"Η σοφία του γονέα" του Robin Sharma

Στις σελίδες αυτού του καταπληκτικού βιβλίου που έχει εμπνεύσει και μεταμορφώσει τις ζωές ανθρώπων και οικογενειών από όλον τον πλανήτη, ο Ρόμπιν αποκαλύπτει ένα αναπάντεχα εύκολο αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα, που σας δείχνει πώς να αφυπνίσετε τις φυσικές ηγετικές ικανότητες του παιδιού σας, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα τη δική σας ισορροπία, ευτυχία και εσωτερική γαλήνη. Γραμμένο με τη μορφή μιας διασκεδαστικής και συγκινητικής ιστορίας, η Σοφία του Γονέα εξιστορεί τις ατελείωτες περιπέτειες του διάσημου πλέον Τζούλιαν Μαντλ που αποκαλύπτει τις σοφότερες απαντήσεις στα βαθύτερα ερωτήματα της ζωής.
Σε αυτές τις σελίδες, θα ανακαλύψετε πώς:
• Να φέρετε στο φως τα μεγαλύτερα ταλέντα του παιδιού σας
• Να συσφίξετε τις σχέσεις σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα
• Να δημιουργήσετε μια πλούσια, παντοτινή και όμορφη οικογενειακή κουλτούρα
• Να ανακαλύψετε το πεπρωμένο σας και να ζήσετε τις επιθυμίες της καρδιάς σας
• Να εμπνεύσετε τα παιδιά σας για να αναπτύξουν δυνατό χαρακτήρα και διανοητική σοφία
• Να φέρετε πραγματική ισορροπία στη ζωή σας και να ζήσετε με μεγαλύτερη απλότητα, ευθυμία και ικανοποίηση
• Να διδάξετε τα παιδιά σας να κάνουν μεγαλόπνοα όνειρα και να φτάσουν στην πραγματική επιτυχία
• Να στραφείτε ξανά στα σημαντικότερα πράγματα της ζωής και να απολαύσετε τα πλουσιότερα δώρα της.

"Θάλασσες μας χώρισαν" της Ιφιγένειας Τέκου

Περίμενε, μη φεύγεις. Δεν σε κατηγορώ. Σκέψεις κάνω, προσπαθώντας να καταλάβω αν με αγάπησες ποτέ. Με αγάπησες; Την ένιωσα την αγάπη σου τόσες φορές να μ’ αγκαλιάζει σαν ζεστό πανωφόρι, δεν μπορεί να έκανα τόσο λάθος. Ίσως με αγάπησες διαφορετικά, με τον τρόπο τον δικό σου, ίσως να έπρεπε να δεχτώ αυτό το είδος έρωτα που μου πρόσφερες και να μην ψάχνω κάτι περισσότερο.
Δύο αδελφές, η Παρασκευούλα και η Ελπίδα, βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση από τα παιδικά τους χρόνια. Η μία όμορφη, λαμπερή, πάντα να κλέβει τις εντυπώσεις, η άλλη χαμηλών τόνων και εσωστρεφής, περνά απαρατήρητη. Το πένθος που θα ξεσπάσει στην οικογένειά τους, σε συνδυασμό με την ιταλική κατοχή στη Σύμη, θα τις οδηγήσει στην Κωνσταντινούπολη. Για μια στιγμή θα έρθουν κοντά, αλλά σύντομα ο ανταγωνισμός τους θα αναζωπυρωθεί. Η Παρασκευούλα θα γνωρίσει τον Παύλο και θα αγαπηθούν ολοκληρωτικά. Το ζευγάρι θα μετακομίσει στην Αλεξάνδρεια, ενώ η Ελπίδα θα βρεθεί παράφορα ερωτευμένη με τον άντρα της αδελφής της. Θα προσπαθήσει να ξεχαστεί σε μια τακτοποιημένη ζωή, όπου θα αγαπηθεί αλλά δεν θα αγαπήσει, καθώς το μυαλό της θα ταξιδεύει συνεχώς στον Παύλο, και στη φαντασία της θα βιώνει τον απόλυτο έρωτα μαζί του. Η μοίρα όμως, μέσα από συμβάντα σημαδεμένα με τρέλα, απόρριψη, καταπιεσμένους πόθους, καταστροφικά αισθήματα, θα μπλέξει τις ζωές τους σε ένα κουβάρι, και στο τέλος θα τις ξεβράσει σε μια θάλασσα δακρύων και τύψεων, με την ανάγκη για συγχώρεση αμοιβαία, προκειμένου να αντέξουν το βάρος των πράξεών τους.

