Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Μια σεξοβόμβα χαμένη στις επιστημονικές της μελέτες...
Ένας αμετανόητος καζανόβας που αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα.
Και... μαθήματα σεξουαλικής χημείας αυστηρώς ακατάλληλα για φοιτητές.
Αφού άκουσε τον εξάψαλμο απ' τον υπερπροστατευτικό αδερφό της επειδή αμελεί την κοινωνική της ζωή έχοντας "θαφτεί" στο μεταπτυχιακό της, η Χάνα αποφασίζει να καταπιαστεί με το... πρότζεκτ που της ανέθεσε: να κυκλοφορήσει στον έξω κόσμο, να κάνει φίλους και ν' αρχίσει να βγαίνει με άντρες.
Και... ο πλέον κατάλληλος για να τη μεταμορφώσει σε μια αισθησιακή σειρήνα, ποθητή για κάθε άντρα, είναι ο πανέμορφος Γουίλ Σάμερ, φίλος του αδερφού της και κολλητός του Μαξ Στέλαρ και του Μπένετ Ράιαν.
Ο Γουίλ, ριψοκίνδυνος επενδυτής και αμετανόητος πλεϊμπόι, αρχικά δεν δείχνει και τόσο πρόθυμος να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ερωτικής ανανέωσης της Χάνας, μέχρι που μια άγρια νύχτα η σαγηνευτική και άπειρη μαθήτριά του θα τον παρασύρει στο κρεβάτι -και ο Γουίλ θα μάθει, για πρώτη φορά, πώς είναι η ζωή με μια γυναίκα που φιλοδοξεί να σου μείνει αξέχαστη...

Προσωπική άποψη:
Μπορεί να άργησα, ήρθε όμως η ώρα να σας συστήσω κι εγώ τον "Όμορφο Παίκτη", το τρίτο κατά σειρά βιβλίο της σειράς των Christina Lauren, "Beautiful Bastard". Μια σειρά που έχει μια καθαρά δικιά της ταυτότητα και που χωρίς να είναι, σε καμία περίπτωση, ένα νέο λογοτεχνικό αριστούργημα, έχει καταφέρει να αφήσει το δικό της στίγμα στο χώρο της σύγχρονης ερωτικής λογοτεχνίας. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως οι ιστορίες αυτές ίσως να μην είναι ιδανικές για όλους τους αναγνώστες, τουλάχιστον όσον αφορά το "Κάθαρμα" και τον "Ξένο", και αυτό οφείλεται στην ιδανικότητα των ίδιων των ιστοριών και το πως αυτές εξελίσσονται. Ε, λοιπόν, αυτό το στοιχείο της ιδανικότητας είναι που απουσιάζει από τον "Παίκτη", κάτι που κάνει την ιστορία του πιο αληθοφανή, πιο ρεαλιστική και σίγουρα, πιο κοντά στα γούστα της πλειοψηφίας.

Η Χάνα είναι μόλις εικοσιτεσσάρων χρόνων, αλλά αντί να ζει τη ζωή της, έχει χωθεί βαθιά στο εργαστήριό της, απορροφημένη τελείως από τις μελέτες και τις έρευνές της, πιστεύοντας πως έχει βρει τις ισορροπίες που η ίδια χρειάζεται προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει. Ισορροπίες που ταράζονται όταν, ύστερα από προτροπή του αδερφού της, στη ζωή της μπαίνει ο Γουίλ Σάμερ, ο άντρας εκείνος που αποτελεί την απόλυτη φαντασίωσή της απ' όταν εκείνη ήταν ακόμα έφηβη και ο Γουίλ μπαινόβγαινε στο σπίτι τους ως ο καλύτερος φίλος του αδερφού της. Η Χάνα, μην έχοντας άλλη επιλογή, αποφασίζει να ακολουθήσει την πρόταση του αδερφού της, ζητώντας από τον Γουίλ να την μυήσει στην τέχνη των ραντεβού, αλλά και να την βοηθήσει να αφυπνιστεί σεξουαλικά. Ο Γουίλ από τη μεριά του, αν και δεν πετάει από τη χαρά του αρχικά, δέχεται να βοηθήσει τη Χάνα, για να ανακαλύψει στην πορεία πως το κορίτσι αυτό δεν μοιάζει με κανένα άλλο απ' όσα έχει γνωρίσει και πως ναι, μπορεί να γίνει εκείνο το ένα και μοναδικό.

Σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα βιβλία της σειράς -χωρίς να συμπεριλαμβάνω τις νουβέλες στην αναφορά μου αυτή- το συγκεκριμένο είναι εκείνο με την ιστορία του οποίου θα μπορέσει να ταυτιστεί η μεγαλύτερη μερίδα του αναγνωστικού κοινού. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι πρόκειται για μια ιστορία ιδιαίτερα ρεαλιστική και προσιτή, απ' όποια σκοπιά και αν το εξετάσει κανείς. Είναι μια ιστορία που θα μπορούσε να ζήσει ο καθένας από εμάς και που -ίσως- σε έναν βαθμό να έχει ζήσει. Δεν είναι απλά μια ιστορία που μιλάει για ένα μεγάλο πάθος, αλλά μια ερωτική ιστορία που ξεδιπλώνεται αργά, σταδιακά, δίνει στους ήρωές της χώρο να δράσουν και χρόνο να σκεφτούν, να αναλύσουν τις καταστάσεις και τα συναισθήματά τους και να κατανοήσουν πως η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να μεταμορφωθεί σε έρωτα, και ο έρωτας με τη σειρά του σε κάτι ακόμα βαθύτερο όπως είναι η αγάπη.

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο υπερτερεί ο "Παίκτης" σε σχέση με το "Κάθαρμα" και τον "Ξένο" -με τον δεύτερο να συνεχίζω να τον λατρεύω αλλά στην καρδιά μου να χάνει με μικρή διαφορά στην σύγκριση- είναι πως αν και οι σεξουαλικές σκηνές είναι άκρως αισθησιακές και εξακολουθούν να διατηρούν την σφραγίδα των συγγραφέων, δεν είναι τόσες πολλές όσο στα προηγούμενα βιβλία της σειράς, ούτε τόσο ακραίες ή έντονες, χωρίς αυτό να τους στερεί το παραμικρό από τη δυναμική τους. Επί της ουσίας, ο "Παίκτης" εστιάζει περισσότερο στο συναίσθημα παρά στα πάθη. Έτσι, ο καθένας μας μπορεί να νιώσει πιο κοντά με τους ήρωες και τα μικρά ή μεγάλα δράματά τους. Ο "Παίκτης" στοχεύει πάνω απ' όλα στο να χτίσει χαρακτήρες, αναπτύσσοντας και αναλύοντας στην πορεία της διαδρομής τους το ψυχογράφημά τους, έτσι ώστε να μας συστήσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες που θα έχουν δώσει και θα έχουν πάρει σε αντάλλαγμα, προκειμένου να φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο επειδή αγωνίστηκαν για να το πετύχουν.

Διατηρώντας την νεανικότητα και την φρεσκάδα του λόγου που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή -αλλά και η σύγχρονη ερωτική λογοτεχνία-, ο "Όμορφος Παίκτης" είναι ένα βιβλίο που τα έχει όλα. Έχει δύο υπέροχους πρωταγωνιστές που λατρεύεις από την πρώτη στιγμή, μια πολύ όμορφη, αληθινή ιστορία την εξέλιξη της οποίας παρακολουθείς με ενδιαφέρον και αγωνία, ανυπομονώντας να δεις που θα καταλήξει, έντονο αισθησιασμό και ερωτισμό χωρίς όμως αυτός να σε πνίγει με την υπερβολική του εμφάνιση, πλούσιο σαρκαστικό χιούμορ που αγγίζει τα όρια της κυνικότητας πολλές φορές αλλά κυρίως του αυτοσαρκασμού, πράγμα που προσωπικά λατρεύω. Ένα βιβλίο μεστό και καλογραμμένο που αναμφίβολα, συγκριτικά με τους προκατόχους του, κλέβει πιο εύκολα τις εντυπώσεις, σε προκαλεί να ταυτιστείς, να συγκινηθείς, να γελάσεις και γιατί όχι, να αναπολήσεις εσένα σε μια άλλη, διαφορετική -ίσως- εποχή, τότε που ακόμα αναζητούσες να ανακαλύψεις ποιος είσαι και τι σημαίνει για σένα αγάπη, για να συνειδητοποιήσεις πως ναι, αυτή μπορεί να σε αλλάξει, και πως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Christina Lauren
Μεταφραστής: Στάμου Γεώργιος
Εκδόσεις: Κεστός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
 Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 472
ISBN: 978-618-515-801-9