Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Τα τελευταία 38 χρόνια ερεύνησα διάφορες ανατολικές φιλοσοφίες και εσωτερικές διδασκαλίες κι άρχισα να καταλαβαίνω όλο και περισσότερα πράγματα για τη σύνδεση σώματος και νου. Αντιλήφθηκα ότι χρειαζόταν ένα βιβλίο που να εστιάζει στα στοιχεία που είναι απαραίτητο να υπάρχουν στη συνειδητότητα του ανθρώπου ο οποίος βιώνει τα συμπτώματα μιας ασθένειας και θέλει να αυτοθεραπευτεί. Αυτός είναι ο σκοπός του βιβλίου που έχετε στα χέρια σας. Είναι ένα έργο αναφοράς που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα εσωτερικά αίτια του προβλήματος καθώς και τα σημεία έντασης μέσα στη συνειδητότητα.
Η εκτόνωση των εντάσεων και ο τρόπος που θα τον πετύχει κανείς είναι στα χέρια του ανθρώπου που βιώνει τα συμπτώματα. Φυσικά, η γνώση της σχέσης ανάμεσα στο σύμπτωμα και στο αντίστοιχο εσωτερικό αίτιο μπορεί να προσφέρει μια πολύτιμη ενόραση που θα βοηθήσει το άτομο που βιώνει το σύμπτωμα να καταλάβει τις λύσεις που έχει στη διάθεσή του. Ελπίζω ότι εσείς, οι αναγνώστες, θα διαπιστώσετε ότι αυτό το βιβλίο είναι ένα πολύτιμο μέσο που θα σας επιτρέψει να βοηθήσετε και να καταλάβετε τους γύρω σας, ή και να διευκολύνετε τη δική σας θεραπεία, όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε για αυτό.

Προσωπική άποψη:
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν στην λεγόμενη αυτοθεραπεία. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα είδος αυθυποβολής, όπου ο ασθενής επιβάλλει στον εαυτό του να πιστέψει πως είναι καλά και πως μπορεί με την δική του θετική σκέψη κι ενέργεια να θεραπευτεί και ν' απαλλαγεί από κάθε νόσο. Ο Martin Brofman, που ο ίδιος αυτοθεραπεύτηκε από τον καρκίνο, εξερευνώντας για μια ακόμα φορά τη σχέση ανάμεσα σε μυαλό και σώμα, μας προσφέρει το βιβλίο "Ενεργειακή θεραπεία", μέσα από τις σελίδες του οποίου ανακαλύπτουμε τα αίτια 871 ασθενειών, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε, χρησιμοποιώντας ενεργειακές τεχνικές και αξιοποιώντας τα ενεργειακά σημεία του σώματός μας, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να θεραπευτούν κάποια άλλα.

Κι αν ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στην αυτοθεραπεία, θα είχε ίσως μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσετε το συγκεκριμένο βιβλίο, έστω κι αν θα το αντιμετωπίζατε ως ένα είδους ψυχολογικού-ψυχιατρικού δοκίμιου. Γιατί ο Brofman δεν αναιρεί την σπουδαιότητα της επιστήμης, αλλά μέσα από ένα βατό και άμεσα κατανοητό κείμενο, δομημένο, άρτιο και πλήρες, χωρίς να δημιουργεί απορίες αλλά ερωτήματα τα οποία απαντώνται, μας προσκαλεί ν' ανοίξουμε το μυαλό μας και να εξερευνήσουμε κι άλλες προοπτικές, κι άλλες εναλλακτικές που είτε μόνες τους είτε συνδυαστικά με κάποιες θεραπείες, μπορούν να επιφέρουν τη λύση και κατά συνέπεια, την σωματική, πνευματική και συναισθηματική λύτρωση, ασθενών και όχι μόνο.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Martin Brofman
Μεταφραστής: Μπαρουξής Γεώργιος
Εκδόσεις: Διόπτρα
Κατηγορία: Υγεία - Διατροφή
Έτος Έκδοσης: 2011
Αρ. σελίδων: 240
ISBN: 978-960-364-446-0