Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Χιλιάδες άνθρωποι βελτίωσαν την όρασή τους εφαρμόζοντας τις μεθόδους που περιγράφει ο Martin Brofman στο βιβλίο "Βελτιώστε την Όρασή σας". Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει όχι μόνο να δείτε πιο καθαρά τον εξωτερικό κόσμο, αλλά και να γνωρίσετε τον αληθινό εαυτό σας, τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες σας, ώστε να ζήσετε μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή. Ο συγγραφέας προτείνει ένα πρακτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσους αναζητούν τη διαύγεια σε όλα τα επίπεδα. Διερευνά τα κοινά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα όρασης και προτείνει πρακτικές συμβουλές και ασκήσεις, που θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε με απόλυτη διαύγεια τόσο τον εξωτερικό κόσμο όσο και την εσωτερική σας υπόσταση. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ένταση που προκαλούν τα προβλήματα όρασης και πώς μπορείτε να εκφράσετε τον πραγματικό εαυτό σας.

Προσωπική άποψη:
Είναι γνωστό πως δεν πολυασχολούμαι με βιβλία τα οποία σχετίζονται με την υγεία και τη διατροφή. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τίτλοι που καταφέρνουν να τραβήξουν την προσοχή μου, ειδικά αν η θεματολογία τους με απασχολεί με κάποιον τρόπο, κάποια συγκεκριμένη περίοδο. Έτσι, το "Βελτιώστε την όρασή σας" μου κίνησε το ενδιαφέρον, αφού ως νέος άνθρωπος της σύγχρονης εποχής, χωρίς να έχω σοβαρά προβλήματα με την όρασή μου, οφείλω να αναγνωρίσω πως την ταλαιπωρώ -κυρίως εξαιτίας της δουλειάς και της πολύωρης χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή-, κάτι που πιστεύω πως θα πληρώσω στο προσεχές μέλλον. Έτσι, ψάχνοντας τρόπους για να βελτιώσω την κατάσταση και να μειώσω τα αρνητικά στατιστικά, αναζήτησα λύσεις στις συμβουλές του Martin Brofman.

Όντας πρωτοπόρος στη βελτίωση της όρασης και στην εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ νου και σώματος, ο Brofman μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του μας συμβουλεύει και μας βοηθάει να αναζητήσουμε τη διαύγεια, σε πρακτικό και πνευματικό επίπεδο, βελτιώνοντας έτσι όχι μόνο την όρασή μας ως αίσθηση, αλλά και την εσωτερική μας όραση που συνδέεται άμεσα με το πνεύμα μας. Ο εξωτερικός και ο εσωτερικός μας κόσμος, αν κι αντίθετοι μεταξύ τους, έχουν πολλά κοινά σημεία σύνδεσης και αν το κατανοήσουμε αυτό μπορούμε να βελτιώσουμε όχι μόνο την όρασή μας, αλλά συνολικά την ποιότητα της ζωής μας. Αν κι αν όλα αυτά σας φαίνονται παράλογα ή υπερβολικά, δεν έχετε παρά να δώσετε μία ευκαιρία στο βιβλίο αυτό και ν' ακολουθήσετε έστω κι ένα μικρό μέρος των "κανόνων" του, και τα αποτελέσματα θα μιλήσουν από μόνα τους.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Martin Brofman
Μεταφραστής: Μπαρουξής Γεώργιος
Εκδόσεις: Διόπτρα
Κατηγορία: Υγεία - Διατροφή
Έτος Έκδοσης: 2011
Αρ. σελίδων: 240
ISBN: 978-960-364-446-0