Ποιοι είναι οι «Έλληνες του ’50» και πώς συνδέονται με μια αυτοκτονία; Ο Πέτρος Μάρκαρης θα βρίσκεται στον ΙΑΝΟ για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου "Τίτλοι Τέλους", την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19.00μ.μ., στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης. Ο επίλογος, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Ο πάντα καίριος και διορατικός Πέτρος Μάρκαρης ανατέμνει για μια ακόμη φορά με τη διεισδυτική ματιά του μια κοινωνία υπό κατάρρευση.
Ο αστυνόμος Χαρίτος προσπαθεί να λύσει το μυστήριο με σκηνικό την Αθήνα της βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής κρίσης.

Πώς γράφεται ο επίλογος;

Ένας Έλληνας από τη Γερμανία, ο Αντρέας Μακρίδης, αυτοκτονεί στο διαμέρισμά του. Η αστυνομία δεν έχει αμφιβολία ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Ωστόσο, δύο μέρες μετά, η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα παίρνει ένα σημείωμα, το οποίο υποστηρίζει πως ο Μακρίδης δολοφονήθηκε.
Το σημείωμα υπογράφουν «οι Έλληνες του ‘50». Στην αρχή όλοι το θεωρούν ως ένα κακόγουστο αστείο, εκτός από τον αστυνόμο Χαρίτο. Όταν «οι Έλληνες του ‘50» αρχίζουν να δολοφονούν, τότε οι υποψίες του Χαρίτου επαληθεύονται.
Ποιοι είναι αυτοί «οι Έλληνες του ‘50», που σήμερα θα πρέπει να κοντεύουν τα ενενήντα;
Ο Χαρίτος προσπαθεί να λύσει το μυστήριο σε μια Αθήνα υπό κατάρρευση, ενώ την ίδια στιγμή, η Κατερίνα, η κόρη του, δέχεται επίθεση των χρυσαυγιτών, που τη στέλνει στο νοσοκομείο.

Το «Τίτλοι Τέλους» είναι ο επίλογος της «Τριλογίας της Κρίσεως».