"Το τανγκό των Χριστουγέννων" του Γιάννη Ξανθούλη

Ένα τανγκό για τα Χριστούγεννα γίνεται αφορμή να ανατραπεί ο «αμφίσημος» –έτσι κι αλλιώς– αισθηματικός κόσμος του Στρατοπέδου Βάτη στον Έβρο. Ένα τανγκό που ξεδιπλώνει ρυθμικά σχέσεις και απελπισίες μέσα από ξεκαρδιστικά δραματικές συγκυρίες. Καταγραφέας όλων αυτών ο Λάζαρος Λαζάρου, που γίνεται μάρτυρας ερώτων, θανάτων και εορταστικών πανικών. Έτσι, τα Χριστούγεννα του 1970 θα καταχωρηθούν στη μνήμη του σαν σκοτεινός αισθησιακός εφιάλτης, που θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή με ένα αθεράπευτα ρυθμικό τανγκό.






"Οικογένεια Μπες-Βγες" του Γιάννη Ξανθούλη

«…Εδώ και τρία χρόνια είχα καταλάβει ότι δεν ήμουν ένα συνηθισμένο παιδί. Ξαφνικά, εκεί κοντά στα δύο, πάνω που σταθεροποιούσα το βήμα μου, που ανακάλυπτα τη φωνή και τις λέξεις, που μάθαινα να ξεχωρίζω τις μυρωδιές των λουλουδιών, των φαγητών και των δωματίων, κατάλαβα, τελείως μόνη μου, ότι μεγάλωνα με εκατονταπλάσια ταχύτητα από το κανονικό. Άρχισα να κρίνω προτού μάθω, αλλά ο εγκέφαλός μου ήδη προχωρούσε με ξέφρενη ταχύτητα, σαν τρένο χωρίς μηχανοδηγό. Τη μητέρα όμως τη σκότωσαν. Είμαι σίγουρη γι’ αυτό. Τη σκότωσαν μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, με τα ίδια τους τα χέρια. Το βράδυ της Τετάρτης…»





"Το βιβλίο χωρίς εικόνες" του B. J. Novak

Ένα βιβλίο χωρίς εικόνες;
Δεν ακούγεται και τόσο διασκεδαστικό!
Άλλωστε αν ένα βιβλίο δεν έχει καθόλου εικόνες, το μόνο που μπορείς να κοιτάζεις είναι οι λέξεις πάνω στο χαρτί.
Λέξεις που μπορεί να σε βάζουν να κάνεις αστείους ήχους…
γελοίες φωνές…
Έι! Μα τι είδους βιβλίο είναι αυτό τέλος πάντων;
Αφοπλιστικά απλό και ταυτόχρονα ευφυές και πρωτότυπο, Το Βιβλίο Χωρίς Εικόνες προκαλεί το γέλιο κάθε φορά που το ανοίγεις, δημιουργώντας μια ζεστή και διασκεδαστική εμπειρία για να τη μοιραστείς και αποκαλύπτοντας στους μικρούς αναγνώστες κάτι πολύ σημαντικό: πώς η γραπτή λέξη μπορεί να είναι από μόνη της μια ατέλειωτη πηγή σκανταλιάς και ευχαρίστησης!

"Χρησμοί και μύθοι των αρχαίων Ελλήνων θεών" των Ζηνοβία Πατεράκη Devayana και Σπύρου Κουρή Devamani

Είναι η αρχαία ελληνική μυθολογία απλά ένα αποτέλεσμα φαντασίας των προγόνων μας;
Οι χρησμοί της Πυθίας βοηθούσαν όσους κατέφευγαν σε αυτήν;
Τι θα σου έλεγε η Ιέρεια του Απόλλωνα αν εσύ τη ρώταγες για κάτι σημαντικό που σε απασχολεί;
Τι είδους πνευματική άσκηση θα σε βοηθούσε να ολοκληρώσεις τους στόχους σου, να φέρεις την επιτυχία και την αφθονία στη ζωή σου, να βρεις την αληθινή αγάπη;
Αυτό το βιβλίο και οι 78 κάρτες του θα σε βοηθήσουν να δώσεις με εύκολο τρόπο λύσεις, να ενδυναμωθείς και να συνδεθείς με τα ανώτερα πεδία μυστών και διδασκάλων της αρχαίας Ελλάδας.
Στο βιβλίο θα διαβάσεις 78 αυθεντικούς μύθους, χρησμούς δοσμένους μέσα από ανώτερη επικοινωνία και κατανοητές πνευματικές ασκήσεις μεγάλων διδασκάλων.
Οι κάρτες απεικονίζουν 78 αυθεντικές μορφές θεοτήτων, μέσα από τα ερυθρόμορφα και μελανόμορφα αρχαία ελληνικά αγγεία που βρίσκονται διασκορπισμένα στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.
Η αυτογνωσία και η λύση που ψάχνεις είναι στο χέρι σου για να τις κατακτήσεις εύκολα και γρήγορα.

