Έχοντας ήδη παρακολουθήσει την 1η season του "High School DxD", και εφόσον είχα ήδη κατεβάσει την 2η και με περίμενε στα αρχεία του υπολογιστή μου, δεν βρήκα κανέναν λόγο να μην ξεκινήσω να την παρακολουθώ άμεσα. Άλλωστε, αν θυμάστε και από το review της 1ης, παρά που το concept δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, είναι αρκετά εθιστικό ώστε να σε κάνει να κολλήσεις, και με αρκετά καλές προοπτικές ώστε να περιμένεις κάτι καλύτερο στη συνέχεια, πράγμα που όντως συνέβη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:
Όπως συνέβη και με την 1η season, οι Tetsuya Yanagisawa και Takao Yoshioka ανέλαβαν την σκηνοθεσία και το σενάριο αντίστοιχα, για λογαριασμό των studios TNK. Η season αποτελούνταν από 12 επεισόδια, με το πρώτο να κάνει πρεμιέρα στις 07 Ιουλίου 2013 και το τελευταίο να προβάλλεται στις 22 Σεπτεμβρίου 2013. Στην Ιαπωνία η σειρά προβλήθηκε από το AT-X χωρίς χρήση κένσορα, και από τα CTC, Tokyo MX, SUN, TVA και BS11 με κένσορα, ενώ για το αμερικάνικο δίκτυο της προβολή ανέλαβε η Funimation, που στις 11 Νοεμβρίου 2011 κυκλοφόρησε την σειρά και σε DVD, και για την Αυστραλία η Madman Entertainment. Σχεδόν 2 χρόνια αργότερα, στις 10 Μαρτίου 2015, και λίγο πριν την προβολή της 3ης season, κυκλοφόρησε το OVA με τίτλο "Boobs, Cover Up!", το οποίο αποτελεί μέρος της 2ης season, με το σενάριο να το υπογράφει ο ίδιος ο Ichiei Ishibumi μαζί με τον Tetsuya Yanagisawa.

ΤΟ STORY ΤΗΣ 2ης SEASON:
Ο Issei Hyodo επιστρέφει για μία ακόμη φορά, για να μπλεχτεί σε νέες περιπέτειες, με την διαφορά ότι πλέον έχει μεγαλύτερη δύναμη από πριν η οποία μπορεί να γίνει ακόμα πιο ισχυρή. Κι ενώ προσπαθεί να βελτιωθεί, νέα προβλήματα εμφανίζονται στον ορίζοντα για τον ίδιο και την παρέα του, με τους Έκπτωτους Αγγέλους να κάνουν μια δυναμική επιστροφή θέλοντας να αποκτήσουν την απόλυτη εξουσία στον κόσμο του παραφυσικού, με καλά κρυμμένες αλήθειες να βγαίνουν στο φως και με τις συμμαχίες να αλλάζουν συνεχώς σχήμα. Εκτός όλων αυτών, ο Issei έχει να αντιμετωπίσει και την εμφάνιση του Λευκού Δράκου που όπως κι εκείνος, κατέχει μοναδικές δυνάμεις που φαίνεται να τις διαχειρίζεται καλύτερα από τον ίδιο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ 2η SEASON:
- Ίσως να ακουστεί κάπως περίεργο, αλλά αυτό που μου αρέσει στο συγκεκριμένο anime, είναι πως δεν παίρνει τον εαυτό του και πολύ στα σοβαρά. Αυτό επιτρέπει στη σειρά να μας προσφέρει πολλές, αυθεντικά κωμικές στιγμές, μέσα από ένα πέπλο αφέλειας, ίσως και βλακείας κάποιες φορές, που όμως αποδίδει τα μέγιστα, κάνοντας το σύνολο απόλυτα απολαυστικό και διασκεδαστικό, είτε είμαστε fans της ecchi θεματολογίας είτε όχι. Προσωπικά, όχι μόνο γέλασα με την ψυχή μου, αλλά ορισμένες φορές το έκανα με τόση ένταση, που έφτασα στο σημείο να ξυπνήσω το παιδί μου και να μου βάλει χέρι γιατί έκανα τόση φασαρία. Γι' αυτό και μόνο, η 2η season παίρνει επιπλέον πόντους απόλαυσης.
- Στο review της 1ης season είχα αναφέρει πως το plot είχε κάποια θεματάκια, αφού δεν προσέφερε τη
δράση που θα περιμέναμε, ούτε είχε το ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει. Στη 2η season δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού πλέον έχουμε μπει για τα καλά μέσα στην ιστορία και τον κόσμο των δαιμόνων, των αγγέλων, των έκπτωτων αγγέλων, και των λοιπών μεταφυσικών πλασμάτων, που προσπαθούν να συνυπάρξουν για το κοινό καλό, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν εχθρούς που θέλουν να διαταράξουν τις ισορροπίες και να αποκτήσουν την απόλυτη εξουσία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η σειρά να γίνει πιο σκοτεινή, αλλά και πιο ουσιαστική, προσφέροντάς μας ένα σενάριο που μας κάνει να αγωνιούμε για την συνέχεια, αλλά και χαρίζοντάς μας εκπλήξεις και ανατροπές που είναι ιδιαίτερα έξυπνες και αρκετά καλά αναπτυγμένες.
- Επί της ουσίας, η 2η season, χωρίζεται σε δύο ενότητες, που ωστόσο έχουν κάποια κοινά σημεία επαφής ώστε να συνδέονται. Αυτό είναι κάτι που σου προσφέρει διπλή απόλαυση μεν, χωρίς ωστόσο να σε βγάζει από ένα mood για να σε βάλει σε ένα άλλο που αποδεικνύεται εντελώς άσχετο με το προηγούμενο. Επιπλέον, τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην season αυτή, φέρνουν ορισμένους από τους χαρακτήρες σε μια εσωτερική σύγκρουση, με τα πιστεύω και τα ιδανικά τους και όχι μόνο, επιτρέποντάς μας να ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν τους αλλά κυρίως, στο να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή τους και το πως αυτή παίζει σημαντικό ρόλο και καθορίζει την εξέλιξη της ιστορίας συνολικά. Επίσης, όσον αφορά τον Issei, που είναι και ο βασικός χαρακτήρας, κάνει αρκετά βήματα μπροστά, έτσι που αρχίζει σταδιακά να γίνεται ο ήρωας που πρέπει να γίνει, αν κι έχει ακόμα μέλλον.
- Αρκετοί νέοι και ενδιαφέροντες χαρακτήρες προστίθενται στο cast, φέρνοντας στο προσκήνιο τάξεις
του μεταφυσικού κόσμου που δεν μας είχαν συστηθεί ως τώρα. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως, σε αντίθεση με την 1η season, υπάρχει έντονα η παρέμβαση και καθαρά ανθρώπινων χαρακτήρων, κάτι που συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στην σταδιακή αποκάλυψη καλά κρυμμένων μυστικών που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού, αλλά και την διάταξη των εκάστοτε στρατοπέδων, σε μια μάχη που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το που θα καταλήξει. Οι σκηνές δράσεις είναι πολύ περισσότερο από την προηγούμενη φορά, πολύ πιο έντονες και αναμφίβολα, το action ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και μας κάνει να παρακολουθούμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
- Αυτή τη φορά, έχω μεγαλύτερη ένταση ως προς το art, σε σχέση με την προηγούμενη. Ο λόγος είναι το ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, κάτι που με ενόχλησε σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Δεδομένου ότι μιλάμε για μια παραγωγή του 2013, θα έπρεπε το σχεδιαστικό team να έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση και βαρύτητα σε ορισμένα πράγματα, και να μην αρκεστεί στο να ακολουθήσει κλασσικές, ασφαλείς οδούς, και ίσως, κάνοντας λιγότερο focus στα βυζιά των πρωταγωνιστριών. Δεν λέω πως έπρεπε να το αφήσουν στην άκρη -άλλωστε είναι βασικό στοιχείο του ύφους του anime-, αλλά ίσως να μην έπρεπε να έχουν ρίξει το μεγαλύτερο βάρος εκεί. Το fanservice μπορεί να λειτουργήσει και με λιγότερη προσπάθεια.

