Η Αθηνά Ρούτση με το the existence επιστρέφει για 2 μόνο παραστάσεις την Κυριακή 08 & 15 Νοεμβρίου 2015 στις 20.30μ.μ. στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ.

Μια βαλίτσα μελωδίες και ιστορίες για το χθες, το σήμερα και το αύριο
Τραγούδια που μας μεταφέρουν από το παρελθόν στο παρόν, μας διηγούνται τις ιδιαίτερες ιστορίες τους, μας ταξιδεύουν σε μέρη, όπου όλα είναι πιθανά…

Η Αθηνά Ρούτση και οι μουσικοί της διασκευάζουν φαινομενικά ετερόκλητες επιλογές, που όμως έχουν βαθιά συναισθηματική συγγένεια, από τους κλασικούς Beatles, Leonard Cohen, Μάνο Χατζιδάκι, Μιχάλη Σουγιούλ, Διονύση Σαββόπουλο, David Bowie ως τους σύγχρονους Κωνσταντίνο Βήτα, Bjork, Nouvelle Vague, Oi Va Voi, Τρύπες, Μιχάλη Δελτα, Radiohead κ.α. αλλά και παρουσιάζουν νέα, προσωπικά τραγούδια κι απρόσμενα κομμάτια από την έως τώρα μουσική πορεία τους.

τραγούδι: Αθηνά Ρούτση
κιθάρες: Σπύρος Τυρέας
κιθάρες: Αιμίλιος Τζήρος
μεταλλόφωνο-ακορντεόν: Γιούλη Δανιγγέλη

Η Αθηνά Ρούτση έχει σπουδάσει μουσική και κλασικό τραγούδι. Δισκογραφικά συστήθηκε με την ερμηνεία της στη διασκευή της Δήμητρας Γαλάνη "Χειροκρότημα" στα πορτογαλικά, με τίτλο "Esse Olhar", που κυκλοφόρησε σε πολλές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας. Στα μουσικά δρώμενα βρίσκεται αρκετά χρόνια, με ζωντανές και δισκογραφικές συνεργασίες (Μιχάλης Χατζηγιάννης, Sadahzinia, Active Member, Apurimac, μουσικό σύνολο "Οδοιπόροι") αλλά και προσωπική μουσική πορεία. Το 2007 κυκλοφόρησε το cd της "Μην πεις αντίο". Τα τελευταία χρόνια κινείται σε πιο ανεξάρτητες μουσικές επιλογές, από τη jazz και το trip hop στην world και ελληνική εναλλακτική σκηνή. Συνδράμει δημιουργικά σε παραγωγές φίλων (Beggar's Blues Diary / Hide me, Alex Foster, the G-play, Κώστας Μπαλταζάνης, Claudia Matola, Tony Cedras) και παρουσιάζει κυρίως ακουστικά project, με εναλλακτικές διασκευές και μίξεις τραγουδιών, αλλά και πρωτότυπο μουσικό υλικό. Με τον μπασίστα Γιώργο Παλαμιώτη παρουσιάζουν με μεγάλη επιτυχία το project “All is full of love”, βασισμένο στη μουσική της Bjork. Το εγχείρημα “The Existence” αποτελεί την πιο πρόσφατη δουλειά της.