"Η στιγμούλα είναι δυνατή" της Μαρίνας Γιώτη

Μια φορά και έναν καιρό μια μικρή σταγόνα, η Στιγμούλα, είδε από ψηλά ένα πολύ παράξενο χωριό! Σ’ αυτό το χωριό δεν υπήρχε καθόλου νερό, τα παιδιά ήταν θλιμμένα και τα πάντα σκονισμένα. Η Στιγμούλα είναι αποφασισμένη να βοηθήσει να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων. Μα θα χρειαστεί βοήθεια. Σιγά σιγά θα ανακαλύψει ότι η δύναμη που υπάρχει μέσα στον καθένα μας γίνεται πολύ μεγαλύτερη όταν ενώνεται με τη δύναμη των άλλων.
Ένα παραμύθι για την ομαδικότητα και την ανεξάντλητη δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

"Ο Λόκο και οι γάτες του" της Άννας Γαλανού

Ο Λόκο μία μέρα από το πουθενά
με τη Μίνα και τη Ρένα φιλία ξεκινά.
Τι χαρές! Τι γέλια! Τέρμα η μοναξιά!
Είναι όμορφο, αλήθεια, να ‘χεις συντροφιά!
Μια μικρή ιστορία γεμάτη τρυφερότητα, αγάπη και φιλία.








"Ο Λόκο στο σχολείο" της Άννας Γαλανού

Για χρώματα και σχήματα ο Λόκο μας μιλά
και συμβουλές ένα σωρό για πράγματα σπουδαία.
Ο Λόκο έγινε δάσκαλος και στο σχολειό χαρά
και όλου του κόσμου τα παιδιά μια όμορφη παρέα!
Μια μικρή ιστορία γεμάτη τρυφερότητα, αγάπη και φιλία.







"Ο Λόκο στο χιόνι" της Άννας Γαλανού

Χιονίζει! Τι χαρά! Ο Λόκο ένα χιονάνθρωπο να φτιάξει ξεκινά!
Άραγε μονάχος του θα τα καταφέρει;
Ποιος βοήθεια στον Λόκο θα προσφέρει;
Μια μικρή ιστορία γεμάτη τρυφερότητα, αγάπη και φιλία.







 
"Οδυσσέας Μουρ 6: Το πρώτο κλειδί" του Pierdomenico Baccalario

Και σαν μπορέσεις τελικά το μυστικό να ξεσκεπάσεις,
μέσα σου κρύψ’ το ταπεινά, με προσοχή περίσσια.
Δική μου ευχή και προσευχή: να το φυλάς παλικαρίσια,
αν θες κι εσύ το Κίλμορ Κόουβ απ’ τα δεσμά να απαλλάξεις.
Οδυσσέας Μουρ











"Spirit Animals 3: Δεσμοί αίματος" του Brandon Mull

Το Έρντας είναι ένας ήσυχος τόπος. Ένα σπάνιο δέσιμο, ο δεσμός με το ζώο πνεύμα, γεφυρώνει τον κόσμο των ανθρώπων και των ζώων.
Ο Κόνορ, η Αμπέκε, η Μέιλιν και ο Ρόλαν έχουν το χάρισμα αλλά και τη βαριά ευθύνη που το ακολουθεί.
Οι Κατακτητές όμως προσπαθούν να καταστρέψουν την ισορροπία, βάζοντας στον κόσμο φωτιά και καταπίνοντας ολόκληρες πόλεις στη δίψα τους για εξουσία – συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας της Μέιλιν. Η Μέιλιν έχει βαρεθεί να περιμένει και είναι έτοιμη να πολεμήσει και να εισχωρήσει σε εχθρικό έδαφος μαζί με το ζώο πνεύμα της, ένα πάντα που το λένε Τζι. Οι φίλοι της όμως την ακολουθούν… και δεν είναι οι μόνοι.
Ο εχθρός παραμονεύει παντού.




"Από ξύλο και ασήμι" της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου

1522. Μέσα στο απόρθητο κάστρο της Ρόδου, κάτω από την απειλή των πολυάριθμων Τούρκων, η ζωή δεν κοστίζει τίποτα. Ο κόσμος, ιππότες και απλοί πολίτες, ξεκινούν τη μέρα τους χωρίς να ξέρουν αν θα τους βρει η νύχτα, συνεχίζουν όμως να ζουν και να ερωτεύονται, παρά την αγριότητα που ξεχύνεται καταπάνω τους σαν καταιγίδα. Ενώ η πείνα, η προδοσία και ο θάνατος κυριαρχούν, φέρνοντας την ήττα των χριστιανών, ένας καλόγερος προσπαθεί να διαφυλάξει μια πολύτιμη εικόνα της Παναγίας, αγνοώντας τον κίνδυνο που τον περικυκλώνει. Τέσσερις αιώνες αργότερα. Τώρα, οι κάτοικοι του όμορφου νησιού ανεβαίνουν έναν διαφορετικό γολγοθά – αυτόν του φασισμού. Η ανηφόρα είναι δύσκολη, αλλά αντέχουν, αν και ζουν σε μια ζοφερή αβεβαιότητα. Ο κλοιός όλο και σφίγγει, σαν ένα μουσικό ρόντο, που ενώ είναι το ίδιο, η έντασή του αυξάνει μέχρι να φτάσει στην κορύφωση.
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο συγκινήσεις, ανατροπές και αλήθειες. Η καθημερινότητα ανακατεύεται με την αντίσταση και την κατασκοπεία και γίνεται αβάσταχτη, αποπνικτική, με την προδοσία να κυριαρχεί τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, με το θάνατο να καραδοκεί, με την ελπίδα για ζωή να ξεθωριάζει, αλλά να μη χάνεται, μέχρι που το τέλος έρχεται αδυσώπητο αλλά λυτρωτικό.

"Εκείνη τη νύχτα" της Chevy Stevens

Η δεκαοχτάχρονη Τόνι και ο φίλος της, ο Ράιαν, καταδικάστηκαν άδικα για το φόνο της μικρότερης αδελφής της.
Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, η Τόνι επιστρέφει στον τόπο της, έτοιμη να συνεχίσει τη ζωή της και να αφήσει πίσω της το παρελθόν.
Θα διαπιστώσει πολύ σύντομα όμως ότι αυτό δεν είναι δυνατόν. Ο Ράιαν είναι πεπεισμένος πως μπορεί να ανακαλύψει την αλήθεια –η μητέρα της Τόνι εξακολουθεί να θεωρεί ένοχη την κόρη της– και οι παλιές της συμμαθήτριες που της είχαν κάνει κάποτε τη ζωή κόλαση ίσως να κρύβουν μυστικά που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.
Προτού λοιπόν μπορέσει να προχωρήσει μπροστά, η Τόνι θα πρέπει να κάνει ένα τρομακτικό βήμα προς τα πίσω, στη φρίκη του παρελθόντος, ώστε να ξεσκεπάσει την αλήθεια και να «καθαρίσει» επιτέλους το όνομά της, πριν να είναι πολύ αργά.