Κύμα ακυρώσεων και αναβολών αρχίζει να μας κατακλύζει από το πρωί της Δευτέρας εν οψει του δημοψηφίσματος. Γι' αυτό, καλό είναι πριν πάτε σε οποιοδήποτε πολιτιστικό event να επικοινωνείτε πρώτα τηλεφωνικά προκειμένου να σιγουρευτείτε πως όντως θα πραγματοποιηθεί….

Αναλυτικότερα:

Προμηθέας Δεσμώτης- Κώστας Φιλίππογλου

Ο Κώστας Φιλίππογλου, ύστερα από τον ευρηματικό του Φιλοκτήτη, σκηνοθετεί την τραγωδία του Αισχύλου "Προμηθέας Δεσμώτης", σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα.

Η καλοκαιρινή περιοδεία ξεκινά στις 10 Ιουλίου στη Σαλαμίνα και όχι στις 04 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί εν όψει δημοψηφίσματος Επόμενος σταθμός είναι το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, το οποίο θα ανοίξει αποκλειστικά.

«ΑΧΑΡΝΗΣ» του Αριστοφάνη,

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «ΑΧΑΡΝΗΣ» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, σε Λάρισα (Τετάρτη 1η Ιουλίου), Λαμία (Πέμπτη 02 Ιουλίου), Τρίκαλα (Παρασκευή 03 Ιουλίου), Βόλο (Σάββατο 04 Ιουλίου) και Δελφούς (Κυριακή 05 Ιουλίου) αναβάλλονται λόγω έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.

Θα ακολουθήσει άμεσα ενημέρωση για τις νέες ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις στις παραπάνω πόλεις.

Οι παραστάσεις της Επιδαύρου στις 10 και 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Φαίη Κοκκινοπούλου- Παρουσίαση βιβλίου

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη παρουσίαση του Βιβλίου «Η εξαπάτηση» της Φαίης Κοκκινοπούλου την 01 Ιουλίου 2015 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Η Φαίη Κοκκινοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήθελα πολύ να γίνει η παρουσίαση του βιβλίου μου στην Τεχνόπολη. Σχεδιάσαμε με πολλή αγάπη και μεράκι τη βραδιά. Όμως η πραγματικότητα μας προσπερνά. Δυστυχώς η παρουσίαση πρέπει να ακυρωθεί για λόγους που όλοι αντιλαμβάνεστε. Σας ευχαριστώ και εύχομαι το καλύτερο για εμάς, τα παιδιά μας, το μέλλον μας.»

Φεστιβάλ Φιλίππων- Εκκλησιάζουσες

Λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος την Κυριακή 05 Ιουλίου 2015, η προγραμματισμένη έναρξη του Φεστιβάλ Φιλίππων με την πρεμιέρα της περιοδείας του Εθνικού Θεάτρου για τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, μεταφέρεται μια μέρα νωρίτερα. Αντί για 04 & 05 Ιουλίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, οι παραστάσεις θα δοθούν στις 03 & 04 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

Μέρες Ραδιοφώνου- Βεάκειο θέατρο

Ακύρωνεται η παράσταση της Δευτέρας 29/06

Σημειώστε επίσης πως ήδη ακυρώνονται συνέδρια και διαλέξεις προγραμματισμένα για αυτές τις μέρες, Το 31α Σεμινάρια Ερμούπολης, η σημαντική επιστημονική συνάντηση ακυρώθηκε μέχρι το φθινόπωρο σύμφωνα με την Καθημερινή, όπως και η προγραμματισμένη για σήμερα διάλεξη του δρος Serageldin, διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας, η οποία θα φιλοξενούνταν στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως ανακοίνωσε το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ολγας Σελλά στην Καθημερινή, ο Γιώργος Λούκος βρίσκεται σε συζητήσει ςγια το αν θα πραγματοποιηθούν όλες οι παραστάσεις ή όχι. Ηταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Στάθη Λιβαθινό, διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για να δουν αν θα γίνουν κανονικά οι παραστάσεις των Τρωάδων του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με την οποία ανοίγουν τα Επιδαύρεια. Ο Στάθης Λιβαθινός φαίνεται πως αποφάσισε να πραγματοποιηθούν κανονικά οι παραστάσεις.
Προς αναβολή φαίνεται ότι οδεύει και η πολυαναμενόμενη παράσταση «Textilen», το νέο έργο της Μαρίας Ευσταθιάδη, σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη, που είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στην Πειραιώς 260 στις 05 και 06 Ιουλίου.