"Οι επιστήμες με απλά λόγια"

Ξεκίνησε όντως το Σύμπαν με μια Μεγάλη Έκρηξη; Είναι το φως κύμα, σωματίδιο, ή και τα δύο; Είμαστε ένοχοι για την υπερθέρμανση του πλανήτη; Είναι δυνατή μια Θεωρία των Πάντων;
Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται οι πιο σημαντικές και συναρπαστικές επιστημονικές θεωρίες από τις αρχές της επιστήμης (600 π.Χ.) έως και σήμερα!
Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, το βιβλίο είναι γεμάτο συνοπτικές, αλλά και πλήρεις ερμηνείες, βήμα προς βήμα διαγράμματα που ξεδιαλύνουν μπερδεμένες θεωρίες, κλασικά αποφθέγματα που εντυπώνουν στο μυαλό τις επιστημονικές ανακαλύψεις και έξυπνες εικόνες που βελτιώνουν την κατανόησή μας για την επιστήμη.
Γνωρίστε την εξέλιξη της επιστήμης μέσα από τη σκέψη μεγάλων μορφών, όπως οι:
● Αρχιμήδης
● Νικόλαος Κοπέρνικος
● Γαλιλαίος Γαλιλέι
● Ισαάκ Νεύτων
● Αντουάν Λαβουαζιέ
● Κρίστιαν Ντόπλερ
● Κάρολος Δαρβίνος
● Γκρέγκορ Μέντελ
● Ζορζ Λεμέτρ
● Αλβέρτος Αϊνστάιν
● Άλαν Τούρινγκ
● Χιου Έβερετ Γ’
● Πίτερ Χιγκς
● Στήβεν Χώκινγκ
και πολλοί άλλοι…
Ακόμα και αν το εύρος των επιστημονικών σας γνώσεων είναι μεγάλο –και ανεξάρτητα από το αν θεωρείτε τον εαυτό σας ενθουσιώδη μελετητή ή «επιστήμονα της πολυθρόνας»– στο βιβλίο αυτό θα βρείτε άφθονα ερεθίσματα.

"Να φοβάστε τις ικανότητές σας" των Robert E. Kaplan & Robert B. Kaiser

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας ίσως είναι και η μεγαλύτερη αδυναμία σας
«Πριν από δεκαπέντε χρόνια, μια συνηθισμένη αξιολόγηση προσωπικού μάς οδήγησε σε ένα αποκαλυπτικό συμπέρασμα. Συνεργαζόμασταν με ένα στέλεχος το οποίο, με βάση τη συνολική του αξιολόγηση, χαρακτηριζόταν ως “σαρωτικά δυναμικό”. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά του απείχε πολύ από το τέλειο.“‘Κοίταξε”, του είπαμε αρχικά, “είσαι σίγουρα μια υπολογίσιμη δύναμη”. Μετά προχωρήσαμε ένα βήμα ακόμα. “Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές γίνεσαι υπερβολικά δυναμικός.” Αυτό ήταν. Μόλις είχαμε αντιληφθεί ότι η υπερβολική δύναμη… μπορεί να γίνει αδυναμία.»
Η παραπάνω διαπίστωση ώθησε τους δύο συγγραφείς να γράψουν αυτό το πρωτοποριακό βιβλίο. Μέσα από ευχάριστες και παραστατικές ιστορίες, αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αποφύγουμε μια επικίνδυνη παγίδα της ηγεσίας, η οποία μπορεί να υπονομεύσει την απόδοσή μας χωρίς καν να το αντιληφθούμε: την υπερβολική προσήλωση στις… ικανότητές μας.

"Πώς να αλλάζετε τη γνώμη των άλλων" του Rob Jolles

Σίγουρα γνωρίζετε πολλούς ανθρώπους που έχουν ανάγκη από μια αλλαγή στη ζωή τους. Ωστόσο, παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές σας να τους ωθήσετε προς αυτή την κατεύθυνση, εκείνοι αντιστέκονται. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι άνθρωποι ενστικτωδώς φοβούνται την αλλαγή.
Ως πωλητής, πατέρας, φίλος και σύμβουλος, ο Ρομπ Τζόλες γνωρίζει πολύ καλά αυτό το σενάριο. Βασιζόμενος στο εξαιρετικά επιτυχημένο παρελθόν του στις πωλήσεις και μετά από δεκαετίες ερευνών, περιγράφει μια απλή, εφαρμόσιμη, προβλέψιμη, αλλά και έντιμη διαδικασία που θα σας δώσει τη δυνατότητα να καθοδηγήσετε τους άλλους ώστε να ανακαλύψουν οι ίδιοι ποιες αλλαγές είναι αναγκαίο να κάνουν και γιατί.
Μέσα από παραστατικές ιστορίες –άλλοτε αστείες, άλλοτε συγκινητικές, αλλά πάντα διαφωτιστικές– ο Ρομπ Τζόλες θα σας μυήσει στα μυστικά της άσκησης επιρροής με ηθικό τρόπο.
Ό,τι κι αν ελπίζετε να πετύχετε –να κλείσετε μια πώληση, να βελτιώσετε μια σχέση, ή κάτι άλλο– οι σοφές συμβουλές του Τζόλες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε ότι η αλλαγή της γνώμης των άλλων είναι κατά βάθος μια πράξη ενδιαφέροντος και ότι προϋποθέτει να συμμεριστείτε το πρόβλημα του άλλου.