Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Σερίφου μας περιμένει στο μαγικό θέατρο της Κάτω Χώρας.

Από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2015 η μουσική θα γεμίσει το Αιγαίο και θα συνδέσει τον ουρανό με τη θάλασσα σαν φυσικό σκηνικό στο κοίλο θέατρο της Σερίφου. Με στόχο την εξάπλωση της τέχνης και του πολιτισμού, της σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό αλλά την εξωστρέφεια του νησιού στον κόσμο, το Φεστιβάλ Σερίφου ανοίγει τις πύλες του με ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο της μουσικής.

Έχοντας φιλοξενήσει από το 2012 μεγάλους εκπροσώπους της μουσικής, θεατρικής και λογοτεχνικής σκηνής το 4ο Φεστιβάλ Σερίφου φιλοξενεί τη Μελίνα Κανά, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Λειβαδά, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Rous , το Δημήτρη Μαραμή, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Σταύρο Παπασταύρου, τη Σόνια Θεοδωρίου, τον Ηλία Λιούγκο και τη Σοφία Αβραμίδου, τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Βαγγέλη Κορακάκη, σε μια προσπάθεια να γνωρίσει το νησί της Σερίφου σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, αλλά και χαρίσει την μοναδική του ατμόσφαιρα σε όσους το επισκέπτονται.

Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ Σερίφου στηρίζει την τοπική δημιουργία και παράδοση, με ένα φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ –το 7ο Φεστιβάλ Σουραυλιού είναι πλέον συνδεδεμένο με τις καλλιτεχνικές δράσεις του καλοκαιριού. Η γραφιστική αποτύπωση του Φεστιβάλ είναι δημιούργημα των σπουδαστών του Κολλεγίου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΚΤΟ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μια ομαδική έκθεση, ενώ θα πραγματοποιηθεί και φέτος έκθεση ζωγραφικής των νέοϊμπρεσιονιστών καθώς και ομαδική εικαστική έκθεση ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015

Σαβ 25/07 - Μελίνα Κανά
Δευ 27/07 - Ε.Τσαλιγοπούλου & Κ. Λειβαδάς
Τετ 29/07 - Ανδριάνα Μπάμπαλη & Rous
Παρ. 31/07 - Δημήτρης Μαραμής

Σαβ 01/08 - Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
Κυρ 02/08 - 7ο Φεστιβάλ Σουραυλιού
Δευ 03/08 - Φοίβος Δεληβοριάς
Τετ 05/08 - Σταύρος Παπασταύρου (παιδικό)
Παρ 07/08 - Σόνια Θεοδωρίδου
Κυρ 09/08 - Ηλίας Λιούγκος & Σοφία Αβραμίδου
Τρι 11/08 - Φωτεινή Βελεσιώτου
Πεμ 13/08 - Βαγγέλης Κορακάκης

Παράλληλα Δρώμενα (από 25/07-13/08)

Α) Έκθεση σπουδαστών γραφιστικής του Κολεγίου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΚΤΟ
Β) Ομαδική εικαστική έκθεση νεοϊμπρεσιονιστών
Γ) Έκθεση Ξυλογλυπτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας: ομάδα «συνArtηση 5»
Δ) Έκθεση Φωτογραφίας – ποίηση (στο café/bar «ΑΕΡΙΝΟ» & «ΑΝΕΜΟΣ»)
Ε) Αντωνία Βιταλιώτου – Σέττα, Παρουσίαση βιβλίου (εκδ. ΜΙΝΩΑΣ)