"Τριαντάφυλλο του χειμώνα" της Jennifer Donnelly

Είναι 1900 και οι επικίνδυνοι δρόμοι του Ανατολικού Λονδίνου δεν είναι μέρος για να κυκλοφορεί μια καθωσπρέπει γυναίκα. Αλλά η Ίντια Σέλγουιν Τζόουνς δεν είναι μια απλή «καθωσπρέπει» γυναίκα: έχει εκπαιδευτεί ως γιατρός και είναι αποφασισμένη να δουλέψει εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.
Σ’ αυτούς τους καταθλιπτικούς δρόμους η Ίντια συναντά –και σώζει– τον πλέον διαβόητο γκάγκστερ του Λονδίνου, τον σκληρό Σιντ Μαλόουν. Ο Μαλόουν είναι ακριβώς το αντίθετο από τον αριστοκράτη αρραβωνιαστικό της Ίντια και αντιπροσωπεύει όλα όσα εκείνη απεχθάνεται. Όμως, παρά το χάος που τους χωρίζει, μια ακατανίκητη έλξη την τραβάει κοντά του και τη ρίχνει σε μια αναζήτηση για το μυστηριώδες παρελθόν του.
Στο βιβλίο που ακολουθεί το θρυλικό Τριανταφυλλάκι, η Jennifer Donnelly ζωντανεύει μια επική ιστορία μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία.

"Το άγριο τριαντάφυλλο" της Jennifer Donnelly

Στην Αγγλία του 1914 απλώνεται η σκιά του επερχόμενου μεγάλου πολέμου, οι γυναίκες μάχονται για το δικαίωμα ψήφου, ενώ ατρόμητοι πρωτοπόροι επεκτείνουν τα όρια του γνωστού κόσμου σε ερήμους και πολικές περιοχές.
Με φόντο αυτήν την ταραγμένη εποχή, η Γουίλα Όλντεν, μια παθιασμένη ορειβάτισσα, δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον Σέιμους Φίνεγκαν ο οποίος της έσωσε τη ζωή σε ένα τραγικό ατύχημα. Ο εξερευνητής Φίνεγκαν προσπαθεί απεγνωσμένα να σβήσει τη Γουίλα απ’ τη μνήμη του, καθώς παντρεύεται μια νεαρή καλλονή. Και ο Μαξ φον Μπραντ, ο όμορφος και έξυπνος Γερμανός εμιγκρές, φλερτάρει γυναίκες της υψηλής κοινωνίας, κρύβοντας τους πραγματικούς του σκοπούς.
Την ίδια ώρα πολλοί ακόμα αγαπημένοι χαρακτήρες από το θρυλικό Τριανταφυλλάκι επιστρέφουν, ενώ η ίδια η αυτοκρατορία του οίκου τσαγιού των Φίνεγκαν θα δοκιμαστεί σκληρά.

"Πυραμίδα" του David Gibbins

Για χιλιάδες χρόνια, η Αίγυπτος ήταν η χώρα στην οποία άκμασε ένας πλούσιος και εξελιγμένος πολιτισμός. Έπειτα, έγινε το πεδίο ανακαλύψεων για αρχαιολόγους και εξερευνητές. Τώρα, οι δρόμοι του Καΐρου δονούνται από τη βία της πολιτικής αναταραχής που συγκλονίζει τη χώρα. Αντιμετωπίζοντας τον θανάσιμο κίνδυνο, ο Τζακ Χάουαρντ και η ομάδα του έχουν συγκεντρώσει τα κομμάτια ενός εκπληκτικού γρίφου, η επίλυση του οποίου απειλεί την ίδια τους τη ζωή.
Ο Τζακ Χάουαρντ βρίσκεται μπροστά σε ένα μυστήριο κρυμμένο μέσα στη μεγάλη πυραμίδα, έπειτα από μια ανακάλυψη στην Ερυθρά Θάλασσα και τη μαρτυρία ενός άντρα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο άντρας αυτός απέδρασε πριν από 110 χρόνια από ένα λαβύρινθο κάτω από το Κάιρο. Η ομάδα του Τζακ μπαίνει στο φονικό στόχαστρο μιας βίαιης εξτρεμιστικής οργάνωσης που είναι αποφασισμένη να καταστρέψει οποιονδήποτε της σταθεί εμπόδιο.
Καθώς οι άνθρωποι μάχονται και χάνουν τη ζωή τους διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, ο Τζακ αγωνίζεται για μια ανακάλυψη ικανή να αλλάξει όλα όσα ξέραμε για την πιο θαυμαστή ιστορία που έχει ειπωθεί ποτέ: της εξόδου του Μωυσή από την Αίγυπτο και την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για την ανθρωπότητα.

