"Μαζί τα είπανε" των Κουφόπουλου Βασίλη, Μαρούλη Δημήτρη & Σακλαμπάνη Λεωνίδα

Ανθολόγιο εξαπάτησης
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: «Μπαίνουμε στην ΟΝΕ με το σπαθί μας».
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Δημιουργούμε τίμιο κράτος».
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Γιατί λεφτά υπάρχουν!»
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Μία μόνο εξεταστική αρκεί».
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Μπήκε πάτος στο βαρέλι του ελληνικού δημόσιου χρέους».
«Μαζί τα είπανε» και κουρέλιασαν την αξιοπιστία του δημοκρατικού κράτους. «Μαζί τα είπανε» και οδήγησαν την κοινή γνώμη σε λαθεμένες κρίσεις και δράσεις.
«Μαζί τα είπανε» και αποτέλεσαν τις κύριες συνιστώσες του σημερινού ερειπιώνα.
Το «ανορθόδοξο» βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, έχοντας τις ρίζες του –αναπόφευκτα– στο παρελθόν, επιδιώκει να «φωτίσει» τη διαδρομή προς το οδυνηρό, για την πλειονότητα των κατοίκων της χώρας, παρόν.
Οι συντελεστές του, υπενθυμίζοντας ένα μέρος από τη συστηματική αναντιστοιχία λόγων και έργων της πολιτικής ελίτ της χώρας, επιχειρούν να φέρουν ξανά στην επιφάνεια το «αθέατο» πρόσωπό της. Διότι το θεατό το έζησε, το ζει και το πληρώνει αρκετά ο ελληνικός λαός.

"Η αρπαγή της Ελλάδας" της Νάντιας Βαλαβάνη

Χρέος και ιδιωτικοποιήσεις – Ένα κοινοβουλευτικό χρονικό.
Ο αρχαιοελληνικός μύθος λέει πως ο ερωτοχτυπημένος Δίας μεταμορφώθηκε σε ήρεμο μα δυνατό ταύρο για να γοητεύσει και να αρπάξει την ανυποψίαστη Ευρώπη, κόρη των ηγεμόνων της Φοινίκης. Η Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια βιώνει μια παράδοξη μετάλλαξη του αρχέγονου μύθου: είναι η ίδια θύμα «αρπαγής» από τη σημερινή «Ευρώπη» και άλλες «φίλιες» δυνάμεις. Μόνο που αυτή η αρπαγή δεν έχει κανέναν ερωτισμό ή γοητεία.
Είναι μια συστηματική λεηλασία και διάλυση της χώρας, της κυριαρχίας της, του δημόσιου πλούτου της, με πρόσχημα το απύθμενο δημόσιο χρέος.
Είναι, ταυτόχρονα, ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού της.
Το βιβλίο είναι ένα σύντομο κοινοβουλευτικό χρονικό αυτής της λεηλασίας, που εκπορεύεται από το νεοφιλελεύθερο δόγμα της «εσωτερικής υποτίμησης» ανθρώπων και περιουσιακών στοιχείων και, με πρόσχημα ένα μη βιώσιμο χρέος, καταλήγει στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων: στο σκανδαλώδες ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Η ανάκτηση του ελέγχου και η πραγματική αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου με αφετηρία το συμφέρον του λαού και του τόπου είναι όρος επιβίωσης της κοινωνίας και της χώρας, προϋπόθεση για ένα ριζικά διαφορετικό, ελπιδοφόρο μέλλον.

Σημειωματάριο Ανακρέων και Σαπφώ



















Σημειωματάριο Αριστοτέλης



















Σημειωματάριο Ομήρου Ιλιάδα και Οδύσσεια