Η αντίστροφη μέτρηση για την Τετάρτη 15η Ιουλίου και το EJEKT Festival 2015 έχει αρχίσει. Parov Stelar, Steve Aoki, Kadebostany, Glasvegas, Moon Duo και οι δικοί μας Ace2Ace και NightKnight τα ονόματα του φετινού φεστιβάλ!

Ο Parov Stelar, ο βασιλιάς του electro swing, είναι το πρώτο μεγάλο όνομα από το line-up του 11ου EJEKT Festival που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, τον ομορφότερο συναυλιακό χώρο της καλοκαιρινής Αθήνας.

Ο λατρεμένος από το ελληνικό κοινό καλλιτέχνης - που κάνει εύκολα sold-out τους συναυλιακούς χώρους στους οποιους εμφανίζεται και είδε τους τρεις τελευταίους δίσκους του να σκαρφαλώνουν στο τοπ 10 των charts μας - θα ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή του μεγάλου φεστιβάλ του καλοκαιριού για να παρουσιάσει δίπλα στη θάλασσα τις μεγάλες επιτυχίες του που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας. Αυτή θα είναι η μοναδική συναυλία του Parov Stelar στην Ελλάδα για φέτος!

Βάλτε τα χορευτικά παπούτσια σας και ετοιμαστείτε για «Booty Swing», «Matilda», «The Princess», «The Sun», «Catgroove», «The Phantom», «The Mojo Radio Gang», «Chambermaid Swing» και πολλά ακόμα αγαπημένα τραγούδια από ολόκληρη την καριέρα του Parov Stelar, καθώς και – σε πρώτη παρουσιάση - κομμάτια από τον νέο δίσκο του που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι!

Ο Steve Aoki και οι Kadebostany θα είναι και αυτοί στο φετινό EJEKT Festival! Ο superstar DJ της παγκόσμιας χορευτικής μουσικής και το συγκρότημα που έχει κερδίσει τις καρδιές του ελληνικού κοινού θα κάνουν τις πρώτες open-air εμφανίσεις τους στην Αθήνα – μαζί με τους Parov Stelar, Glasvegas και Moon Duo που έχουν ήδη ανακονωθεί – στην Πλατεία Νερού, το πιο ταιριαστό καλοκαιρινό venue της πόλης, ακριβώς πάνω στη θάλασσα.

STEVE AOKI

Η καριέρα του χτίστηκε πάνω στις εκρηκτικές εμφανίσεις του, στις οποίες επικρατεί πανικός: ο Steve Aoki  ενσαρκώνει όσο κανείς τον ιδανικό DJ της τελευταίας δεκαετίας, ο οποίος κατορθώνει να ξεσηκώνει το κοινό με την μουσική του, αλλά και να το κάνει να ξεφαντώνει με την ξέφρενη ενεργητικότητά του επί σκηνής.

Από την εποχή της έκρηξης των blogs και της δισκογραφικής εταιρείας του Dim Mak ως σήμερα που είναι πια ένας από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, ο Aoki  έχει μαζέψει πολλούς «τίτλους τιμής»: έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα όπως οι will.i.am, Linkin Park, Afrojack, LMFAO, Iggy Azalea, Laidback Luke, Lil Jon, έχει κερδίσει πολλά βραβεία και υποψηφιότητες από έγκριτα περιοδικά (DJMag, κλπ) και θεσμούς (Grammy, κλπ), τα music videos του συγκεντρώνουν πολλά εκατομμύρια views στο youtube, ενώ έχει κερδίσει μέχρι και βραβεία Guinness!

Πάνω απ’όλα όμως, είναι ένας DJ που γουστάρει να παρτάρει και γι’αυτό περνάει σχεδόν τις μισές μέρες της κάθε χρονιάς δίνοντας shows σε όλο τον πλανήτη. Αυτό το πάρτυ θα φέρει και στη Αθήνα στις 15 Ιουλίου στη σκηνή του EJEKT Festival!

KADEBOSTANY

Η σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο ελληνικό κοινό και τους Kadebostany είναι εντυπωσιακή. Οι επανειλημμένες sold-out εμφανίσεις τους στην χώρα μας και η αγάπη που τους έχουν δείξει τα καλά ραδιόφωνα της χώρας δείχνουν ότι το συγκρότημα από την μαγική «Δημοκρατία του Kadebonstan» έχει κερδίσει τις καρδιές μας για τα καλά. Και πώς να μην γίνει αυτό, όταν τα τραγούδια που μας χαρίζουν είναι το ένα καλύτερο από το άλλο; Το “Walking With A Ghost” με το οποίο μας πρωτοπαρουσιάστηκαν, η καταπληκτική διασκευή του “Crazy InLove” της Beyonce (που της άρεσε τόσο πολύ, ώστε να τη χρησιμοποιήσει για το soundtrack της εξαιρετικά επιτυχημένης ταινίας «50 Αποχρώσεις του Γκρι») και το πιο πρόσφατο “Castle In The Snow” έχουν εκατομμύρια views στο youtube και βρέθηκαν στις κορυφές τουairplay των ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών για μήνες!

Δύο ακόμα σημαντικά συγκροτήματα προστίθενται στο line-up του φετινού EJEKT Festival: οι Glasvegas και οι Moon Duo!

