Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Ξέρατε ότι η Άμπι Αμπερνάθι έγινε κυρία Μάντοξ έτσι… ξαφνικά, αλλά τι πραγματικά γνωρίζετε για τον γάμο;
Γιατί η Άμπι έκανε την πρόταση γάμου;
Ποια μυστικά αποκαλύφθηκαν πριν από τη γαμήλια τελετή;
Πού πέρασε το ζευγάρι την πρώτη νύχτα του γάμου του;
Ποιος άλλος τα γνώριζε όλα και … δεν τους πρόδωσε;
Αγαπητοί φαν της σειράς Γλυκιά καταστροφή, ήρθε η ώρα να πάρετε όλες τις απαντήσεις που σας έλειπαν για τη μέρα (αλλά και τη νύχτα) του γάμου!

Προσωπική άποψη:
Αυτή η ανάρτηση θα μπορούσε να έχει τίτλο "ένα review που άργησε πολύ να 'ρθει". Το ξέρω πως είμαι απαράδεκτη να επιστρέφω σε ένα κεφάλαιο μιας τόσο αγαπημένης ιστορίας με τέτοια χρονοκαθυστέρηση, αλλά ήθελα να το διαβάσω όταν θα ήμουν σε τέτοια ψυχολογική διάθεση που θα μου επιτρεπόταν να το απολαύσω. Και χαίρομαι που το έκανα γιατί, δεδομένης της προκατάληψής μου απέναντι στις νουβέλες που ολοκληρώνουν αγαπημένες romance σειρές -ειδικά όταν αυτές τις έχουμε δει μέσα από τα μάτια και των δύο πρωταγωνιστών-, θα ήταν πολύ εύκολο υπό άλλες συνθήκες να ισχυριστώ πως επρόκειτο για μία ακόμα προσπάθεια αρπαχτής. Και όμως, η "Γαμήλια καταστροφή", όχι μόνο αυτήν την αίσθηση δεν μου δημιούργησε αλλά αντίθετα, με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί και πολύ τι συνέβη στο Λας Βέγκας ή τα παρελκόμενα του γάμου της Άμπι και του Τράβις. Από την άλλη, όταν έχεις αγαπήσει πολύ δύο ήρωες και την ιστορία τους, κάθε παραπανίσια λεπτομέρεια είναι ευπρόσδεκτη. Έτσι, με ανάμεικτα συναισθήματα, ξεκινάμε να διαβάσουμε μια νουβέλα που υπόσχεται να μας αποκαλύψει τα μικρά μυστικά του γάμου τους, τα οποία μπορεί να υποθέτουμε πως περιστρέφονται γύρω από διάφορες ευτράπελες καταστάσεις, όμως η πραγματικότητα αποδεικνύεται αρκετά διαφορετική και αναμφίβολα, πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ουσιώδης. Γιατί, η "Γαμήλια καταστροφή" δεν είναι απλά μια επιπλέον αναφορά στου πως οδηγηθήκαμε στο ευτυχισμένος τέλος, αλλά στα βαθύτερα κίνητρα που οδήγησαν σε έναν γάμο αστραπή και στο ξεκίνημα μιας νέας ζωής.

Η συγγραφέας φωτίζει μια πτυχή της βασικής της ιστορίας που, για μένα, πέρασε στα ψιλά και που θα μπορούσε να έχει αναλυθεί περισσότερο, και αυτή δεν είναι άλλη από την φωτιά που ξέσπασε στον τελευταίο αγώνα του Τράβις και που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ενώ έκανε τους δύο πρωταγωνιστές μας, με διάφορους τρόπους, να αποφασίσουν πως θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους και να ξεκινήσουν μαζί από το μηδέν, χτίζοντας κάτι νέο και όμορφο. Και πράγματι, παρακολουθούμε το χρονικό ενός γάμου αλλά και την εσωτερική ωρίμανση της απόφασης του καθενός χωριστά, να προχωρήσει και να κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα. Κίνητρα διαφορετικά, προθέσεις που δεν συναντιούνται πουθενά και όμως, κάτω απ' όλα αυτά, μια βαθιά αγάπη που καλείται να ολοκληρωθεί με τον πιο ισχυρό τρόπο απ' όλους, κάνοντας την Άμπι και τον Τράβις να συνειδητοποιήσουν πως το "σωστό" μπορεί να έχει πολλές διαστάσεις.

Απολαυστικό, άλλοτε διασκεδαστικό και άλλοτε συγκινητικό, με στιγμές που σε κάνουν να χαμογελάς και άλλες πάλι που κάνουν το άγχος και την αγωνία μέσα σου να φουντώνουν -ακόμα κι αν γνωρίζεις την τελική κατάληξη αυτής της ρομαντικής ιστορίας-, το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να είναι μικρό αλλά με το χέρι στην καρδιά, είναι από τα καλύτερα novels που έχουν γραφτεί ποτέ σε romance σειρά και που εκτός από το να ικανοποιήσουν τους φανατικούς προσφέροντάς τους μία ακόμα δόση του αγαπημένου τους παραμυθιού, έχει να δώσει κάτι περισσότερο. Και πάνω απ' όλα, τονίζει για μία ακόμα φορά το πόσο σπουδαίο είναι να αγαπάς, το πως μπορεί η αγάπη να σε απελευθερώσει και να σε αλλάξει, αλλά και το πως οικογένεια σημαίνει περισσότερα απ' όσα νομίζουμε και πως δεν μας την κληροδοτεί κανείς, αλλά την επιλέγουμε και την φτιάχνουμε μόνοι μας.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Jamie McGuire
Μεταφραστής: Γκάνα Μυρσίνη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2014
Αρ. σελίδων: 168
ISBN: 978-960-566-713-9