Υπάρχουν ταινίες που βλέποντας τα trailers επιλέγουμε αν θα τις δούμε ή όχι. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ανήκουμε στους θεατές εκείνους που περιμένουν να ακούσουν ποια είναι η γνώμη του κοινού προκειμένου να πάρουν μίαν απόφαση. Πλέον, όμως, υπάρχει μία ταινία που δεν υπάγεται σε καμία από τις δύο προαναφερόμενες περιπτώσεις και που όσο και αν το θέλουμε, κανείς απ' όσους ζούμε σήμερα δεν θα την δει.
Ο λόγος για το "100 years" των John Malkovich και Robert Rodriguez, η οποία θα προβληθεί για πρώτη φορά στις 18 Νοεμβρίου του 2115. Η ιδέα ήταν του ίδιου του Malkovich, που υπογράφει και το σενάριο, ο οποίος εμπνεύστηκε το όλο concept από το κονιάκ Louis XIII, το οποίο είναι επίσης 100 ετών. 
Πολλές λεπτομέρειες σε σχέση με το περιεχόμενο της ταινίας, πέραν του ότι είναι επιστημονικής φαντασίας και θα δείχνει την ίδια σκηνή, στο μέλλον, επηρεασμένη από διαφορετικά γεγονότα που θα καθορίζουν την πορεία της, ένα αποτέλεσμα που ισχυρίζονται πως είναι εξαιρετικά δυνατό συναισθηματικά.
Το πρώτο teaser κυκλοφόρησε, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα δύο, και αυτά θα είναι η μοναδική οπτική επαφή που θα έχουμε ποτέ με την εν λόγω ταινία. Μπορώ να πω πως η ιδέα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πως παρά που η επιστημονική φαντασία δεν είναι η αγαπημένη μου, τσαντίζομαι λιγάκι που δεν θα την δω... ποτέ...
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η ταινία έχει κλειδωθεί σε ειδική θέση φύλαξη με χρονοδιακόπτη που μετράει αντίστροφα, όπως φαίνεται και στην αρχή του teaser, και δεν θα ανοίξει παρά μονάχα την προγραμματισμένη ημερομηνία. Κι επειδή δεν μπορούν να ξέρουν ποια θα είναι η τεχνολογία σε 100 χρόνια από τώρα, μαζί με το φιλμ έχει τοποθετηθεί και ένας ειδικός προτζέκτορας, ώστε οι επόμενες γενιές να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.
Άραγε, πόσο κοντά θα έχουν πέσει στις μαντεψιές τους τα μέλη της παραγωγής, για το πως θα είναι ο κόσμος μας σε 100 χρόνια από τώρα;