Ήταν τον περασμένο Ιούνιο όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες, και τον περασμένο Αύγουστο που ανακοινώθηκε επίσημα από το Fox πως το "Prison Break", η σειρά που αγαπήθηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, επιστρέφει με μια νέα season. Φυσικά, η είδηση αυτή δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους fans της σειράς, που όταν αυτή ολοκλήρωσε -θεωρητικά όπως φαίνεται σήμερα- τον κύκλο της το 2009 μετά από 4 seasons, δεν περίμεναν πως θα δουν τους ήρωες που αγάπησαν να επιστρέφουν στη μικρή οθόνη.

Ο δημιουργός της σειράς, Paul Scheuring επέστρεψε δυναμικά για την συγγραφή του σεναρίου της 5ης season της σειράς, η οποία και θα αποτελείται από 10 επεισόδια. Οι πρωταγωνιστές του "Prison Break", Wentworth Miller και Dominic Purcell θα επιστρέψουν και αυτοί για να ενσαρκώσουν για ακόμα μία φορά τα δύο αδέρφια που με τις περιπέτειές τους μάς καθήλωσαν. Βέβαια, μπορεί στο τελευταίο επεισόδιο ο Michael να πέθανε, αλλά ο Scheuring υπόσχεται πως θα δοθεί μια λογική εξήγηση για το πως συνεχίζει να είναι ζωντανός τελικά, αφού το ίδιο το φινάλε, κατά την άποψή του, επιτρέπει κάτι τέτοιο. 

Τελική ημερομηνία για την πρεμιέρα της 5ης season δεν έχουμε ακόμα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Fox, όλα δείχνουν πως η παραγωγή και το κανάλι θα είναι έτοιμοι τον Μάρτιο του 2016, οπότε μένουμε συντονισμένοι για νεότερες πληροφορίες που πιθανότατα να φτάσουν στα χέρια μας λίαν συντόμως.