Το Rockwave Festival γίνεται 20 ετών και το γιορτάζει με ένα από τα καλύτερα line up της ιστορίας του. Στο πλαίσιο των εικοστών του γενεθλίων το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της χώρας υποδέχεται το Σάββατο 04 Ιουλίου στο TerraVibe τους Prodigy και τους Judas Priest, μαζί με πλήθος καλλιτεχνών που θα ανακοινωθούν σύντομα.

The Prodigy λοιπόν στο Terra Stage, ενώ οι Judas Priest θα εμφανιστούν στο Vibe Stage του χώρου, σε ένα show που θα θυμόμαστε για καιρό!

THE PRODIGY

Στο Braintree του Essex το 1990 συναντήθηκαν ο Liam Howlett o Keith Flint και ο Μaxim Reality.Η ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής δεν ήταν πια η ίδια. Το όνομα των The Prodigy έγινε συνώνυμο αυτής, τη δεκαετία του 1990, ενώ τα «οργιώδη» shows τους μνημονεύονται ακόμη από κάθε θεατή που τα έζησε. Το Σάββατο 4 Ιουλίου οι Prodigy θα είναι οικοδεσπότες στο TerraVibe στο πλαίσιο του Rockwave Festival που φέτος γιορτάζει τα εικοστά του γενέθλια!

Με ολοκαίνουριο δίσκο στις αποσκευές τους υπό τον τίτλο “The Day is My Enemy” και τρία εκκωφαντικά singles (Nasty, The Day is My Enemy, Wild Frontier) να σαρώνουν στα playlists παγκοσμίως και να σκαρφαλώνουν στην κορυφή των charts Ευρώπης και Αμερικής το συγκρότημα θα υποδεχθεί το φανατικό ελληνικό κοινό του στο Rockwave!

Mετά από μια εξαετή δισκογραφική απουσία και το Invaders Must Die που κυκλοφόρησε το 2009 οι Prodigy επιστρέφουν με έναν εκ των πιο αναμενόμενων και πολυσυζητημένων δίσκων της χρονιάς που διανύουμε! Το νέο album έρχεται να αποδείξει, γιατί το group συγκαταλέγεται στα πιο επιδραστικά μουσικά σχήματα των τελευταίων δεκαετιών και στους ηγέτες της ηλεκτρονικής σκηνής. Παραμορφωμένες μελωδίες, τριπαρισμένοι ήχοι, φαντασμαγορική ατμόσφαιρα συνοδεύουν κάθε ζωντανή τους εμφάνιση με το κοινό να παραληρεί υπό τους ήχους των “Firestarter” “Voodoo People”, “Breathe” “Take me to the Hospital” & “Smack My Bitch Up” και τόσων άλλων.

Από τη rave στην punk και την electronica στο hardcore η βραδιά της 4ης Ιουλίου στο TerraVibe θα χρωματιστεί στους εθιστικούς ήχους των Prodigy!

JUDAS PRIEST

Judas Priest! Heavy Metal! Έννοιες ταυτόσημες στη σχεδόν 40ετή πορεία του συγκροτήματος και του μουσικού ιδιώματος που μετρά εκατομμύρια σκληροπυρηνικούς fans στον πλανήτη. Οι προπάτορες του είδους θα εμφανιστούν στο TerraVibe το Σάββατο 4 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εικοστών γενεθλίων του Rockwave Festival!

Το 1969 κάπου στο Birmingham έμελλε να αλλάξει ο ρους της ιστορίας του heavy metal όταν οι Judas Priest σχηματίστηκαν. Κάποια χρόνια αργότερα μετά από αλλαγές στο Line –up και προεξάρχοντες τους Rob Halford, Glenn Tipton, KK Downing & Ian Hill οι Priest μπαίνουν στη δισκογραφία κυκλοφορώντας τους πρώτους επίσημους δίσκους της μπάντας “Rocka Rolla” & “Sad Wings of Destiny” το 1974 και το 1976 αντίστοιχα. Ακολούθησαν τα “Sin after Sin”, “Stained Glass” και “Killing Machine” την ίδια δεκαετία μέχρι την heavy metal έκρηξη της δεκαετίας του 1980, όταν το συγκρότημα κυκλοφόρησε σειρά μνημειωδών αριστουργημάτων όπως τα Βritish Steele, Screaming for Vengeance & Defenders of the Faith, τη στιγμή που τα “Breaking the Law”, Living After Midnight”, “You’ve got another thing coming”  “The Sentinel” “Electric Eye” έγιναν ύμνοι στα χείλη όλων των metalheads.

Δίνοντας Headline shows στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου οι Priest εξαργύρωσαν τη δημοτικότητα τους, αποκτώντας παράλληλα τη φήμη ενός από τα καλύτερα live groups στην υφήλιο. Στις αρχές του 1990 όταν η παγκόσμια μουσική σκηνή είχε στρέψει το βλέμμα της στο grunge, Judas Priest δώσανε το φιλί της ζωής στη φθίνουσα πορεία του heavy metal κυκλοφορώντας ένα από τα καλύτερα albums του ιδιώματος.

