσει το παρελθόν του Subaru. Ουσιαστικά, πρέπει να ξεκινήσουν τη σχέση τους από το μηδέν, αναγεννημένοι μέσα από αυτήν.
- Συμπληρωματικά με το παραπάνω σχόλιο, θέλω να σταθώ λίγο περισσότερο στο ψυχογράφημα του Nagayama, που είναι σαφέστατα πιο βαθύ και ψαγμένο. Είναι ο κλασσικός μοναχικός χαρακτήρας και συνάμα, ένας καλλιτέχνης, κάτι που κάνει την εσωστρέφειά του ακόμα πιο έντονη. Είναι συγκλονιστικός ο τρόπος που παρουσιάζεται η σχέση του με την τέχνη, αλλά και το πως αυτή δεν είναι ζωτική για εκείνον όταν βρίσκει έναν άνθρωπο που μπορεί να τον κάνει να απελευθερώσει και να εκφράσει τα συναισθήματά του, αφού πλέον δεν χρειάζεται ένα αποκούμπι. Είναι η τρανή απόδειξη πως η αγάπη μπορεί να μας αλλάξει και να μας κάνει πιο δυνατούς, λιγότερο ανασφαλείς και πιο σίγουρους για τον εαυτό μας.
- Αυτό που επίσης αξίζει να αναφερθεί, είναι το ότι η Junko μέσα από το συγκεκριμένο manga, μας παρουσιάζει όχι μόνο την οπτική του ομοφυλόφιλου ζευγαριού, αλλά και του γύρω περιβάλλοντός του που όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αποδέχεται την σχέση τους ως κάτι φυσιολογικό, αφού και οι ίδιοι την αντιμετωπίζουν απόλυτα φυσιολογικά. Από κοινωνιολογικής άποψης, η συγκεκριμένη προσέγγιση, έχει κάτι το ιδιαίτερα αξιόλογο στο οποίο νομίζω πως ο κάθε αναγνώστης πρέπει να δώσει βάση.
- Όσο για το art, δεν χρειάζεται να πω και πολλά, αφού η Junko αποτελεί, για μένα τουλάχιστον, εγγύηση πλέον, εξού και έχω πέσει σαν μανιακή με τα μούτρα στην ανάγνωση των yaoi manga της, που είναι ομολογουμένως καλύτερα, τόσο σχεδιαστικά όσο και ως προς την υπόθεση, από τα υπόλοιπα έργα της, straight χαρακτήρα και ύφους. 
- Το extra chapter που δεν σχετίζεται με το main story, είναι αρκετά απολαυστικό, αλλά κυρίως, θα έλεγα πως είναι διασκεδαστικό. Δεν ξέρω αν οι πρωταγωνιστές της εν λόγω πράξης, Kuratani και Shinonome, έχουν την τιμητική τους σε κάποιο άλλο manga της δημιουργού, αλλά αν έχουν, θα το ψάξω και θα το φέρω στο φως.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Συγκινητικό, αληθινό και ανθρώπινο, αποτυπώνοντας στο έπακρο τη δύναμη της αγάπης και το πως αυτή μπορεί να επηρεάσει και να αλλάξει τη ζωή μας, το "Star-like Words" είναι ένα υπέροχο manga που πολύ απλά, δε γίνεται να μην αγαπήσεις. Προσωπικά, όσο το διάβασα, ένιωσα πολλές φορές την καρδιά μου να χτυπάει ξέφρενα στο στήθος μου, δάκρυσα και ταυτίστηκα και χωρίς καν να το καταλάβω, έγινα τμήμα της ιστορίας κι εγώ η ίδια. Παράλληλα, χωρίς να γελοιοποιεί το θέμα του, έχει αρκετές στιγμές που είναι κωμικές και κατ' επέκτασιν, διασκεδαστικές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα καλοδουλεμένες και χωρίς υπερβολές και το σημαντικότερο, ρεαλιστικές και προσιτές στην καθημερινότητα του οποιουδήποτε. Το σημαντικότερο όλων, όμως, όπως έχω αναφέρει και παραπάνω στο κείμενό μου, είναι η κοινωνιολογική του διάσταση που μπορεί να μην είναι απόλυτα ακριβής, δεδομένου ότι η αποδοχή μιας τέτοιας ιδιόμορφης σχέσης δεν είναι κάτι τόσο σύνηθες, είναι όμως μια καλή αρχή για να μπει κανείς σε σκέψεις και να το φιλοσοφήσει λίγο περισσότερο.