The Avengers: Age of Ultron - Εκδικητές: Η εποχή του Ultron
Φαντασίας
Διάρκεια: 141'

Η περίληψη:
Με τη S.H.I.E.L.D. καταστραμμένη, οι Εκδικητές χρειάζονται ένα διάλειμμα από τη δράση. Ο Tony Stark κατασκευάζει τον Ultron, ένα αυτο-αναπτυσσόμενο πλάσμα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο σκοπός είναι να υπερασπίζεται τους Εκδικητές. Όμως, η νοημοσύνη του Ultron αποφασίζει ότι οι άνθρωποι είναι η μεγάλη απειλή και ετοιμάζεται να τους αφανίσει από τη Γη.



Woman in gold - Γυναίκα από χρυσό
Δραματική
Διάρκεια: 109'

Η περίληψη:
Πενήντα χρόνια μετά την φυγή της από τη Βιέννη, η Maria Altmann επιστρέφει στην παλιά της πατρίδα για να ανακτήσει οικογενειακά κειμήλια που εκλάπησαν από τους Ναζί, συμπεριλαμβανομένου και του πίνακα «Woman in Gold» του Klimt. Μαζί με τον άπειρο αλλά θαρραλέο δικηγόρο της, ξεκινά μια μάχη που διαρκεί οχτώ χρόνια και την φέρνει στο ανώτατο δικαστήριο των Η.Π.Α. Στην πορεία, αναγκάζεται να αντιμετωπίζει δύσκολες αλήθειες για το παρελθόν της και θα συνειδητοποιήσει ότι κάποιοι πόλεμοι δεν τελειώνουν ποτέ.



Mommy
Δραματική
Διάρκεια: 139'

Η περίληψη:
Σε έναν φανταστικό Καναδά, όπου ένας νέος νόμος επιτρέπει σε αναξιοπαθούντες γονείς να εγκαταλείψουν τα προβληματικά παιδιά τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα, μια χήρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ταραχοποιό και βίαιο γιο της. Ενώ και οι δύο προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα ζώντας κάτω από την ίδια στέγη, η Kyla, μία μυστηριώδης γειτόνισσα, προσφέρει τη βοήθειά της. Καθώς η συγκινητική παρουσία της γίνεται ολοένα και πιο έντονη, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με τη δική της ζωή.



1001 gram - 1001 γραμμάρια
Δραμέντι
Διάρκεια: 93'

Η περίληψη:
Μια επιστήμονας από τη Νορβηγία, η Marie, βρίσκεται στο Παρίσι όπου παρακολουθεί ένα διεθνές σεμινάριο πάνω στο πραγματικό βάρος του κιλού. Παρότι αυτός είναι ο τομέας της, η Marie θα βρεθεί να απασχολείται με άλλες μετρήσεις που αφορούν την ίδια. Θα βρεθεί να αναρωτιέται πόσο ζυγίζει η ανθρώπινη ζωή και με ποια μέτρηση πρόκειται η ίδια να ζήσει από δω και πέρα.