"Το παλιό ξενοδοχείο" της Τίτσα Πιπίνου

Όταν, στα πλαίσια της δουλειάς της, μια γυναίκα δημοσιογράφος και συγγραφέας θα βρεθεί στη Βιέννη, ένα τυχαίο γεγονός θα την κάνει να θυμηθεί το παρελθόν και έναν άνδρα που νόμιζε ότι είχε ξεχάσει. Έτσι αποφασίζει να αφηγηθεί την ιστορία τους.
Τον είχε συναντήσει, πολλά χρόνια πριν, στο μικρό ξενοδοχείο της οικογένειάς της, όταν αυτός εμφανίστηκε μια μέρα ως πελάτης. Ήταν ένας ανέμελος άνδρας που αναζητούσε δουλειά και απολαύσεις από τόπο σε τόπο, ενώ εκείνη ένα άγουρο κορίτσι που ονειρευόταν να ξεφύγει από τα στενά όρια του νησιού της.
Χάνονται γιατί κανείς δεν προσπαθεί να κρατήσει κοντά του τον άλλον.
Όταν θα συναντηθούν μετά από πολλά χρόνια, εκείνη θα έχει οικογένεια και θα έχει κατακτήσει το όνειρό της, ενώ εκείνος, ηλικιωμένος πια, ζει σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας, μόνος μετά από μία πολυτάραχη ζωή.
Μια ιστορία που ξετυλίγεται μεταξύ Ρόδου, Αθήνας, Βιέννης και Πράγας, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που δεν μπόρεσαν ποτέ να ξεχάσουν.

"The Elder Scrolls: Η ιπτάμενη πόλη" του Greg Keyes

Σαράντα χρόνια έπειτα από την κρίση της Λήθης, ο αυτοκράτορας του Τάμριελ απειλείται από μια μυστηριώδη ιπτάμενη πόλη, τον Ούμπριελ, η σκιά του οποίου ζωντανεύει έναν τρομακτικό στρατό απέθαντων.
Έπειτα από μια φοβερή ανακάλυψη, ο πρίγκιπας Άτρεμπους συνεχίζει τη φαινομενικά μάταιη αποστολή του για την εύρεση ενός μαγικού σπαθιού, το οποίο είναι το κλειδί για την καταστροφή των θανάσιμων εισβολέων. Στο μεταξύ, στην Αυτοκρατορική Πόλη, ο κατάσκοπος Κόλιν βρίσκει στοιχεία προδοσίας στην καρδιά της αυτοκρατορίας – εάν η καρδιά του δεν τον προδώσει πρώτη. Και η Άναϊγκ, παγιδευμένη στον Ούμπριελ, γίνεται σκλάβα του σκοτεινού άρχοντά του και της ασίγαστης δίψας του για ψυχές.
Πώς μπορούν αυτοί οι ήρωες να σώσουν το Τάμριελ, όταν δεν μπορούν να σώσουν ούτε τους ίδιους τους τους εαυτούς;
Βασισμένο στη βραβευμένη σειρά ηλεκτρονικών παιχνιδιών The Elder Scrolls, Η ιπτάμενη πόλη, είναι το πρώτο από τα δύο συναρπαστικά βιβλία που συνεχίζουν την ιστορία του παιχνιδιού The Elder Scrolls IV: Oblivion, στο οποίο απονεμήθηκε το 2006 η τιμητική διάκριση «Παιχνίδι της Χρονιάς» από το Spike TV, τα βραβεία Golden Joystick και το Associated Press.

"Άλλαξε τις σκέψεις σου, άλλαξε τη ζωή σου" της Gill Edwards

Γεφυρώνοντας την επιστήμη και την πνευματικότητα, το βιβλίο αυτό εξηγεί μέσα από μια επαναστατική θεραπευτική προσέγγιση, που βασίζεται στις τελευταίες έρευνες, ότι ο νους και το σώμα αποτελούν αδιαχώριστα μέρη της ίδιας δομής και ότι τα συναισθήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία και στη νόσηση.
Μάθετε πώς:
το σώμα μιλά συμβολικά μέσα από τα συμπτώματα και τις παθήσεις
οι αρνητικές σκέψεις ενεργοποιούν στο σώμα την αντίδραση στρες που οδηγεί στη νόηση
η απαλλαγή από τα παλιά μοτίβα σκέψης μπορεί όχι μόνο να αντιστρέψει τους μηχανισμούς της νόσησης και να θεραπεύσει τραύματα, αλλά επίσης να προσελκύσει πιο θετικά γεγονότα και αίσιες συνθήκες στη ζωή σας.
Με τη δύναμη της συνειδητότητας μπορείτε να απελευθερωθείτε από τα περιοριστικά μοτίβα και να δημιουργήσετε μια ζωή γεμάτη υγεία και ευτυχία.