Περί “Painkiller” ο λόγος, ενόσω η πολύπαθη θέση του drummer βρήκε στο πρόσωπο του Scott Travis ένα αναντικατάστατο μέλος.

Αδιαμφισβήτητοι ηγέτες του heavy metal οι Judas Priest δε σταμάτησαν στιγμή να εξαπολύουν εύφλεκτα κιθαριστικά solo, μεταξύ σφύρας και άκμονος να διαλύουν drum-kits και να τεστάρουν τις αντοχές των φωνητικών χορδών μας με τον metal god Rob Halford πίσω από το μικρόφωνο. Η παρουσία και η επιρροή τους παραμένει υψηλή όπως αποδεικνύει το γεγονός πως το Nostradamus που κυκλοφόρησε το 2008, σκαρφάλωσε πιο ψηλά από κάθε άλλο δίσκο του συγκροτήματος στα charts.  Το 2010 κέρδισαν το Grammy για την “Best Metal Performance”, την ώρα που εμφανίστηκαν μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην “Epitaph” περιοδεία τους ανάμεσα στο 2011 και το 2012, ενώ ο πιο πρόσφατος δίσκος τους “Redeemer of the Souls” βρέθηκε σε κάθε ενημερωμένη λίστα με τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς που έφυγε, φτάνοντας στην 6η θέση του Billboard top 200 για πρώτη φορά στην ιστορία των Judas Priest.

Σάββατο 04 Ιουλίου οι Judas Priest επιστρέφουν στο TerraVibe με αφορμή τα 20στα γενέθλια του Rockwave Festival με σκοπό να χαρίσουν στο πολυπληθές ελληνικό κοινό τους ένα heavy metal show ανάλογο του ονόματος τους!

ROTTING CHRIST

27 Years doing the Devil’s Work

Στην ερώτηση ποιο είναι το σπουδαιότερο ελληνικό metal συγκρότημα, η απάντηση Rotting Christ είναι δεδομένη. Με 27 χρόνια στη συναυλιακή τους πλάτη και πάνω από 1000 shows δεν χωρά αμφιβολία επί τούτου άλλωστε.

Oι Rotting Christ δημιουργήθηκαν το 1988 από τα αδέρφια Σάκη κα Θέμη Τόλη και πριν κλείσουν τα μέλη τους τα 20 τους χρόνια είχε κυκλοφορήσει η πρώτη δισκογραφική προσπάθεια του συγκροτήματος, “Passage to Arcturo” για να έρθει το πρώτο τους official full length “Thy Mighty Contract” δύο χρόνια αργότερα και να ταράξει τα ηχητικά νερά του Black Metal.  Οργισμένο, ατμοσφαιρικό, ωμό και με τραγούδια που στοιχειώνουν ακόμη το κοινό τους (Sign Of Evil Existence & Fgmenth, Thy Gift ) το album αυτό έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο meta χάρτη.

Ακολούθησαν τα “Non Serviam” & “Triarchy of the Lost Lovers” που έκλεισαν την ανίερη τριλογία τους και η περιβόητη “Fuck Christ Tour” με Immortal και Blasphemy για να φέρουν τους Rotting Christ στην εμπροσθοφυλακή  του Black Metal κινήματος. Μετά από κάποιες αλλαγές στο Line up του group, κυκλοφόρησαν τα “A Dead Poem” & “Sleep of the Angels” βαδίζοντας σε dark metal μονοπάτια και οι Christ γνώρισαν και εμπορική επιτυχία δίχως ποιοτική έκπτωση στον ήχο τους.

Μετά το Genesis το συγκρότημα εξέλιξε τον ήχο του και άλλο, εντάσσοντας ανατολίτικα στοιχεία, δίνοντας χώρο παράλληλα στις πεντατονικές της Ηπείρου,
παράγοντας ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα που εξέπληξε θετικά το πολυπληθές κοινό τους. Ξεκίνησαν με το Theogonia, μεσολάβησε το Aealo μέχρι τον τελευταίο δίσκο του group Κατά τον Δαίμονα Εαυτού, αποδεικνύοντας γιατί θεωρούνται πρεσβευτές του ελληνικού metal παγκοσμίως.

Σάββατο 04 Ιουλίου και οι Rotting Christ στα 20α γενέθλια του Rockwave Festival, στο TerraVibe.

LINE UP

TERRA STAGE
THE PRODIGY
MORE ACTS T.B.A.

VIBE STAGE
JUDAS PRIEST
ROTTING CHRIST
MORE ACTS T.B.A

Γιατί φέτος όλο το καλοκαίρι είναι Rockwave