Το Booze Cooperativa φιλοξενεί από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 την παράσταση Ψάρι, της Χριστίνας Τασκασαπίδου.

Με το παραμικρό άγγιγμα του νερού το ψάρι κινείται, η ψυχή αλλάζει, αλλάζει κατεύθυνση, αντιδρά σαν τον καθρέφτη της στιγμής.

Το ψάρι είναι ένα σύμβολο, το σύμβολο της ψυχής, η δυνατότητα της ζωής, η δυναμική της επικοινωνίας, αντιστρέψτε τις λέξεις όπως επιθυμείτε.

Το έργο αρχίζει με τους ηθοποιούς να μπαίνουν στη σκηνή απαγγέλοντας στα ρωσικά και μετά στα ελληνικά ένα κείμενο  από το διήγημα «Η μητέρα μου και η μουσική» της Μαρίνα Τσβετάγιεβα.

Η ψυχή σαν ψάρι: μια λεπτή, υπερευαίσθητη μεμβράνη, το τύμπανο της ζωής, εκεί που ακούμπησε το αυτί του ο Ντοστογιέφσκι.

Εικόνες από κοπάδια ψαριών κολυμπούν γύρω από τους ηθοποιούς. Ο μηχανισμός της ζωής είναι παντοδύναμος και ταυτόχρονα αδιάφορος για τα ανθρώπινα αισθήματα.

Η ψυχή μετράει. Και αναμετριέται με την αγάπη.

Μετά την επιτυχημένη περσινή παρουσίασή του στο Θέατρο Παραμυθίας, το θεατρικό έργο της Χριστίνας Τασκασαπίδου «Ψάρι» ανεβαίνει σε μια νέα εκδοχή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Λίγα λόγια για το έργο

Το «Ψάρι» μιλάει για την Αγάπη, το Θάνατο, τη Ζωή, το Όνειρο, μέσα από τη  σχέση μητέρας – κόρης. Διαδραματίζεται στο μυαλό της ηρωίδας Αΐνας η οποία, αν και ζει στον κόσμο των ζωντανών, φαντάζει σα να κατοικεί στον κόσμο των νεκρών. Μοιάζει πολύ με την κουρασμένη Ευρυδίκη που περιμένει κάποιον Ορφέα να την τραβήξει στο φως. Κανείς και τίποτα δεν εμπνέει την Αΐνα. Ο καλύτερος φίλος της είναι η μοναξιά. Μετακινείται μόνη από τόπο σε τόπο, νιώθοντας κουρασμένη  και έχοντας ως μοναδική θαλπωρή τα όνειρα. Κάθε βράδυ είναι για εκείνη μια ευκαιρία να συναντηθεί με το φάντασμα της νεκρήςμητέρας της. Κάθε τέτοια συνάντηση την απαλλάσσει πρόσκαιρα από το φόβο της απώλειας και  της δείχνει τη δύναμη της αγάπης, το μεγαλείο της οποίας αγνοεί η Αΐνα αφού δεν τη γνώρισε ποτέ...

Tαυτότητα της παράστασης

Κείμενο - Επιμέλεια - Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Τασκασαπίδου
Σκηνικά: Γκον Μπρόγκον
Φωτισμοί: Βασίλης Μυλωνόπουλος
Video: Greenstudioscinema
Φωτογραφίες: Αρσένης Μίαρης

Παίζουν: Ορέστης Ζακυνθινός, Χριστίνα Τασκασαπίδου, Φωτεινή Τεντολούρη

Διάρκεια παράστασης: 60΄

Τοποθεσία: BOOZE: Terminal Stage, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα – Μετρό Μοναστηράκι

Ημερομηνία: Πρεμιέρα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 8€
Μειωμένο (φοιτητικό- ανέργων): 5€

Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλ.: 6950686277 (από 16.00μ.μ. έως 22.00μ.μ.) - 6909161709