Σε κάθε τους εμφάνιση στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών οι «Μελωδιστές», αυτό το μοναδικό συγκρότημα… μουσικών περιπλανήσεων, κρύβουν και μια έκπληξη.

Αυτήν τη φορά, την Τετάρτη 26 Αυγούστου, στις 21:30μ.μ., στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών και στο πλαίσιο της «Ανοιχτής Σκηνής», θα παρουσιάσουν μια συναυλία – αφιέρωμα στο σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο.

Από το «Σταυρό του Νότου» μέχρι τον «Άμλετ της Σελήνης» οι «Μελωδιστές» επιχειρούν μια μουσική αναδρομή στις σημαντικές στιγμές τόσο του συνθέτη, όσο και της ίδιας της ελληνικής μουσικής, αφού ακριβώς αυτά τα τραγούδια είναι που έχουν χαράξει το σώμα της.

Τραγούδια σε ποίηση και στίχους των Νίκου Καββαδία, Μάνου Ελευθερίου, Άλκη Αλκαίου μέχρι των νεώτερων Λίνα Νικολακόπουλου, Οδυσσέα Ιωάννου και Λάκη Λαζόπουλου.

Τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι Γιάννης Κούτρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χάρις Αλέξιου, Γιώργος Νταλάρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη κ.ά.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στα τραγούδια που ερμήνευσαν οι αξέχαστοι Δημήτρης Μητροπάνος και Διονύσης Θεοδόσης.

Τη μουσική ομάδα διδάσκει και διευθύνει ο Πέτρος Μαυρόπουλος.

Η «Ανοιχτή Σκηνή» είναι μια ενότητα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών που δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες και σχήματα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σ’ ένα ευρύτερο κοινό. Η είσοδος σ’ αυτές τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τοποθεσία: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
Ώρα έναρξης: 21:30μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: www.monilazariston.gr