Δύο βιβλία μαγειρικής των Εκδόσεων Πατάκη βραβεύτηκαν στα φετινά Gourmand World Cookbook Awards 2014. 

Πρόκειται για τα βιβλία των Luciana Cremonini-Λογαρά «A Tavola. Η τέχνη της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας σε 234 συνταγές» και Τάσου Αντωνίου «Για να μην ξαναπείς πότε.. Μα² πεινάω». 

Το βιβλίο της Luciana Cremonini-Λογαρά έλαβε το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best Italian Cuisine Book» ενώ το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου έλαβε το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best Easy Recipes Cookbook». Και οι δύο νικητές θα διαγωνιστούν με τους νικητές από τις υπόλοιπες χώρες στις ίδιες κατηγορίες για το Καλύτερο στον κόσμο. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων η οποία θα λάβει χώρα στην πόλη Yantai της Κίνας (8-11 Ιουνίου 2015).

Τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau με σκοπό να κάνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο τα βιβλία της μαγειρικής.