Για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού και ένδεκα χρόνια μετά την προηγούμενη, η Λήμνος φιλοξενεί την 26η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου από 15 έως 25 Οκτωβρίου 2014 με τη συμμετοχή 23 ερασιτεχνικών θιάσων του Αιγαίου.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο αίθουσες, που παραχώρησε ο Δήμος Λήμνου, το κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Μύρινα και το Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού στην ενδοχώρα, έτσι ώστε να τις παρακολουθήσουν κάτοικοι απ όλο το νησί.

Οι παραστάσεις αυτές θα συνδυασθούν με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια  θεατρικής παιδείας, εκθέσεις, δρώμενα και πολλές εκπλήξεις. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων έχει σκοπό να προβάλει τις δημιουργικές δυνάμεις της Λήμνου, όπως η έκθεση φωτογραφίας με θέμα  «Φως – Σκιά» από τη Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου, στο φουαγιέ του Π.Κ. Πορτιανού, η έκθεση σβούρας από την  ιδιωτική συλλογή του Φώτη Μιχαηλίδη και η έκθεση θεατρικού υλικού του ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ, με αφορμή τα τριάντα  πέντε χρόνια+ από την ίδρυσή του, η οποία λόγω έλλειψης χώρου θα είναι αποσπασματική και θα διαμοιρασθεί στα φουαγιέ των θεάτρων. Επίσης η Ελένη Τσιγιάννη, σκηνοθέτης του ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ θα παρουσιάσει στις φιλοξενούμενες ομάδες, με τη συμμετοχή μελών της θεατρικής ομάδας, το δρώμενο «Η Λήμνος στο θέατρο» μια δραματοποιημένη αφήγηση της παρουσίας της Λήμνου στα θεατρικά κείμενα.

Τα μέλη των θεατρικών ομάδων θα συμμετέχουν σε συζητήσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα τα πρωινά αλλά και σε διάφορες δράσεις, όπως είναι η παρουσίαση θεατρικών δεκάλεπτων μεταμεσονύκτια σε μπαρ της πόλης αλλά και η έκθεση θεατρικού κοστουμιού σε βιτρίνες καταστημάτων στη Μύρινα.

Σημαντική είναι η παρουσία κοντά μας του σκηνοθέτη και ηθοποιού της Εταιρείας Θεάτρου  «ΧΩΡΟΣ»  Σίμου Κακάλα,  που μαζί με τις ηθοποιούς Έλενα Μαυρίδου και Δήμητρα Κούζα  για δύο συνεχόμενες μέρες  οργανώνουν εργαστήριο- σεμινάριο με θέμα «Ύπαρξη στη σκηνή (χτίζοντας παρουσία)».

Οι παράλληλες εκδηλώσεις τελειώνουν με την καθιερωμένη πλέον Αιγαιοπελαγίτικη Συνάντηση χορών και γεύσεων.

Πληροφορίες:
www.aegeantheatre.gr