Ένα ρομαντικό μουσικό ταξίδι στη μαγευτική εποχή της Belle Époque και του μπελκάντο προτείνει στο κοινό η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, που εμφανίζεται στις 09 Σεπτεμβρίου 2015 στον Κήπο του Μεγάρου.

Η Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και ιδρυτή της Άρη Δημητριάδη, θα παρουσιάσει σερενάτες, ουβερτούρες, καντσονέτες, χαμπανέρες, μαρς, βαλς, πόλκες, μαζούρκες, τάνγκο και μπολερό των Καλάτσε, Σιλβέστρι, Ματσόκκι, Γκαλάντι, Ρίκο, Τόστι και άλλων συνθετών.
Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης η νεαρή σοπράνο Ναταλία Κάντζια και ο τενόρος και σολίστ της ΕΛΣ Γιάννης Χριστόπουλος, που θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια της φωνητικής ιταλικής εργογραφίας.

Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, η οποία έχει δώσει συναυλίες και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, είναι ευρύτατο. Εκτείνεται από την Αναγέννηση έως τον 21ο αιώνα και περιλαμβάνει έργα ελλήνων και ξένων δημιουργών. Πρωταρχικός σκοπός της ΑΤΤΙΚΑ είναι να διαδώσει το μαντολίνο και τα νυκτά έγχορδα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να συμβάλει στην αναβίωση των οργάνων της οικογένειας του μαντολίνου. Η ΑΤΤΙΚΑ αποτελείται από μαντολίνα, μαντόλες, μαντολοντσέλο, κιθάρες, κοντραμπάσο και πιάνο ή τσέμπαλο.

Συμπαραγωγή ΜΜΑ και ΑΤΤΙΚΑ