ΤΟ OST ΤΗΣ 2ης SEASON:
Και πάλι σε μουσική Ryosuke Nakanishi, το ost της 2ης season ακολουθεί παρόμοια αισθητική με εκείνο της 1ης. Το ost αποτελείται από 26 μουσικά κομμάτια, ενώ έχουν κυκλοφορήσει και 3 CD Singles βασισμένα στα openings και τα endings. Κι επειδή η σειρά χωρίζεται σε δύο ενότητες, έχουμε από ένα opening και ένα ending για την κάθε μία από αυτές. Το 1ο opening theme είναι το "Sympathy" από τους Larval Stage Planning και το 1ο ending theme είναι το "Hōteishiki wa Kotaenai" από τις Occult Research Club Girls που αποτελούνται από τις Yōko Hikasa, Shizuka Itō, Azumi Asakura και Ayana Taketatsu, οι οποίες και δανείζουν τις φωνές τους στις Rias Gremory, Akeno Himejima, Asia Argento και Koneko Toujou. Το 2ο opening theme είναι το "Passionate Argument" από τους Zaq και το 2ο ending theme το "Lovely♥Devil", και πάλι από τις Occult Research Club Girls, με τις προσθήκες των Risa Taneda, Maaya Uchida και Ayane Sakura που δανείζουν τις φωνές τους στους Xenovia, Irina και Gasper.

High School DxD NEW - 1st Opening



High School DxD NEW - 1st Opening Full Song



High School DxD NEW - 1st Ending



High School DxD NEW - 1st Ending Full Song



High School DxD NEW - 2nd Opening



High School DxD NEW - 2nd Opening Full Song



High School DxD NEW - 2nd Ending



High School DxD NEW - 2nd Ending Full Song



ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Το "High School DxD NEW" είναι σαφέστατα καλύτερο από τον προκάτοχό του. Η ιστορία, η πλοκή των γεγονότων, αλλά και η εξέλιξή τους, είναι πολύ καλύτερα, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον θεατή, αφού του προσφέρουν αγωνία και ένταση, οι σκηνές δράσεις είναι πολύ περισσότερες και πολύ πιο πλούσιες, ενώ η προσθήκη νέων χαρακτήρων αλλά και η ουσιαστική ανάπτυξη ορισμένων εκ των παλαιότερων, δίνουν έναν άλλον αέρα στο όλο concept. Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, σύντομα θα έχετε το review και της 3ης season, που πρόσφατα ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Πάω να απολαύσω τα τελευταία επεισόδια και θα κάνω come back...