Pride
Σάτιρα
Διάρκεια: 120'

Η περίληψη:
Το Καλοκαίρι του 1984, η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι στην εξουσία και οι ανθρακωρύχοι σε απεργία. Στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων στο Λονδίνο, αποφασίζεται να συγκεντρωθούν χρήματα για να υποστηριχτούν οι οικογένειες των απεργών. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα: οι ανθρακωρύχοι ντρέπονται να πάρουν τα λεφτά. Οι γκέι ακτιβιστές, από την άλλη, είναι αποφασισμένοι να κάνουν τη δωρεά και πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στις οικογένειες. Εντοπίζουν αρχικά ένα χωριό στην Ουαλία, που έχει πληγεί από την απεργία, και ξεκινούν με ένα μικρό πούλμαν.



The mule - Το βαποράκι
Μαύρη κωμωδία
Διάρκεια: 103'

Η περίληψη:
Το 1983 στη Βικτόρια της Αυστραλίας, ο πρόσχαρος, αφελής κι ελαφρώς αργόστροφος Ray Jenkins συμφωνεί για χάρη του φίλου του, Gavin Ellis, ο οποίος είναι πρωτοπαλίκαρο του τοπικού μαφιόζου Pat, να γίνει «βαποράκι» ναρκωτικών,καταπίνοντας και μεταφέροντάς τα στο στομάχι του. Έτσι, ο Gavin πείθει τον Ray να καταπιεί τις κάψουλες με τα ναρκωτικά στην Μπανγκόκ, όμως στην επιστροφή του στην Αυστραλία, ο Ray πανικοβάλλεται κατά τον τελωνειακό έλεγχο στο αεροδρόμιο και καταλήγει να κρατείται από την αστυνομία. Οι ντετέκτιβ Tom Croft και Les Paris τον μεταφέρουν στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου, αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία μπορούν να τον κρατήσουν για 7 ημέρες, χωρίς να του απαγγείλουν κατηγορίες, και απλά σχεδιάζουν να περιμένουν τα ναρκωτικά να εξέλθουν απ το σώμα του, αφήνοντας τη φύση να ακολουθήσει την πορεία της. Η μητέρα του Ray, η αστυνομία, η μαφία και ο ίδιος έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Όμως ο Ray είναι αποφασισμένος να κρατηθεί πάση θυσία, αψηφώντας τις σωματικές λειτουργίες του, ώστε οι κάψουλες με τα ναρκωτικά να μη βγουν από το σώμα του που μετατρέπεται σε μια «ανθρώπινη ωρολογιακή βόμβα». Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει!



Trainwreck - Κατακούτελα
Κωμωδία
Διάρκεια: 125'

Η περίληψη:
Από τότε που ήταν μικρό κοριτσάκι, στο μυαλό της Amy έχει μπολιαστεί από τον κατεργάρη τον πατέρα της ότι η μονογαμία δεν είναι διόλου ιδεατή. Τώρα είναι συντάκτρια περιοδικού και ζει με αυτό το μότο, αποφεύγοντας τους βαρετούς συναισθηματισμούς, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται σε σεξουαλική έξαψη. Όταν ανακαλύπτει πως σιγά-σιγά ερωτεύεται το αντικείμενο του νέου της άρθρου, έναν χαριτωμένο και πετυχημένο αθλίατρο με το όνομα Aaron Conners, αρχίζει να αναρωτιέται αν και οι υπόλοιποι ενήλικες σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο ή τη δουλεύουν.



Paper towns - Χάρτινες πόλεις
Μυστηρίου
Διάρκεια: 109'

Η περίληψη:
Στο Ορλάντο, ο Quentin ζει στη διπλανή πόρτα από τη Margo, την παιδική του φίλη, για την οποία τα συναισθήματα του είναι αναλλοίωτα. Ένα βράδυ, αυτή σκαρφαλώνει στο παράθυρο του και τον καλεί για μια βόλτα στην πόλη, κάτι που δεν θα αρνηθεί. Την επόμενη ημέρα, η Margo είναι άφαντη στο σχολείο, και καθώς οι ημέρες περνούν, θεωρείται κι επισήμως αγνοούμενη. Τότε ο Quentin ανακαλύπτει κάποια στοιχεία που μπορεί να οδηγούν σε αυτήν και φαίνονται να έχουν αφεθεί για αυτόν συγκεκριμένα. Αλλά καθώς εντριφεί ολοένα και πιο βαθιά στο μυστήριο, ανακαλύπτει πως στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει πολλά για τον άνθρωπο που ψάχνει. 



Un moment d' égarement - Θα μείνει μεταξύ μας
Κομεντί
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Ο Antoine κι ο Laurent, δύο φίλοι επί μία ζωή, πηγαίνουν για διακοπές στην Κορσική, συνοδευόμενοι από τις δύο κόρες τους, τη 17χρονη Louna και τη 18χρονη Marie, αντίστοιχα. Ένα βράδυ στην παραλία, η Louna παρασύρεται με τον Laurent και φιλιούνται. Φυσικά, δεν πρόκειται για αγάπη, αλλά για μια στιγμή τρέλας. Όταν όμως η κατάσταση σοβαρεύει, η Louna κρατάει ερμητικά το στόμα της κλειστό, ενώ ο πατέρας της κάνει ό,τι μπορεί για να μάθει το όνομα του εραστή της.



Southpaw - Ο αριστερόχειρας
Δραματική
Διάρκεια: 123'

Η περίληψη:
Ο Billy «The Great» Hope είναι ο μποξέρ πρωταθλητής μέσω βαρών, του οποίου η ανορθόδοξη τεχνική, ονομαζόμενη ως «Southpaw», έχει καθιερωθεί ως μια βίαιη τακτική επίθεσης. Αυτή προέρχεται από τα ίδια τα συναισθήματα του Billy, μια μίξη ανεπάρκειας, απόγνωσης στην ανεύρεση αγάπης, χρήματος και δόξας. Με μια όμορη οικογένεια, πλούσιο σπίτι και οικονομική ευρωστία, ο Billy είναι κυρίαρχος μέσα κι έξω από τα ρινγκ, μέχρι που ένα τραγικό δυστύχημα σκοτώνει τη σύζυγο του και τον αφήνει ψυχικά μετέωρο. Πλέον, το ποτό και τα ναρκωτικά είναι στο πλάι του, η κόρη του αρπάζεται από την πρόνοια και η τράπεζα κατάσχει το σπίτι του. Εκεί εμφανίζεται ένας πρώην μποξέρ, ο «Tick», πρόθυμος να τον ανεβάσει και πάλι ψηλά, αλλά μέσω των δικών του κανόνων ηθικής.



Monkey Kingdom - Το βασίλειο των μαϊμούδων
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 81'

Η περίληψη:
Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί ένα νεογέννητο πιθηκάκι και τη μητέρα του, καθώς μάχονται να επιβιώσουν σε ένα ανταγωνιστικό κόσμο, αυτό των «στρατιωτών του ναού». Έτσι ονομάζει το ντοκιμαντέρ την ομάδα πιθήκων που ζει στα ερείπια ενός αρχαίου ναού, βαθιά σε ζούγκλα της νότιας Ασίας, και συγκεκριμένα νήσο της Σρι Λάνκα.