Black Sea - Επιχείρηση Μαύρη Θάλασσα
Περιπέτεια
Διάρκεια: 115'

Η περίληψη:
Ένας απείθαρχος πλοίαρχος υποβρυχίου μαζεύει ένα πλήρωμα από περιθωριακούς, όταν μισθώνεται από μια ναυτιλιακή εταιρία για να βρει έναν κρυμμένο στον πάτο της θάλασσας θησαυρό των ναζί σε υποβρύχιο, που οι φήμες τοποθετούν στον Εύξεινο Πόντο (Μαύρη Θάλασσα). Όταν η απληστία και η απόγνωση καταλαμβάνουν το πλήρωμα του κλειστοφοβικού σκάφους, η αβεβαιότητα του εγχειρήματος προκαλεί τη μάχη του ενός ενάντια στον άλλον, με στόχο πλέον την επιβίωση.



John Wick - Τζον Γουικ
Δράσης
Διάρκεια: 101'

Η περίληψη:
Ο John Wick είναι ένας πρώην εκτελεστής της μαφίας που βγαίνει στη σύνταξη για έναν και μόνο λόγο: για να βρει και να αφανίσει τους γκάγκστερ που στέρησαν τα πάντα από αυτόν. Στο κατόπι του, όμως, είναι ένας άλλος εκτελεστής, με συμβόλαιο να τον σκοτώσει.



Cake
Δραματική
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
Φοβισμένη, ευαίσθητη και κενή συναισθηματικά, η Claire είναι φανερό ότι υποφέρει. Είναι όμως φανερό και το ότι είναι μια «σκύλα». Μονάχη στο μπανγκαλόου της στο Λος Άντζελες, η Claire έχει διώξει από κοντά της όλους τους φίλους, εκτός από αυτούς που έχει να πληρώνει: τη σπιτονοικοκυρά της και τη Silvana που τη φροντίζει. Παρατημένη από τον σύζυγο, ακόμα και το γκρουπ θεραπείας της, ζει σβήνοντας ώρα με την ώρα, μέχρι η αυτοκτονία της Νίνα, η οποία ήταν στο γκρουπ, αλλάζει τα πάντα. Μπορεί να μην γνωριζόντουσαν ιδιαίτερα, αλλά τώρα η Nina στοιχειώνει τα όνειρα και τις φαντασιώσεις της Claire.



Inherent Vice - Έμφυτο ελάττωμα
 Μυστηρίου
Διάρκεια: 148'

Η περίληψη:
Λος Άντζελες, δεκαετία του 1970. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Larry `Doc` Sportello δέχεται την επίσκεψη της πρώην κοπέλας του, Shasta Fay Hepworth, που τώρα έχει σχέση με το πετυχημένο μεσίτη Michael Wolfmann. Αυτή του ζητά βοήθεια, επειδή η σύζυγος του Michael κι ο ερωμένος της θέλουν να τον κλείσουν σε κλινική. Οι έρευνες του Doc ξεκινούν, αλλά όλα περιπλέκονται με την εξαφάνιση της Shasta και του Michael.



Bears - Αρκούδες
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 77'

Η περίληψη:
Ένας χρόνος από τη ζωή δύο μητέρων αρκούδων Γκρίζλι, καθώς παραδίδουν τα πρώτα μαθήματα ζωής στα νεογέννητα αρκουδάκια τους. Με φόντο την Αλάσκα, η περιπέτεια τους ξεκινάει καθώς φεύγει ο Χειμώνας και οι αρκούδες βγαίνουν από τη χειμερία νάρκη.



Καιρός για ήρωες - Time for heroes
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 70'

Η περίληψη:
O γνωστός σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης, που έζησε εξόριστος στο Παρίσι κατά την διάρκεια της δικτατορίας, συναντά έναν άνθρωπο που ακόμα και σήμερα, στα 85 του χρόνια, αγωνίζεται για δικαιοσύνη και ελευθερία, τον δημοσιογράφο Ηλία Δημητρακόπουλο, που ζει μόνιμα στην Ουάσιγκτον. Ο Δημητρακόπουλος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον αγώνα εναντίον της δικτατορίας των συνταγματαρχών, μέσα από την αποκάλυψη της ελληνικής πτυχής του σκανδάλου Watergate. Είναι ο μόνος που τόλμησε να τα βάλει με τη CIA, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον της, και συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία για την προσαγωγή του Χένρι Κίσινγκερ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να εκδικαστεί ως εγκληματίας πολέμου. Η ταινία αναδεικνύει τον άνθρωπο που αντιστέκεται και αγωνίζεται, που δεν διστάζει να αναμετρηθεί με την ιστορία και να καταγραφεί -με τη δράση του- στη συλλογική μνήμη.