"Spirit animals 4: Φωτιά και πάγος" της Hale Shannon

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στην παγωμένη άκρη του κόσμου. Ο Κόνορ, η Αμπέκε, η Μέιλιν και ο Ρόλαν διασχίζουν το Έρντας, στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τους αδίστακτους Κατακτητές. Μόνο εκείνοι, μαζί με τις ικανότητες των τεσσάρων θρυλικών ζώων πνευμάτων τους, έχουν τη δύναμη να δώσουν τέλος την κυριαρχία του κακού.
Ενώ αναζητούν κάποιο ίχνος στον παγωμένο βορρά, οι ήρωες φτάνουν σε ένα ήσυχο χωριό όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η ανακάλυψη της αλήθειας σε αυτό το απατηλά όμορφο μέρος δεν θα είναι εύκολη – και ο χρόνος της ομάδας τελειώνει.
Οι Κατακτητές βρίσκονται στα ίχνη τους.





"Επαναστατημένες ζωές" της Jennifer Donnelly

Μπρούκλιν: Η Άντυ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Είναι εξοργισμένη με τον πατέρα της που έχει φύγει, είναι εξοργισμένη με τη μητέρα της που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το γεγονός και είναι διαλυμένη από την απώλεια του μικρότερου αδερφού της. Και το χειρότερο είναι ότι στον θυμό και τον πόνο έρχεται να προστεθεί το ενδεχόμενο του να την αποβάλουν από το σχολείο όπου φοιτά. Αναπάντεχα έρχεται η ευκαιρία για ένα ταξίδι στο Παρίσι και εκεί ξεκινάει μια απρόβλεπτη σειρά από γεγονότα.
Παρίσι: Η Αλεξαντρίν έζησε πριν δύο αιώνες. Ονειρευόταν να αφήσει το στίγμα της στις θεατρικές σκηνές της πόλης του φωτός, αλλά η μοίρα έφερε στον δρόμο της έναν καταδικασμένο πρίγκιπα. Πλέον αναλαμβάνει έναν ρόλο που δεν θέλησε, αλλά και που δεν μπορεί να αποφύγει.
Δύο κορίτσια, δύο ζωές που τις χωρίζουν δύο αιώνες. Η μία ποτέ δεν θα γνώριζε την άλλη. Αλλά όταν η Άντυ ανακαλύπτει στο σύγχρονο Παρίσι το ημερολόγιο της Αλεξαντρίν, αναγνωρίζει στις λέξεις της μια φλόγα που καίει και μέσα στην ίδια. Καθώς διαβάζει όσα διαδραματίστηκαν πριν από διακόσια χρόνια, η Άντυ βρίσκει παρηγοριά και ξεχνιέται – μέχρι που σε ένα μεταμεσονύχτιο ταξίδι στις κατακόμβες του Παρισιού, ανακαλύπτει ότι το ρομαντικό παρελθόν μπορεί ξαφνικά να γίνει τρομακτικό παρόν.

"Βόρειο σέλας" της Jennifer Donnelly

Η δεκαεξάχρονη Μάτι έχει μεγάλα όνειρα, αλλά ελάχιστες ελπίδες να τα πραγματοποιήσει. Καθώς είναι απελπισμένη έστω για λίγα χρήματα, πιάνει δουλειά σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας.
Μια μέρα η νεαρή ένοικος Γκρέις Μπράουν της εμπιστεύεται έναν πάκο με μυστικά γράμματα για να τα κάψει. Μετά από λίγο όμως η Γκρέις ανασύρεται νεκρή από τη λίμνη και η Μάτι ανακαλύπτει ότι στα γράμματα ίσως κρύβεται η αλήθεια για έναν φόνο.
Το Βόρειο Σέλας βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα γύρω από ένα έγκλημα που συντάραξε την Αμερική στις αρχές του περασμένου αιώνα. Το εκπληκτικό και πολυβραβευμένο βιβλίο της Jennifer Donnelly υφαίνει μια ιστορία έρωτα και μυστηρίου, που διαβάζεται χωρίς ανάσα από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.



"Γύρω γύρω όλοι" του M. J. Arlidge

Μέσα σε ένα ερειπωμένο σπίτι βρίσκεται το πτώμα ενός άντρα.
Κάποιος του έχει ξεριζώσει την καρδιά και την έχει στείλει πακέτο στη γυναίκα και στα παιδιά του.
Ο άντρας αυτός είναι το πρώτο θύμα και η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις ξέρει ότι δεν θα είναι το τελευταίο. Τι δουλειά, όμως, είχε ένας ευτυχισμένος παντρεμένος άντρας να βρίσκεται νυχτιάτικα τόσο μακριά από το σπίτι του;
Οι εφημερίδες αποκαλούν τον δολοφόνο Τζακ Αντεροβγάλτη στο αντίστροφο: ένας καθ’ έξη δολοφόνος που τιμωρεί οικογενειάρχες, οι οποίοι κάνουν κρυφή διπλή ζωή.
Η Έλεν διαισθάνεται τη λυσσαλέα οργή που κρύβεται πίσω από αυτούς τους φόνους. Αυτό, όμως, που ίσως δεν μπορεί να μαντέψει είναι πόσο απρόβλεπτος είναι αυτός ο δολοφόνος – ή τι την περιμένει στο τέλος αυτής της καταδίωξης…