Moon Duo

Οι Moon Duo, το ψυχεδελικό-ροκ side project του περίφημου Ripley Johnson (των Wooden Shjips) και της Sanae Yamada, επιστρέφει στην Ελλάδα για να βρεθεί για πρώτη φορά στη σκηνή ενός μεγάλου outdoor φεστιβάλ. Οι προηγούμενες sold out εμφανίσεις τους στη χώρα μας σαγήνευσαν το κοινό με τον «γεμάτο» ήχο τους και πιστοποίησαν την αξία αυτού του δυναμικού μουσικού διδύμου. Στη σκηνή του EJEKT Festival οι Moon Duo θα παρουσιάσουν και τον νέο δίσκο τους “Shadow of the Sun”, ο οποίος κυκλοφορεί αυτές τις μέρες.

Glasvegas

Ακόμα και τον τηλεφωνικό κατάλογο να τραγουδήσει ο James Allan, θα ακούγεται σαν ένας ροκ ύμνος που γεμίζει ένα εφηβικό δωμάτιο. Ή σαν την μουσική που ακούει στο μυαλό του ο ποδοσφαιρόφιλος την στιγμή της ξέφρενης χαράς, όταν πανηγυρίζει το γκολ που θα δώσει το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

Από τον πανικό που δημιουργήθηκε γύρω από τους Glasvegas πριν καν κυκλοφορήσουν κάποιο δίσκο, ήταν σαφές ότι αυτή η σκοτσέζικη μπάντα είχε κάτι διαφορετικό: οι δισκογραφικές σφάζονταν να υπογράψουν την μπάντα που θα έσωζε - για άλλη μια φορά - το βρετανικό ροκ με το απίστευτο στυλ και τον wall of sound ήχο της. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους στην Columbia, σε παραγωγή του πολύ Rich Costey (Interpol, Muse, Franz Ferdinand, κλπ), σάρωσε: με κομμάτια όπως τα Geraldine, Flowers & Football Tops και Daddy’s Gone, έγινε πλατινένιο και τους καθιέρωσε.

Για το δεύτερο άλμπουμ τους EUPHORIC /// HEARTBREAK μετακόμισαν στην Καλιφόρνια, όπου συνεργάστηκαν στην παραγωγή με άλλο ένα ιερό τέρας: ο περίφημος Flood (U2, Smashing Pumpkins, The Killers, PJ Harvey, κλπ) έδωσε περισσότερο όγκο και γυάλισμα στον ήχο τους, διατηρώντας το ανθεμικό ύφος τους. Κομμάτια όπως τα The World Is Yours, Shine  Like Stars, Lots  Sometimes έφεραν και αυτόν το δίσκο στο top-10 της Μεγάλης Βρετανίας, την μουσική τους σε τηλεοπτικές σειρές και games και τους ίδιους σε headlining slots σε φεστιβάλ ανά τον πλανήτη.

Ο τρίτος δίσκος τους Later…When The TV Turns To Static τους κυκλοφόρησε την περασμένη χρονιά από την νέα δισκογραφική τους BMG. Με τον ίδιο τον James  Allan στην παραγωγή και τραγούδια όπως τα Secret Truth και ‘Finished Sympathy, ο δίσκος αποδεικνύει ότι οι Glasvegas έχουν τα τραγούδια και την ποιότητα που χρειάζεται για να αντέξουν στον χρόνο.

Το line-up του φετινού φεστιβάλ ολοκληρώνεται με δύο εγχώρια ονόματα που έχουν ξεχωρίσει την τρέχουσα περίοδο: οι Ace2Ace και ο NightKnight θα ανέβουν στις δύο σκηνές της Πλατείας Νερού.

Οι Ace2Ace είναι το νέο μεγάλο act της εγχώριας mainstream dance μουσικής. Το DJ δίδυμο των Johnny Gerontakisκαι MC Steve με τα εξαιρετικά επιτυχημένα Show Me Love Parties τους, γεμίζουν clubs σε όλη την Ελλάδα με χαρακτηριστική άνεση , ενώ ήδη κάνουν σημαντικά βήματα και στο εξωτερικό.

Ο Night Knight είναι το όνομα που έχει ξεχωρίσει από την πρόσφατη εσοδεία της ανεξάρτητης rock σκηνής της Αθήνας. Πρόκειται για την προσωπική μπάντα του ντράμερ των Planet of Zeus Σεραφείμ Γιαννακόπουλου. Ο πρώτος δίσκος τους μόλις κυκλοφόρησε, ονομάζεται «God Is A MotherF*cker” και περιέχει εθιστικά κομμάτια όπως τα “Us” και “Set It On Fire”.

Line up:

PAROV STELAR BAND
STEVE AOKI
KADEBOSTANY
GLASVEGAS
MOON DUO
ACE2ACE
NIGHT KNIGHT

Τοποθεσία: Πλατεία Νερού, Φάληρο

Ημερομηνία: Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τιμές εισιτηρίων: 30€ – early bird tickets
VIP εισιτήρια – 50€ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων σε υπερυψωμένο σημείο κοντά στη σκηνή, με ξεχωριστό μπαρ)

Ταμείο: 40€
VIP: 90€

Προπώληση: www.ticketarena.gr, www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός

Πληροφορίες: www.ejekt.gr, 2109636845