Τη Μεγάλη Δευτέρα 06 Απριλίου 2015, στις 21:00μ.μ., το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζει τη συναυλία Παθητική, όπου οι Βυζαντινοί Ύμνοι των Παθών συναντούν την 6η Συμφωνία του Tchaikovsky, με τη Νεκταρία Καραντζή και σολίστ της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.
Οι Βυζαντινοί Ύμνοι των Παθών συναντούν την συγκλονιστική 6η Συμφωνία του Tchaikovsky, γνωστή ως «Παθητική». Ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα όπου η Δύση συναντά την Ανατολή, μέσα στο κατανυκτικό φως και κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο πρώτο μέρος η καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής υμνωδίας Νεκταρία Καραντζή θα ερμηνεύσει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας άλλοτε a cappella και άλλοτε με τη συνοδεία σολίστ της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.

Στο δεύτερο μέρος, η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, υπό τη διεύθυνση του Ιδρυτή της, διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρου Βασίλη Τσαμπρόπουλου θα αποδώσει ένα έργο – σταθμό στην Ιστορία της Μουσικής, την 6η Συμφωνία του Tchaikovsky. Πρόκειται για την τελευταία Συμφωνία που συνέθεσε ο μεγάλος συνθέτης λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή και στην οποία αποτυπώνει έντονα, με τραγικό αλλά και μεγαλειώδη τρόπο, το προαίσθημα ή ίσως τη γνώση και την αναμονή του επικείμενου θανάτου του. Δεκαπέντε ημέρες μετά την πρώτη εκτέλεση της Παθητικής Συμφωνίας, στις 6 Νοεμβρίου του 1893 ο Tchaikovsky άφησε την τελευταία του πνοή.

Πρόγραμμα

Α’ μέρος
Βυζαντινοί Ύμνοι με τη Νεκταρία Καραντζή και σολίστ της MSO of Athens

Β΄ μέρος
Tchaikovsky, 6η Συμφωνία (Παθητική)