Το Θέατρο Φούρνος παρουσιάζει το Kafkas’s Freaks, με πρωταγωνιστές τρεις ήρωες ενός από τους σημαντικότερους λογοτέχνες του 20ου αιώνα, σε μια παράσταση αφιερωμένη στον Οργανισμό υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τρία διηγήματα του Φραντς Κάφκα, ενός συγγραφέα ορόσημο για τη λογοτεχνία του εικοστού αιώνα με τη μοναδική ιδιομορφία της τέχνης του να αγγίζει τα μέχρι τότε ανεξακρίβωτα όρια του παραλόγου επέλεξε ο Νικόλας Βαγιονάκης  για την επιστροφή του στη σκηνή του θεάτρου Φούρνος. Μια physical performance εμπνευσμένη από τα «Αναφορά σε μία ακαδημία», «Ο καλλιτέχνης της πείνας» και «Μεταμόρφωση» όπου οι ήρωες συνθέτουν για το σκηνοθέτη ένα «τρίγωνο» εντός του οποίου το παράλογο εμφανίζεται ως καθολική καταδίκη για την ανθρώπινη ύπαρξη δίχως να μοιάζει ν’ αφήνει περιθώρια διαφυγής. Παρόλα αυτά, οι ήρωες του Νικόλα Βαγιονάκη κατακρίνουν τη συνθήκη που τους έχει επιβληθεί και αφυπνισμένοι αντιστέκονται υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην προσωπική ελευθερία.

Το Κτίσμα-λαγούμι του Κάφκα είναι ο χώρος της λογοτεχνίας του, ένας χώρος όπου ο κόσμος γίνεται αντιληπτός ως αυτός που εισβάλει και καταργεί τη μοναξιά της γραφής του. Ο άλλος, η οικογένειά του, οι αρραβώνες του, ακόμη κι αυτοί οι φίλοι του, ήταν πάντα για τον Κάφκα μια πραγματική απειλή, μια σπατάλη χρόνου, που τον αποσπούσε από το χρόνο της συγγραφικής του καταβύθισης. Ο Κάφκα μέσα στον κόσμο ήταν “μόνος σαν τον Κάφκα”, όπως θα εκμυστηρευθεί κάπου και ο ίδιος, μια άγονη μοναξιά που τον καθήλωνε στην απραξία της κατάθλιψης του(…).( «Το Λαγούμι Του Κάφκα» Αποστόλης Αρτινός).

Ο Νικόλας Βαγιονάκης είναι απόφοιτος της Πειραματικής Σχολής του Λεωνίδα Τριβιζά κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, εκτός άλλων, στην Actors Temple. Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του πρωτοπόρου σκηνοθέτη και συγγραφέα Δημήτρη Ποταμίτη, σε κεντρικούς ρόλους. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στο Λονδίνο, δημιουργώντας και λαμβάνοντας μέρος σε παραγωγές.

Στο KAFKA’S FREAKS απομόνωσε  τους ήρωες του Κάφκα σε μια performance / καταγγελία του ίδιου του συστήματος που μας περιβάλλει σαν ένδυμα για μια πλασματικά ελεύθερη κοινωνία, χρησιμοποιώντας εμπνευσμένα το  χιούμορ και το σαρκασμό.

Υιοθέτησα τη συμπεριφορά σας και επέζησα με τους δικούς σας κανόνες, με τη δικιά σας πλασματική ελευθερία.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σύνθεση-διασκευή-σκηνοθεσία-ερμηνεία: Νικόλας Βαγιονάκης
Μετάφραση: Παναγιώτης Κατσόλης
Επιμέλεια φωτισμών: Αποστόλης Τσατσάκος
Trailer: Θανάσης Τότσικας
Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου
Κατασκευή σκηνικών: Βίκτορ Γκέκας

Διάρκεια: 70΄

Τοποθεσία: Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

Ημερομηνία: Από 07 Νοεμβρίου 2015
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 10€, Φοιτητές 8€, Άνεργοι & ατέλειες: 5€

Προπώληση: Στα ταμεία του θεάτρου Φούρνος, τηλ.: 210.646074